Alb-Negru – Transformers: Dark of the Moon

"Autoboți, decepticoni, război, Shia LaBeouf, explozii și Michael Bay."

0
2156
Ascultă acest articol


Transformers: Dark of the Moon este cea mai recentă parte a seriei de filme Transformers, care s-a remarcat prin efecte speciale și efecte speciale.

dark-moon

Această a treia parte reia povestea spusă și respusă a luptei dintre autoboți și decepticoni pe Pământ și cum oamenii sunt niște ființe atât de slabe încât toate orașele din SUA sunt distruse aproape în întregime. Chestia bună îi că decepticoni încă nu au aflat că există viață si pe alte continente.

Autoboți, decepticoni, război, Shia LaBeouf, explozii și Michael Bay.

Cam asta ar fi rezumatul pe scurt al acestui film. Un blockbuster până în măduva oaselor și nu aduce nici un strop de film artistic sau mai bine zis nici un strop de scenariu sau de vreun moment care să îți trezească vreun neuron din moartea clinică în care au intrat.

Deci Michael Bay continuă cu filme în care scenariul a devenit tot mai subțire și efectele speciale au devenit tot mai importante și acest lucru nu este tocmai bun. Adică nu condamn 100% acest gen, dar când orice regizor de nivelul lui Uwe Boll vrea să facă un film și tot ce iese este doar o durere de cap.

Acest gen este unul bun, relaxant și numai bun de omorât timpul, dar când se face exces atunci nu este bine deloc. Ca exemplu seria Transformers este cel mai bun si elocvent exemplu pentru acest gen ”popcorn movie”. Și ca să fac o comparație acest film e ce este Maradona sau Pele pentru fotbal. Adică dacă vreți un film ușor cu multe efecte speciale și bine puse pe ecran atunci Transformers este o alegere excelentă, dar dacă doriți ceva mai greu de digerat, mai complex, mai artistic atunci evitați acest gen pe cât de mult posibil.

Actorii, scenariul, povestea… toate acestea tind spre zero și repet, efectele speciale sunt singurul atu al ui Michael Bay. Așadar este un film lejer ca și celelalte filme din această serie și cred că ați putea arunca o geană peste el când pur și simplu nu aveți vreun film mai bun de văzut.

Și ca o remarcă de final aș zice că Dark of the Moon mai are încă un minus deoarece au renunțat la Megan Fox pentru Rosie Huntington Whiteley.

[rating:2/5]

Ionuț

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.