Micile Vedete au „savurat” lansarea noului film „DetectiFEL”

0
965

Pe 29 martie, într-o atmosferă de gală, a fost lansat în Premieră filmul „DetectiFEL”, cea mai recentă producție românească pentru copii. Evenimentul s-a desfășurat în prezența a peste 400 de invitați la cinematograful Movieplex, din Plaza Romania. Toți protagoniștii filmului, care au vârste între 6 și 12 ani, au pășit cu mare emoție, alături de familiile și susținătorii lor pe Covorul rosu. Ei sunt absolvenți ai Școlii de Film și Televiziune pentru Copii “Micile Vedete” (www.micilevedete.ro) și au învățat actorie de film în cadrul acestui proiect educațional nonguvernamental, unic în România, ce promovează tinerele talente și cinematografia de calitate pentru copii.
“DetectiFEL” este al optulea episod din seria cu detectivi produsă de Școala Micile Vedete. Începutul acțiunii este cât se poate de savuros și …gustos, întrucât personajul principal din film, Detectivel, interpretat cu iscusință de Matei Burgui (12 ani), primește cadou de ziua lui, de la un Chef celebru, un fel de mâncare special, care … aproape ca îi poartă numele: DetectiFEL. Iar el, gurmand din fire … aproape că îl mănâncă. Asta, dacă după doar câteva înghițituri, n-ar fi căzut secerat de durere direct pe podea. Să fie oare Detectivel bolnav? Chef-ul este de vină? Sau vreun ingredient din mâncare i-a provocat o alergie suspectă? Iată tot atâtea piste, câți colegi de nădejde are Detectivel în echipa sa: Alexia (Andrei Alexia Maria, 12 ani) , Silviu (Silviu Ciuperca, 11 ani) și Erika (Erika Ranteș, 10 ani). Și, în plus, o gașcă întreagă de copii sau mai bine zis, actori talentați, care fac deliciul unor căutari cu peripeții, contracronometru, pentru a afla adevărul.

Înființată de surorile Ariana Pendiuc (regizorul filmului) și sora sa, Ema Pendiuc (producătorul filmului) Școala Micile Vedete are în palmares nu mai puțin de 26 de filme pentru copii, dintre care 5 au fost selecționate și au participat la Festivalul de Film de la Cannes. Anul acesta ele aduc și o noutate. De data aceasta pentru părinți, respectiv adulți. Primul CURS de VIDEO & PUBLIC SPEAKING, cu aplicație practică în vlogging de business, ce va avea loc în luna mai.

După 8 ani de rezultate excepționale, în care Micile Vedete au purtat cu mândrie numele României pe tot mapamondul, la cele mai mari festivaluri de film din lume, a venit rândul publicului român să aplaude la scenă deschisă prestația acestor copii talentați. Iar oamenii și brand-urile de o reală valoare, care au înțeles să sprijine educația și cinematografia de calitate, le-au oferit premii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.