La peste șase decenii de la moartea sa prematură, James Dean va fi reînviat pe marele ecran folosind efecte vizuale CGI pentru drama de acțiune „Finding Jack” având ca subiect războiul din Vietnam. Dean va juca rolul secundar. Compania de producție Magic City Films cu sediul în Los Angeles este în spatele proiectului și a obținut drepturile de a-l folosi pe James Dean de la familia sa. „Finding Jack” este gândit de cineastii Anton Ernst și Tati Golykh.

James Dean
James Dean

Finding Jack” se bazează pe romanul lui Gareth Crocker cu același nume. Sinopsisul oficial al proiectului spune: „Pe baza existenței și abandonului a peste 10.000 de unități canine la sfârșitul războiului din Vietnam, „Finding Jack”este un film despre prietenie și iubire în circumstanțe disperate care îți vor mișca inima.”

În afară de James Dean, încă se lucrează la distribuția filmului și se caută un acr pentru rolul principal. Magic City Films a anunțat că va colabora cu compania canadiană VFX Imagine Engine și studioul sud-african VFX MOI Worldwide pentru a recrea o versiune realistă a lui James Dean. Geoff Anderson, de la Imagine Engine, va supraveghea partea de VFX a recreării lui Dean.

„Am căutat în sus și în jos pentru ca personajul perfect să înfățișeze rolul lui Rogan, care are niște arcuri de caracter extrem de complexe, iar după luni de cercetări, ne-am decis asupra lui James Dean”, a declarat Ernst.

James Dean plays Jim Stark in the motion picture Rebel Without a Cause.

„Ne simțim foarte onorați că familia sa ne susține și vom lua toate măsurile de precauție pentru a ne asigura că moștenirea sa, ca una dintre cele mai epice vedete de film până în prezent, să fie păstrată intactă. Familia vede acest al patrulea film, ca pe un film pe care nu a apucat să-l facă niciodată. Nu intenționăm să-i dezamăgim pe fanii săi.”

James Dean plays Jett Rink in the motion picture Giant

Dean a avut trei roluri principale, celebre, înainte de a muri: „East of Eden” (BAFTA și Oscar, nominalizat pentru cel mai bun actor), „Rebel Without a Cause” (BAFTA, nominalizat la cel mai bun actor) și „Giant” (nominalizat la Oscar pentru cel mai bun actor). Actorul a murit într-un accident de mașină în septembrie 1955, la vârsta de 24 de ani.

Pre-producția pentru „Finding Jack” urmează să înceapă luna aceasta. Planul este ca filmul să fie gata pentru o lansare în cinematografe de „Ziua Veteranilor” în 2020. Magic City Films se va ocupa și de vânzările externe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.