Descoperă universul fantastic al filmelor scurte la Ploiesti International Film Festival (PIFF)

0
1634

Joi, 11 mai 2017, a început cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Film Ploiești8, care se va desfășura în Cinema City din AFI Ploiești până duminică, 14 mai, și care te așteaptă să descoperi universul fantastic al filmelor scurte.

Cele patru zile de festival oferă vizitatorilor 62 de scurtmetraje din întreaga lume, atent selecționate și distribuite în cele 7 secțiuni ale festivalului: Official Competition (filme de gen: fantasy, thriller, SF și horror), Dark Comedy (comedii scurte cu umor negru), War Zone (filme scurte despre război și conflicte), Lovestory Special (povești scurte de dragoste, neobișnuite), Destination Unknown (scurtmetraje cu și despre călătorii), Genre Animation (animații scurte de gen) și Romanian Tales (secțiune specială dedicată scurtmetrajelor românești).

„Anul acesta, campania de comunicare și promovarea a evenimentului a fost concepută pornind de la genul fantasy și din dorința de a celebra acest gen de film. Pentru că PIFF este un festival internațional, care are loc în România, ne-am dorit să subliniem acest lucru prin a duce fantasticul din basmele românești la rang de universal, așa cum se poate observa în afiș, dar în special în spotul acestei ediții și ulterior în întreaga atmosferă a festivalului.” – Adriana Șandru, PR & Social Media Manager al Festivalului Internațional de Film Ploiești.

Juriul celei de-a VI-a ediții a Festivalului Internațional de Film Ploiești, cel care va decide cel mai bun film din Competiția Oficială, care va primi Trofeul PIFF și marele premiu de 1.000 de euro, este alcătuit din: Rodica Lazăr (actriță), Ileana Bîrsan (critic de film și jurnalist), Alexandra Safriuc (scenarist și organizator Shorts Up) și Claudiu Mitcu (regizor și producător). În plus, filmul preferat al publicului va primi un premiu de 500 de euro.

„Ne dorim să le oferim celor din Ploieși un eveniment care să fie ofertant, complex și educativ, de ce nu. Să aibă o alternativă, în primul rând, la clasicele filme de la Hollywood. Pentru ediția din acest weekend, am îmbogățit programul festivalului cu două workshop-uri: SCREENWRITING Workshop cu Filip Columbeanu și Workshop DE CE NE UITĂM LA FILME cu Ileana Bîrsan. Sâmbătă îi așteptăm pe spectatori la concertul WE SINGING COLORS, unde au intrarea liberă, iar duminică, pentru a oferi sare și piper galei de premiere, avem moment de stand-up comedy cu Sergiu Floroaia și Toma Alexandru.” – Emilian Floareș, Director al Festivalului Internațional de Film Ploiești

Festivalul Internațional de Film Ploiești este organizat de Helen Film® cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, al BRD Groupe Société Générale, al AFI Ploiești și al Cinema City, în parteneriat cu Fundația Comunitară Prahova. Mașina festivalului este oferită de Ford Proleasing Motors.

Acesta va avea loc în perioada 11-14 mai, în Cinema City din AFI Ploiești. Mai multe informații și detalii despre bilete se pot găsi pe pagina de Facebook a festivalului: http://facebook.com/PloiestiFilmFestival sau pe site-ul oficial: http://www.ploiestifilmfestival.ro/ro/.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.