Ascultă acest articol


Dacă nu vă mai amintiți din suplimentul nostru Geek al revistei online @FiLM, 101figurine/101jucării sunt mai mult decât un magazin, sunt prietenii noștri și colaborăm și ne susținem cât putem de mult.

Nelipsit de la evenimente de gen, 101figurine.ro / 101jucării.ro a fost mereu prezent la East European Comic Con, inclusiv la ediția EECC2019 unde ne-am reîntâlnit cu Nistor Mihaela pe care am stresat-o cu câteva întrebări:

MovieNews.ro: Bună ziua Mihaela, mă bucur că am păstrat tradiția de a ne revedea cu plăcere la unul dintre cele mai importante evenimente anuale din România, East European Comic Con. Cum a fost să te revezi cu prietenii, clienții și admiratorii magazinului 101?

Nistor Mihaela: Bună Claudiu, asa cum știi, pentru noi e o mare bucurie să… ieșim. Și mai mare bucurie este ca, de la an la an crește numărul de pasionați în acest domeniu – crește numărul clienților, se mărește comunitatea. E o bucurie să ne întâlnim și reîntâlnim cu prietenii noștri, din păcate timpul nu ne permite să stam prea mult împreună.

MN: Anul acesta ați avut un stand absolut plin cu marfă și ați venit pregătiți, din ce s-a văzut. Ca deobicei, veniți și cu surpize și lucruri noi, reduceri și toate nebuniile. Care au fost anul aceasta?

Mihaela: Figurinele Funko POP! acoperă o categorie mare de vârstă, prezintă interes atât pentru copii cât și pentru adulți, motiv pentru care am avut o gamă foarte largă. Am încercat să acoperim toate… gusturile. Secțiunea Manga-Anime a avut success și anul acesta. Se pare că a fost bună și ideea unui coș cu produse de tipul “lichidare de stoc”.

MN: Ne-a plăcut colțișorul Gundam, iar pe centru, brațul lui Batman arăta impresionant. Tot acolo au fost și două busturi cu Hellboy care am înțeles că au fost realizate de artiști români. Ce ne poți spune despre ele?

Mihaela: Doi tineri talentați și-au dat mâna și au început un proiect frumos pentru pasionații de… high-end collectables. Pentru busturi mai exact. O să avem în curând o secțiune nouă pe site cu lucrările celor doi: Nana Cranck Dumitrache și Genesisfx Studios.

MN: Care a fost evoluția din cele trei zile de EECC? Care a fost cea mai populată zi, dar și cea mai productivă?

Mihaela: În fiecare an este la fel: vinerea, destul de timid, sâmbăta foarte, foarte aglomerat, duminica ies părinții cu copiii la plimbare. Deci, sâmbăta sunt vânzări cât vineri și duminică.

MN: Care au fost cele mai populare produse de la stand, respectiv cele mai cumpărate?

Mihaela: Dragon Ball Z (DBZ), Manga-Anime în general, apoi Funko POP!, figurine/statuete din jocuri video.

MN: Am auzit că au avut loc și niște incidente neplăcute și se pare că nu numai la standul vostru. Ne poți spune ce s-a întâmplat?

Mihaela: Este primul an când vedem foarte mulți copii sub 14 ani neînsoțiți și… puși pe șotii. Este destul de greu să urmărești standul când o mare de oameni este în fața lui. Au zburat multe produse de pe mese… Din păcate nu doar copiii recurg la asemenea gesturi.

A doua problemă a fost aerisirea halei. Vineri a plouat torențial, înăuntru se făcuse o zăpușeală și o umezeală greu de suportat. A doua zi am găsit fețele de masă ude, la fel și cutiile.

MN: În calitate de jurnaliști și parteneri media ai evenimentului vom face un articol post EECC și vom încerca să discutăm despre lucrurile bune și la ce mai trebuie lucrat, din punctul de vedere al organizatorilor. Deobicei sunt foarte receptivi deci cred că vor lua atitudine. Per total, cum ți s-a părut ediția din acest an, ca număr de participanți la eveniment și stand, dar și ca vânzări?

Mihaela: Nu pot să nu recunosc că pe an ce trece evenimentul ia amploare. La fel și noi ?. Suntem conștienți că nu e ușor să organizezi un asemenea eveniment, așa că îi felicităm pe organizatori și sperăm ca în anii următori să găsească o soluție pentru copiii neînsoțiți.

MN: Vei fi prezentă alături de 101 și la ediția din toamnă, Transylvania Comic Con?

Mihaela: Echipa 101 e pregătită să cucerească vestul țării, vom fi acolo cu siguranță!

MN: Mihaela, îți mulțumim mult pentru răspunsuri și, ca deobicei, ne-a făcut o mare plăcere să ne revedem și sperăm ca acest lucru să se repete cât mai curând. Forța fie cu noi!

Un interviu cu Andra Vasile, PR Manager al East European Comic-Con 2019, găsiți aici.

Pentru a fi la curent cu tot ce se întâmplă cu East European Comic-Con accesați tag-ul East European Comic-Con sau EECC, iar pentru a afla ce s-a întâmplat an de an folosiți tag-urile:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.