Ascultă acest articol

Eastern Promises/”Lorzii Crimei” este un film tipic pentru genul în care se încadrează. Când auzi titlul ”Lorzii Crime” din start te poți gândi la două categorii de filme… cele cu mafioți italieni și cele cu mafioți ruși.

1Sheet_Master.qxd

Și după cum probabil vă așteptați sau nu… acest film este despre o familie de ruși mafioți.

Untitled David Cronenberg FilmTotul începe când o tânără neidentificată ajunge la spital să nască. Anna Khitrova (Naomi Watts, “King Kong”) este moașă și aduce cu bine pe lume copilul, dar mama acestuia moare după naștere. Hotărâtă să ofere un trai mai bun nou-născutului, Anna găsește un jurnal scris în limba rusă care aparține mamei copilului, iar datele din jurnal o duc pe Anna la un restaurant din zonă unde îl întâlnește pe proprietar, Semyon (Armin Mueller-Stahl, “The Peacemaker”), care se oferă să îi traducă jurnalul.

Semyon îi spune fără ascunzișuri că ce este scris în acel jurnal îl poate incrimina sau băga la închisoare pe fiul său, Kirill (Vincent Cassel, “Black Swan”) și el nu poate să permită acest lucru.

eastern-2În tot acest peisaj tipic mafiei rusești apare si Nikolai (Viggo Mortensen, “Lord of the Rings”) care este șoferul lui Kiril și care urcă pe scara mafiei către o poziție mai bună, dar spre deosebire de Semyom și Kirill, Nikolai este un pic mai diferit.

Anna începe să creadă că Semyon, Kirill și Nikolai ascund mai mult decât lasă să se vadă și cum se întâmplă mai tot timpul, eroul principal se avântă și mai mult în probleme, în viața reală fiind un scenariu greu de pus în aplicare.

Actori buni, regizor cunoscut și o poveste să zicem… comună și aici mă refer strict la poveștile despre mafia rusească. Acest film este un pic mai diferit pentru că nu ne arată exact mafioți ruși tipici, așa cum îi știam până acum ci o latură mai diferită a acestora.

eastern-3Acțiunea din film are loc într-o Londră întunecată și ploioasă care aduce aceea stare de film noir ce se potrivește de minune cu povestea filmului, scenariul si acțiunea gândite perfect de David Cronenberg (“A History of Violence”) și scenaristul Steven Knight (“Dirty Pretty Things”).

Actori sunt bine aleși și își fac treaba foarte bine, din toată distribuția Viggo Mortensen ieșind în evidență, motiv pentru care am ales să văd acest film. Am fost curios ce partitură a mai ales după “Lord of The Rings” și nu am fost dezamăgit.

Ionuț

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.