Prima parte a sezonului 5 din Fear the Walking Dead a debutat la AMC pe 3 iunie, dar înainte, v-am spus ce se întâmplă în primele episoade ale noului sezon. Sezonul 5 a luat o pauză scurtă după episodul al 8-lea, iar episoadele 9 – 16  vor fi difuzate în premieră la AMC din 12 august, iar noi am văzut deja episodul 9 (Channel 4) și 10 (Words per Minute) și vă vom spune la ce să vă așteptați de la a doua parte a acestui sezon imediat după câteva informații despre acest sezon:

Sezonul urmăreşte grupul condus de Morgan Jones (Lennie James) şi de Alicia Clark (Alycia Debnam-Carey), cei care caută supravieţuitori ai apocalipsei zombie, încercând să-i ajute pe alţii pentru a compensa greşelile din trecut. Misiunea de a-i ajuta pe ceilalți este testată însă când grupul se găsește într-un teritoriu neexplorat, ce îi forțează să-și înfrunte nu doar trecutul, ci și temerile. Doar prin înfruntarea acestor temeri va descoperi grupul un nou mod de viață complet nou, care îi schimbă pentru totdeauna. Noi misiuni de salvare aproape sinucigașe, pericole la tot pasul, căutarea de provizii cu pierderea de oameni sunt ingredientele celei de-a doua părți a sezonului 5.

După ce, la finele episodului 8, gașca se reunește după ce reușesc să pună în funcțiune un avion, în episodul 9 (Channel 4), al sezonului 5 începe cu Morgan, Alicia, Victor, Luciana, Daniel, Al, June, John în fața camerelor într-un fel de confesional, pus la cale, bineînțeles de Al, dar care are un alt scop de această dată.

Întreg episodul, regizat de Dan Liu, va fi prin prisma a două camere (una la Al și una la Luciana) și are un iz de documentar, pe tot parcursul lui regăsindu-se clipuri cu confesionalul personajelor.

Grupul este acum unit, au format un convoi și călătoresc și supraviețuiesc împreună, iar pe parcursul întregului episod, mesajele fiecărui dintre ei este înregistrat și transmis în eter, respectiv lăsat în urmă pentru a atrage posibili supraviețuitori să li se alăture.

Un eveniment are loc pe parcursul episodului când toți ajung la o casă înconjurată de gard și suprafața minată. Prin stație grupul ia legătura cu două persoane, iar una dintre ele are nevoie urgentă de îngrijiri medicale. Problemele sunt că nu se știe locația minelor plantate, plus walkerii au dărâmat gardul și se îndreaptă spre casă. Morgan intervine într-un gest de disperare și rămâne blocat pe o mină. N-am să vă zic ce se întâmplă, dar pot să vă spun că momentele tensionate, filmate cu cele două camere într-un stil gen shacky-cam, suprind perfect acțiunea cât mai aproape de ochii privitorului.

Și pentru că tot nu era destulă tensiune, episodul se sfârșește cu un rezultat total opus al gestului bine intenționat al grupului și ne dă de înțeles că vor urma probabil dispute și grupul va avea de înfruntat pericole și pe alte fronturi decât cele “obișnuite” cu walkers.

În episodul 10 (Words per Minute) Dwight, Grace și Morgan ajung într-un mall, în căutare de provizii, dar vor fi prinși la etajul superior, parterul fiind plin de walkers. Dwight va reuși să scape, dar nu reușește să ajungă la convoi căci este prins și luat ostatec de un individ periculos. Înapoi la mall, Grace și Morgan încearcă să găsească o soluție să elimine cât mai mulți dintre walkers, care vin pe bandă rulantă (o să vedeți voi ce vreau să spun). Pas cu pas, scenele tensionante se succed, aceștia eliminând treptat din walkers, iar restaurarea luminii și curentului de către Grace le sporesc șansele celor doi.

Nu are cum să nu te ducă gândul cel puțin către filmul lui Snyder, Dawn of the Dead, unde un grup de oameni se refugiază într-un mall încercând să scape de zombies și întregul episod din FotWD pare că aduce un omagiu filmelor clasice, după cum menționează și Chris Hardwick, în after-show-ul de după episod, Talking Dead.

Revenind la episod, Grace și Morgan ajung să se cunoască mai bine și vom afla dacă convoiul ajunge cu bine la mall și pun mâna pe provizii. De asemenea, vom afla și care este soarta lui Dwight.

Așadar se anunță un sfârșit de sezon interesant, a doua parte a sezonului 5 urmând să fie difuzat pe AMC în fiecare zi de luni de la ora 22:00, începând cu 12 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.