Cu bune și rele de la BlizzCon ediția 2018

1
1319
Ascultă acest articol


Având în vedere că este prima mea experienţă BlizzCon în mod activ şi nu doar din cele citite pe internet, auzite de la alţii, sau văzut prin videouri, tot ce pot face este să o cataloghez că una destul de interesantă. Direct din Battle.net am avut ocazia să asist la una din cele mai mari convenţii gaming la nivel global, dar de pe scaunul de la calculator. Şi da, poate experienta live, on floor, acolo la faţa locului putea să fie de nenumărate ori mai bună, felul în care a funcţionat VIRTUAL TICKET-ul, streamurile şi prezentările, toate la un click distanţa din comoditatea casei mele, a fost chiar impresionant.

Ceremonia de deschidere BlizzCon 2018

S-a repetat la început mărimea locaţiei adevărate care se zicea că are în jur de 21 de terenuri de fotbal (american probabil) într-adevăr a avut ce să conţină. De la prezentări la evenimente de nivel mondial, cum ar fi OverWatch World Cup fiecare scenă a fost în permanenţă activa pentru fiecare fan atât la calculator cât şi on location. De la meciuri de StarCraft 2 la Q&A-uri despre jocurile preferate, toate acestea încă mai pot fi accesate chiar şi după live în caz că ai ratat ceva.

S-au făcut anunţuri importante pentru fanii tuturor jocurilor marca Blizzard şi nu numai, prima supriza fiind DESTINY 2 gratuit pe Battle.net.

Intrând direct în pâine, cele mai mari anunţuri şi principalele au fost Warcraft III: Reforged, o variantă remastered a jocurilor Warcraft 3 şi expansion-ului Frozen Throne, o dorinţă pe care fanii Warcraft o aveau de ani de zile iar lansarea jocului va fi undeva prin 2019.

Warctaft III: Reforged BlizzCon 2018

La fel s-au împlinit 15 ani de la World Of Warcraft care separat de update-uri la expansion-ul Battle For Azeroth va primi o lansare în vara 2019 a jocului original, vanilla, World Of Warcraft Classic, demo pe care cei de la eveniment şi ce care am avut Virtual Ticket am putut să îl încercăm direct de acasă.

Pe partea competitivă Overwatch a anunţat un nou erou în roster, Ashe, la fel şi Heroes Of The Storm, care toţi cei de la eveniment şi cu ticket l-am primit gratuit iar pentru toţi fanii Heartstone s-a anunţat updateul Rastakhan’s Rumble.

Overwatch Ashe BlizzCon 2018

Heroes of the Storm BlizzCon 2018

Heartstone: Rastakhan’s Rumble BlizzCon 2018

Nimic important despre StarCraft decât acel remaster la jocul original dar cele mai aşteptate ştiri şi în acelaşi timp cea mai mare dezamăgire a venit de la însuşi Diablo. S-a anunţat un nou Diablo dar nu e cel pe care toată lumea îl aştepta, nu Diablo 4, nici Diablo 2 HD Remastered ceva nu, ci Diablo Immortal, un joc a cărui poveste se întâmplă între Diablo 2 şi Diablo 3, dar care este pe mobil. Această ştire, cum am zis mai sus, a fost cea mai mare dezamăgire a evenimentului lăsând mulţi fani confuzi, pe însuşi cei de la Blizzard mai mult decât surprinşi de reacţia negativă primită, şi câteva momente amuzante în interacţiunea fani şi developeri.

Diablo 3 Immortal BlizzCon 2018

Pe partea evenimentelor gaming tot ce pot spune este că la Overwatch World Cup, un eveniment a cărui prize pool a fost de 488.000$, Corea de Sud a reuşit pentru al 3-lea an consecutiv să câştige primul loc în finală, contra Chinei, iar JJoNak a fost încoronat MVP-ul serii. Toată lumea îşi dorea ca anul acesta să reuşească o altă echipă însă n-a fost să fie şi încă un an Coreeni au plecat acasă cu trofeul la cea mai bună echipă Overwatch din lume.

La StarCraft 2 a câştigat preferatul publicului şi unul din cei mai ”prolifici” jucători din lume SERRAL, contra lui Stats, un cunoscut jucător de SC2 din Corea de Sud. Serral, jucătorul Finlandez în vârstă de 20 de ani, a plecat acasă cu trofeul şi cu 280.000$ din premiul de 700.000$ pus la bătaie.

Au fost de asemenea competiţii pentru Heroes of The Storm, Hearthstone şi World Of Warcraft, lucru care m-a surprins că nu ştiam că există aşa ceva, în paralel, însă Overwatch şi Starcraft 2 au fost cele mai importante.

Cred că de la începutul articolului am spus că mi-a plăcut această experienţă, sau măcar am lăsat loc să se înţeleagă asta şi sper că şi la anul să repet, alături de mai multă lume, de ştiri şi mai bune sau mai pozitive, privind spre un viitor mai bun al francizei Diablo şi cum să nu, sau de ce nu, România în Overwatch World Cup.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.