The Equalizer 2 – Recenzie

0
2852
Ascultă acest articol


De data aceasta el se va afla faţă în faţă cu asasini profesionişti, care nu se vor da în lături de la nimic pentru a-l distruge. Denzel Washington reia unul dintre rolurile sale originale, abordând pentru prima dată în cariera sa o serie de filme cu acelaşi erou.

Regizor: Antoine Fuqua

Scenariu: Richard Wenk, Michael Sloan

Gen: Acțiune, Crimă, Thriller

Lansare: 20 iulie

Durata: 2h 11min

Studio: Columbia Pictures

Distribuitor: InterCom Film

Clasificare: A.P.15

Actori:

Denzel Washington … Robert McCall

Sinopsis:

Dacă ai o problemă şi n-ai la cine să apelezi, te va ajuta Robert McCall – el este The Equalizer. McCall îi salvează pe cei agresaţi, exploataţi şi oprimaţi, pedepsindu-i pe cei vinovaţi, fără drept de apel. Dar atunci când cei din trecutul întunecat al lui McCall îi atacă pe cei apropiaţi lui, el va avea nevoie de toate abilităţile de care se poate prevala pentru a învinge. De data aceasta el se va afla faţă în faţă cu asasini profesionişti, care nu se vor da în lături de la nimic pentru a-l distruge. Denzel Washington reia unul dintre rolurile sale originale, abordând pentru prima dată în cariera sa o serie de filme cu acelaşi erou.

Recenzie:

The Equalizer 2 îți revelează acțiunile lui McCall și gândirea în avans a tuturor faptelor asasinilor – adică le citește mintea și se pune în rolul acestora. Vi-l imaginați pe Denzel jucând rolul unui șofer Lyft?

Nimeni nu ar fi putut prezice alegerea de turnare a acestui film, dar în Equalizer 2 – prima continuare a unui film in care actorul de în vârsta de 63 de ani joacă –  McCall se află în spatele volanului și preia clienții din zona Boston-ului modern.

Personajul lui Washington, Robert McCall, este încă un agent de specialitate în rezervă în ceea ce privește egalizarea taberelor (oprimați/răniți/victime per se sau colaterale) și realizarea dreptății (care se face prin acordarea pe ceas a unor secunde de gândire acelora care fac rău… asta până îi omoară!). Dacă ultima oară a avut o slujbă la Home Depot, aici, lui McCall – prin Lyft – I se oferă acces la cei mai răi oameni.

Edward Woodward, care a jucat în seria din anii ’80, pe care se bazează de fapt „The Equalizer”, nu a reușit niciodată să se sprijine pe rațiunea simplă pentru a întreprinde justiția, în schimb Re-justiția pe care Denzel o face este una de calitate.

Odată cu revenirea regizorului Antoine Fuqua (Training Day), continuarea thriller-ului original din 2014 oferă lui Washington un colaborator de încredere. Și fără a fi nevoie să punem baza pe personaj, ca prima dată, continuarea este mai rapidă decât înainte. Da, scrierile lui Richard Wenk continuă să ne arate că McCall trimite câteva mesaje oamenilor răi doar pentru a ne da un gust de MO.

Există o scenă de deschidere a filmului, într-un tren din Turcia, în care eroul nostru întreprinde re-justiția – unii care au furat un copil de la mama ei americană vor plăti în secunde toată acțiunea ceea ce ne face să pariemi mai departe pe acest reglator de conturi, care trăiește pentru a ajuta pe cei neajutorați, care egalizează conturile și talerele balanței sorții.

Vă amintiți ultima oară când McCall a pulverizat populația rusă pentru a salva o prostituată pe nume Teri (Chloë Grace Moretz)? Ei bine, acum atenția lui se îndreaptă spre Miles (Ashton Sanders din „Moonlight”), un student la artă, afro-american, care-și lasă ambiția să alunece și să se dedea către partea cu droguri și gangsteri. McCall, figura finală a tatălui său, nu-l va lăsa să se întâmple asta, iar eroul nostru principal este distras de o vizită de la fostul său agent, Susan Plummer (Melissa Leo), căreia încă îi pasă de el și care acesteia i se întâmplă ceva la Paris, iar McCall intră din nou în acțiune.

Pentru mai multe informații despre cazul Susan (și cazul Susanei de dinainte să fie ucisă), se reîntâlnește cu amicul Dave York (Pedro Pascal), care îl credea mort pe McCall, iar toată această rețea de evenimente conduc la o lovitură finală, ultra-violentă cu băieții răi, în timpul unei furtuni înfricoșătoare lângă casa lui McCall.

Fuqua nu oferă nicio clipă de ezitare lui McCall. Sunt doar problemele lui morale care mai apar, însă la momente de „acționează rapid sau mori”, acesta e ferm. Crud chiar. La un moment dat ți se pare că ai chiar o parte din comportamentul lui Eli – „The Book of Eli”. McCall are mereu o carte, citeste sau oprește ochii pe anumite rânduri. Tot personaj solitar ca și acolo – Eli e un luptător de nevoie și nu de plăcere, care nu dorește decât pacea, iar dacă e provocat, el își va distruge atacatorul înainte ca el să-și dea seama de greșeala fatală pe care a făcut-o. Scopul lui McCall e de a corecta sau de a distruge răul pe care alții îl fac. A-i ajuta pe cei nepăstuiți rămâne tiparul pe care se axează Denzel în ambele forme de personaje – și filme.

Filmul acesta merită tot respectul pentru toată acțiunea – și rolul lui Denzel. O experiență de tip 4DX e una care îți va da toate trăirile posibile. *Sfat? Să vă luați șosete groase. Eu am înghețat în sandale.

Vă invităm să mergeți să-l vedeți și să decideți singuri dacă vă este pe plac sau nu și vă așteptăm să discutăm despre el. The Equalizer 2 / “Equalizer 2” rulează la cinema din 20 iulie și este distribuit în România de InterCom Film.

Poster:

Trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.