Christopher Landry se întâlnește cu cinefilii din Arad la American Independent Film Festival

0
908
Ascultă acest articol


Christopher Landry este invitatul special al ediției locale Arad a American Independent Film Festival. Asistentul de regie de origine americană se va întâlni cu publicul arădean în data de 28 aprilie la 18:00. În programul de astăzi al American Independent Film Festival sunt două filme care au făcut impresie excelentă la Cannes: „You were never really here”, de Lynne Ramsay și „Paterson” de Jim Jarmusch. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Producător și asistent de regie independent, de origine americană, Christopher Landry are o carieră de peste 30 de ani în domeniul filmului, din care 20 petrecuți în România. În acest timp, a colaborat la peste 100 de filme și producții de televiziune, fiind mâna dreaptă a unor regizori precum John Boorman, Alexandre Aja, Wes Craven, Kevin Reynolds sau Paul Schrader. În 2013, Christopher a fost nominalizat de Asociația regizorilor din America/Directors’ Guild of America pentru „Realizări deosebite în domeniul filmului pentru televiziune” ca parte a echipei de regizori a serialului „Hatfields & McCoys”. Este, de asemenea, autorul volumului „Marele ecran în epoca de aur”, o istorie a afișului românesc din film în perioada comunistă.

„You Were Never Really Here/N-ai fost niciodată aici”, regizat de Lynne Ramsay, câștigătoarea Premiului pentru scenariu la Cannes 2017, i-a adus protagonistului Joaquin Phoenix premiul pentru pentru interpretare masculină. Fost agent FBI, taciturn și brutal, eroul interpretat de Joaquin Phoenix încearcă să o recupereze pe Nina (Ekaterina Samsonov) fiica adolescentă a unui politician, aparent răpită.

„Paterson”, cel mai recent lung metraj al lui Jim Jarmusch, este caracterizat de critici drept „…unul dintre cele mai luminoase filme” ale regizorului american. Pelicula redă atmosfera aparte din „orașul poeților”, Paterson, New Jersey, locul de unde provin scriitori precum William Carlos Williams, reprezentant al modernismului și imagismului în literatură, respectiv Allen Ginsberg, figură centrală a mișcării Beat Generation.

Programul ediției la Arad a American Independent Film Festival (27-29 aprilie, Cinema Arta) include o selecție de filme deosebite, precum „The Florida Project”, r. Sean Baker; „You Were Never Really Here”, r. Lynne Ramsay; „Menashe”, r. Joshua Z Weinstein, „Paterson”, r. Jim Jarmusch; „The Rider”, r. Chloe Zhao și „Wonderstruck”, r. Todd Haynes.

Programul complet poate fi accesat aici: http://filmedefestival.ro/american-independent-ff/aiff-arad/

American Independent Film Festival la Arad este organizat de Asociația Cinemascop cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad și al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România. Colaboratori locali: Asociația CitiZenit. Parteneri media locali: Magic FM, Radio Arad. Mai multe informații și programul evenimentului vor fi disponibile în curând pe filmedefestival.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.