Duminică noaptea, Academia Americană de Film a anunţat câştigătorii celei de-a 89-a ediţii a Premiilor Oscar. Înaintea ceremoniei mult-aşteptate de iubitorii de film, timp de 11 zile, Cinema City a păstrat tradiţia ultimilor ani şi le-a oferit cinefililor posibilitatea de a-i intui pe marii câştigători prin platforma online „Hollywood la mâna ta”.

Până la decernarea Premiilor Oscar, Hollywood-ul a fost la mâna spectatorilor care au avut posibilitatea de a ghici câștigătorii pentru cinci categorii: cel mai bun film, cel mai bun actor în rol principal, cea mai bună actriţă în rol principal, cel mai bun actor în rol secundar şi cea mai bună actriţă în rol secundar.

Chiar dacă aceste premii sunt oferite de profesionişti pentru a recunoaşte excelenţa în domeniul realizărilor cinematografice, iubitorii de film nu se sfiesc de fiecare dată să îşi aleagă favoriţii încă de la anunţarea nominalizărilor. Peste 18.000 de români au votat pe platforma Cinema City – „Hollywood la mâna ta”, intuiţia lor fiind răsplătită cu 6.200 de premii, în funcţie de categoriile ghicite.

Astfel, voturile înregistrate prin intermediul platformei ne dezvăluie care sunt favoriţii spectatorilor şi în ce măsură s-au potrivit cu opţiunile Academiei Americane de Film.

Cel mai bun film 

Cu un număr record de 14 nominalizări şi 6 premii câştigate, filmul „La La Land” a fost favoritul ediţiei din acest an a Oscarurilor, acesta fiind şi preferatul votanţilor pentru categoria cel mai bun film. Însă, deşi „La La Land” a înregistrat 52,7% din voturi, marele câştigător desemnat de Academia Americană de Film a fost „Moonlight”, care a obţinut doar 2,4% din voturile publicului român.

Cel mai bun actor în rol principal

Iubitorii de film i-au acordat lui Ryan Gosling cu rolul din „La La Land” distincţia de cel mai bun actor în rol principal, în proporţie de 41,6%, pe când Casey Affleck cu rolul din „Manchester by the Sea”, câştigătorul desemnat de Academia Americană de Film, a obţinut doar 16,3% din voturi.

Cea mai bună actriţă în rol principal

Favorita spectatorilor pentru titlul de cea mai bună actriţă în rol principal, Emma Stone în „La La Land”, votată în proporţie de 52,2%, a devenit şi câştigătoarea Premiului Oscar.

Cel mai bun actor în rol secundar

Deşi Dev Patel cu rolul din „Lion” a obţinut 38% din voturi, Mahershala Ali cu rolul din „Moonlight”, votat într-o proporţie de 24,7%, a fost cel premiat cu Oscar la categoria Cel mai bun actor în rol secundar.

Cea mai bună actriţă în rol secundar

Şi pentru categoria cea mai bună actriţă în rol secundar, favorita spectatorilor cu 33,7% din voturi a coincis cu alegerea Academiei Americane de Film – Viola Davis în „Fences”.

O parte dintre filmele de Oscar pot fi vizionate în cinematografele Cinema City din Bucureşti şi din ţară. Mai multe detalii, pe website-ul www.cinemacity.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.