„Doctorul cel bun”/ The Good Doctor este o producție Sony Pictures Television și ABC Studios, care va debuta la AXN din 3 octombrie. Scenariul este scris de David Shore (House) care servește și ca producător executiv, iar Daniel Dae Kim (Lost, Hawaii Five-0), David Kim și Sebastian Lee sunt, de asemenea producători executivi.

Din 23 septembrie 2019 a fost difuzat primul episod din sezonul 3, dar noi vom începe cu pilotul (Burn Food) primului sezon din 3 octombrie la AXN, pe care am avut plăcerea să-l vedem și noi anticipat, mulțumită Sony Pictures Television.

Am aflat de câțiva membri ai echipei tehnice din spatele serialului de dramă cu și despre doctori, iar acum să aflăm câte ceva și despre distribuție, înainte să vă spunem ce s-a întâmplat în primul episod. Distribuția este formată din Freddie Highmore (Dr. Shaun Murphy), Antonia Thomas (Dr. Claire Browne), Nicholas Gonzalez (Dr. Neil Melendez), Chuku Modu (Dr. Jared Kalu), Beau Garrett (Jessica Preston), Hill Harper (Dr. Marcus Andrews), Richard Schiff (Dr. Aaron Glassman) și Tamlyn Tomita (Allegra Aoki). Pe Freddie l-am mai văzut și în filme precum Spiderwick Chronicles, Golden Rush și The Art of Getting By unde a dovedit capacități actoricești de excepție, chiar dacă are o vârstă destul de fragedă. Pe ceilalți colegi de platou, Antonia Thomas o știm cel mai bine, de pe micul ecran, din Mistfits și a interpretat rolul principal în filmul Firstborn, iar pe Richard îl vedem în serialul HBO, Ballers și a jucat alături de Henry Cavill în Man of Steel.

„Doctorul cel bun”/ The Good Doctor îl are, așadar, în rol principal pe Shaun Murphy pe care-l vedem din primele minute ale primului episod cum abandonează viața liniștită dintr-un orășel în drum spre aeroport spre un nou capitol din viața sa. Prin felul cum împachetează totul și cum se comportă ne dăm seama că ceva nu este în regulă cu el, asta pentru că suferă de autism, dar vom afla pe parcurs că are inteligența unui savant. În drumul spre aeroport, amintiri îl copleșesc și vedem că nu a avut o copilărie tocmai fericită și liniștită și aflăm că are un frate.

Noul capitol din viața lui Shaun are ca scop stagiatura ca chirug la prestigiosul spital St. Bonaventure, din San Jose unde a fost chemat de președintele spitalului, Dr. Aaron Glassman, care a făcut parte din viața sa de mic și-l cunoaște bine. Dar însuși drumul până la spital este o aventură căci un accident are loc la aeroportul din San Jose, iar Shaun intervine și atunci vedem cu adevărat capacitățile sale medicale extraordinare, acestea fiind reprezentate vizual în timpul acțiunilor sale, prin grafice și explicații care se întâmplă în mintea lui, pentru a face telespectatorii să înțeleagă ce face. Muzica acompaniată de acele momente aduc și mai multă greutate imaginilor și începe să se simtă ca un serial medical.

Pe parcursul episodului, aflăm, din amintirile lui Shaun, de soarta fratelui său și de motivul care l-a împins pe acesta să devină interesat și să implice în chirurgia medicală. Ajuns într-un sfârșit la spital, cu pacientul de la aeroport, acesta intră direct la operație, dar lui Shaun îi este interzis accesul.

În paralel cu evenimentele lui Shaun, într-o sală de consiul al spitalului, Dr. Glassman încearcă să convingă membrii ai consiliului de administrație lui Shaun merită să i se acorde șansa de stagiatură și că boala sa nu este neapărat un defect ci din contră, îi oferă capacități alternative extraordinare. Aceștia refuză, dar într-un sfârșit Dr. Glassman îi convinge să-l audieze ei singuri pe Shaun, care se descurcă atât de bine încât îi acordă o șansă la încercare.

La spital, șeful secției de chirurgie, Dr. Neil Melendez, are pe cap alți stagiari, printre care și pe Dr. Claire Browne și încearcă să rezolve toate problemele și să se ocupe de toți pacienții. Legăturile între stagiari, dar și cu Dr. Melendez vor fi și mai tensionate când Shaun intră în echipa lor și nu-l văd cu ochi prea buni pe acesta, dar episodul se încheie când Shaun dă dovadă, la prima vedere, de istețime și un cumul de cunoștințe avansate despre medicină, dar este nevoie de mai mult, de mult mai mult pentru a ajunge un chirurg adevărat.

Încheierea ne pregătește pentru ce are să urmeze. Shaun are cale lungă să-și dovedească lui și celor din jurul său că se descurcă și este capabil, iar abilitățile sale sunt un pas înainte față de omenii obișnuiți.

„Doctorul cel bun”/ The Good Doctor va debuta la AXN de joi, 3 octombrie, ora 22:00.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.