Ascultă acest articol

Vestea confruntării celor doi profesori se răspândeşte rapid şi ajunge să devină exact soluţia de care liceul avea nevoie.

Regizor: Richie Keen

Scenariu: Van Robichaux, Evan Susser

Gen: Comedie

Lansare: 24 februarie

Durata: 1h 31m

Studio: Warner Bros.

Distribuitor: Freeman Entertainment

Clasificare: I.M.

Actori:

Charlie Day     …     Andy Campbell
Ice Cube     …     Strickland
Tracy Morgan     …     Coach Crawford
Christina Hendricks     …     Ms. Monet

Sinopsis:

În ultima zi de şcoală, timidul profesor de engleză, Andy Campbell (Charlie Day) încearcă să nu-şi piardă calmul din cauza farselor deplasate pe care le fac absolvenţii, a tăierilor de bugete care îi pun în pericol slujba şi a managementului ineficient. Însă lucrurile se înrăutăţesc atunci când intră în conflict cu cel mai dur şi fioros coleg, Ron Strickland (Ice Cube) care îl provoacă la duel după ore. Vestea confruntării celor doi profesori se răspândeşte rapid şi ajunge să devină exact soluţia de care liceul avea nevoie.

Recenzie:

fist-fight-2Săptămâna aceasta intră pe marile ecrane din România comedia Fist Fight cu Ice Cube şi Charlie Day. Pe Ice Cube l-aţi mai văzut în seriile Barbershop şi Jump Street, iar pe Charlie Day probabil ca vi-l aduceţi aminte din seria Horrible Bosses. Dintre toate acestea, am apreciat maxim seria Barbershop pentru dialogurile spumoase şi morala sănătoasa din spatele ei.

“Fist Fight” ia câte puţin din fiecare serie de mai sus şi încearcă să livreze un mesaj interesant, presărat din când în când cu umor de grădiniţă. Practic, intenţia e bună, însă execuţia uneori lasă de dorit. Pe scurt, Andy Campbell (Charlie Day) este profesor de engleză la un liceu împreună cu Strickland (Ice Cube) care este şi el profesor de istorie însă şi cel mai respectat şi temut dintre toţi. Acţiunea are loc în ultima zi de şcoală, iar în urma unei situaţii neplăcute ca să nu dau alte detalii, Strickland îl provoacă pe Campbell la o bataie în curtea liceului.

La prima vedere te-ai gândi că o bataie între profesori nu este tocmai un exemplu bun pentru elevi şi sunt întru totul de acord cu tine. Însă liceul nu este tocmai unul model, iar elevii au nevoie de reguli simple şi exemple pe care să le înţeleagă. Strickland spune foarte bine la un moment dat că orice acţiune are consecinţe şi dacă nu eşti tras la răspundere pentru faptele tale atunci nici nu vei avea o conduită corectă în viaţă. Fix ceea ce au şi tinerii din liceu nevoie.

fist-fight-3Filmul pleacă aşa cum am spus mai sus de la o premisa bună. Şi poate că nu m-ar fi deranjat foarte mult prezența unor glume infantile dacă aş fi avut parte şi de dialogurile savuroase din Barbershop, transpuse de exemplu în cancelaria profesorilor care ar fi fost locul ideal pentru un dram de înţelepciune. Însă nu e cazul pentru că şi restul profesorilor sunt tot cam pe la nivelul elevilor, fără a fi o diferenţă reală între cele două părţi. Din păcate, “Fist Fight” tocmai aici se împotmoleşte şi practic nu reuşeşte să fructifice tot potenţialul său, neridicându-se la înălţimea mesajului pe care vrea să-l transmită.

Campbell este genul de persoană care este de acord cu toţi ceilalţi din jur pentru a evita situaţiile conflictuale cărora nu le poate face faţă. Bineînţeles, pe parcursul filmului are parte de câteva lecţii, uneori venind chiar din partea elevilor, însă este destul de haios să-i urmăreşti traseul şi transformarea din căţeluş naiv în iepuraş coios. Iar asta o să-ţi dea la final satisfacţia că nu ai pierdut timpul cu filmul ăsta.

fist-fight-1

Nu pot să recomand “Fist Fight” tuturor, dar dacă vrei o comedie uşoară cu glume infantile şi câteva sfaturi de dezvoltare personală atunci ia cu încredere o porţie mare de popcorn pe care să o ronţăi nervos în timpul filmului. Dacă te aşezi pe scaun cu atitudinea asta atunci filmul o să te surprindă într-un mod foarte plăcut.

Distribuit de Freeman Entertainment, comeida Fist Fight /„Hai să ne batem” ajunge în premieră pe marile ecrane din ţară pe 24 februarie.

Poster:

tmp_10138-FistFight_70x100_pre-1916956657

Trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.