Movie night by the book – proiecţie Contact

0
1592
Ascultă acest articol


Editura Nemira lansează evenimentele Movie night by the book: în fiecare lună vă invităm la o proiecţie de film în aer liber şi o discuţie despre cartea care a stat la baza lui.

Prima ediţie este dedicată filmului şi cărţii Contact şi are loc pe terasa barului Epic. Moderatorii discuţiei sunt Ana Nicolau şi Andrei Huţuleac. Invitat: Adrian Şonka, astronom.

Filmul Contact a apărut în 1997 şi a fost regizat de Robert Zemeckis. În rolurile principale îi sunt  Jodie Foster ca Dr. Eleanor Arroway şi Matthew McConaughey ca Palmer Joss. Carl Sagan a scris încă din 1979 Contact ca un scenariu de film, împreună cu Ann Druyan, dar când producţia a fost întârziată, l-a publicat ca roman.

În cartea sa, Carl Sagan pune sub lupă ştiinţa, religia şi politica, elemente care definesc societatea, dar mai ales relaţia dintre ele, privind şi spre rolul lor din viitor. În 1999, o echipă de cercetători, din care face parte şi Dr. Eleanor, descoperă un mesaj venit de la o inteligenţă  extraterestră. Acest mesaj ridică multe semne de întrebare şi determină umanitatea să îşi caute locul în univers.

INTRAREA ESTE LIBERĂ!

Eveniment realizat cu sprijinul ProVideo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.