Ascultă acest articol

Grădina Rezidenței BRD Scena9 va găzdui, începând cu ultima săptămână din iulie, două noi evenimente culturale dedicate poeziei contemporane, muzicii și filmului. Între 24 – 30 iulie, cinefilii sunt invitați la Săptămâna One World România, adică 7 zile la rând cu filme documentare, iar pe 28 iulie va avea loc evenimentul „21 de Nocturne. Poezie contemporană, Muzică și Vin”, realizat de A.R.C.E.N, împreună cu BRD – Groupe Société Générale. Invitații serii de 28 iulie sunt Dina Frînculescu și Adrian Diniș. Rezervările sunt deshise de luni, 24 iulie, la ora 10.00 si se pot face aici.

“La Rezidența Scena9 – Hotspot Cultural BRD, ne-am propus să transformăm o clădire de patrimoniu într-un spațiu cultural-artistic, deschis noilor generații de creatori. Am început cu expoziții de benzi desenate, am găzduit SUPER – festivalul de filme făcute de adolescenți, am fost unul dintre punctele de întâlnire de Noaptea Albă a Muzeelor și a Galeriilor și am adus o nouă serie a Intersecțiilor de miercuri, care intră în vacanță până pe 6 septembrie, când deschidem sezonul de toamnă cu Nora Iuga.  Iar acum, pe timpul verii, în grădina din I. L. Caragiale, poposesc filmele, muzica și poezia”, a declarat Cosmina Frîncu, CSR & Sponsorship Manager BRD Groupe Société Générale.

În perioada 24 – 30 iulie, grădina Rezidenței BRD Scena9 găzduiește Săptămâna One World România, cu  7 filme documentare din cele trei proiecte ale Asociației One World România: Kinedok, retrospectiva celei  de-a 10–a ediții și One World la Școală. Filmele proiectate sunt o invitație la călătorie – din Norvegia până în Iran și vor începe în fiecare seară de la ora 21.00.

Luni, 24 iulie, va putea fi vizionat “Un film autist normal”, pe 25 iulie va fi proiectat „Raving Iran”, unul dintre cele mai apreciate filme din cea de-a zecea ediție a festivalului, urmat de „FC Roma”, „Expirat”, „Refugee Blues” – în cadrul „21 de Nocturne, „5 octombrie”, iar pe 30 iulie, săptămâna cinefilă se termină cu “Liberi”.

Ediția din acest an a proiectului „21 de Nocturne” se desfășoară în perioada iulie – septembrie și pune reflectorul pe 12 poeți invitați – Svetlana Cârstean, Claudiu Komartin, Denisa Duran, Adrian Diniș, Alex Văsieș, Ana Dragu, Dina Frînculescu, Flavia Adam, Mitoș Micleușeanu, Radu Nițescu, Răzvan Țupa și Valentin Busuioc.

Pentru prima dată, Nocturnele vor alterna între răcoarea Grădinii de la Rezidența BRD Scena9 (str. I.L. Caragiale, nr. 32) și atmosfera de deasupra orașului, pe terasa blocului Magheru One. În zilele de vineri, de la ora 21.00, Nocturnele vor avea loc pe 28 iulie, 4 august, 8 septembrie și 15 septembrie în grădina Rezidenței BRD Scena9. Seara de 28 iulie va fi dedicată Dinei Frînculescu și lui Adrian Diniș. Rezervările sunt deshise de luni, 24 iulie, la ora 10.00 si se pot face aici.

Participanții vor avea parte o experiență complet nouă care îmbină lecturile de poezie, muzica și dialogurile, cu jam session, dans, expoziții, performance-uri, dar și cu vin pentru bună dispoziție și cărți de poezie pentru luat acasă. Accesul la nocturne este gratuit, dar se face doar pe bază de rezervare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.