În perioada decembrie 2018 – mai 2019, Școala de Film și Televiziune pentru Copii Micile Vedete a organizat proiecții de filme pentru copii cu teme educative, din seria Aventuri cu detectivi, la 14 școli din cele 3 județe. O premiră importantă a fost prezența caravanei la Giurgiu, acolo unde, cu suportul Primăriei Municipiului Giurgiu am reușit să a ajungem la toate școlile din oraș.

Prin acest proiect, Micile Vedete și TopGel și-au propus să promoveze în școli filmul educativ românesc pentru copii, o inițiativă unică în ultimii 20 de ani în România. Astfel, datorită succesului Caravenei Micile Vedete în rândul elevilor participanți, un obiectiv important care a fost atins a fost responsabilizarea copiilor vis-a-vis de utilizarea tehnologiilor moderne audio-video și impactul acestora în societate.

Filmele proiectate sunt realizate de Școala Micile Vedete, iar actori sunt absolvenții cursurilor de film și televiziune pentru copii, cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani. “Detectivul talentat”, cel mai apreciat film din Caravană, este al șaptelea episod din seria cu detectivi produsă de Școala Micile Vedete. În episodul anterior, două dintre personajele principale Erica (Erika Ranteș, 11 ani) și Alexia (Alexia Andrei, 13 ani) au câștigat concursul de talente cu spectacolul „Andromeda”, iar premiul a constat în 3 zile de filmare pe platourile de la Castel Film. În noul episod, fetele, extrem de fericite, se apucă de treabă. Numai că le lipsește un subiect savuros. Inspirându-se din realitatea apropiată, decid să facă un film cu detectivi. Și cine poate fi mai potrivit pentru rolul principal, dacă nu însuși Detectivel (Matei Burgui, 13 ani). Ramâne de văzut însă, cam de cât talent actoricesc dispune, mai ales că împreună cu asistentul său, Silviu (Silviu Ciuperca, 12 ani) are de rezolvat un nou caz: o fetiță cu probleme in familie.

Întreaga serie de filme cu detectivi (9 episoade) poate fi vizionată gratuit online, pe dubla platformă de filme și emisiuni pentru copii și părinți www.club.micilevedete.ro .

Proiectul a fost susținut de partenerii media ai Școlii Micile Vedete: Radio Romania 3net “Florian Pitiș”, Caleaeuropeana.ro, MovieNews.ro, Stiripentrucopii.ro, LiteraturaCopii.ro, CineFan.ro, RomaniaPozitiva.ro, SfatulParintilor.ro, Anidescoala.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.