Pentru câteva zile, în mijlocul capitalei este un “metrou” care a fost construit într-un timp care ar face invidioasă orice primărie: 7 zile.

Vagonul de metrou, instalat în studioul Filmărie de pe Dionisie Lupu, este parte din decorul filmului “Coborâm la prima”, primul lung metraj al regizorului Tedy Necula, un film care îi are în rolurile principale pe 15 dintre cei mai mari actori ai României.

Cu o distribuție impresionantă (Emilian Oprea, Constantin Cotimanis, Adrian Paduraru, Teodora Mares, Victoria Cocias, Constantin Draganescu, Ela Ionescu, Dan Murzea, Iulia Dumitru), lung metrajul “Coborâm la prima” spune povestea călătorilor dintr-un vagon de metrou, a două zi după incendiul de la Colectiv.

Nevoiți să petreacă împreună câteva ore pentru că metroul se oprește între stații, călătorii încep să se descopere, să înlăture judecățile și prejudecățile pe care le au față de cei cu care, din întâmplare, sunt alături în vagon. “Coborâm la prima” este o poveste inspirațională despre natură umană și despre comportamentul în situații de criză, dar și despre cum poți să descoperi cu adevărat pe cineva dacă ai timp să-l asculți.

“Este o poveste pe care o trăim în fiecare zi, suntem în metrou așa cum suntem și în lume – unii lângă alții, împreună –, dacă ne deschidem vedem că avem ce împărtăși. Nu e un film despre Colectiv, dar viața nu poate nega evenimentul. Sunt povești paralele din viețile mai multor oameni care se întâlnesc într-o zi cu o semnificație specială pentru unii,” spune tânărul regizor Tedy Necula.

“Fiind un film independent, contează și timpul și resursele, așa că am fost nevoiți să contruim vagonul de metrou în doar 7 zile, cu o echipă formată din 8 oameni. S-a muncit până noaptea foarte târziu, dar suntem bucuroși că decorul pare foarte foarte real”, spune Anca Vlasceanu, producător.

“Coborâm la prima” este un film independent, produs și regizat de Tedy Necula, imaginea este semnată de Alexandru Timosca, iar scenariul îi aparține Alexandrei Axinte.

Tedy Necula (28 ani) a devenit cunoscut încă din copilărie când a fost protagonistul filmului lui Radu Gabrea, Noro, este autor de filme documentare inspirationale și un cunoscut speaker motivațional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.