Principalele motive pentru a încerca noul Microsoft Edge

0
724
Ascultă acest articol


În aceste zile ne întrebăm ce informații pot fi de încredere pe web. Ne facem griji cu privire la siguranța datelor personale, a identității noastre și a copiilor noștri în mediul online. La Microsoft, începem să punem la îndoială status quo-ul browserului. Poate că a sosit timpul să așteptăm mai multe de la web.

Anul trecut, am început să ne reimaginăm web-ul prin recrearea browserului Microsoft Edge pe baza motorului Chromium. Aceasta ne-a garantat că putem oferi viteză, performanță și compatibilitate web de primă clasă cu site-urile și extensiile pe care utilizatorii le folosesc în fiecare zi. Dar credem că nu este suficient. Este timpul să ne așteptăm la mai mult de la browserele noastre – mai mult control asupra datelor și informațiilor online ale familiei noastre, noi modalități de a organiza căutarea online și mai multă valoare în timp ce navigăm.

Săptămâna aceasta am anunțat o serie de noi servicii pentru consumatori, inclusiv noi funcții Microsoft Edge pentru organizare și economisirea timpului, protecția datelor și a identității în mediul online.

Iată câteva dintre funcțiile noastre preferate din noul Microsoft Edge.

Microsoft Edge oferă cea mai bună experiență de vizualizare imersivă în 4K și Dolby Audio

Zilele acestea, mulți dintre noi urmărim mult mai mult Netflix decât înainte. Scopul nostru este să oferim cea mai bună experiență de divertisment de înaltă definiție pe web. Microsoft Edge este singurul browser de pe Windows 10 care permite vizionare 4K pe Netflix. Este și singurul browser care suportă Dolby Audio și Dolby Vision pe Windows 10. Prin parteneriatul cu Netflix, filmele și spectacolele preferate precum Spenser Confidential, Locke and Key și Night on Earth pot fi redate 4K de oriunde pe un PC Windows 10. Această funcție este disponibilă acum pentru sute de titluri Netflix 4K

Căutări organizate cu Collections

Collections permite colectarea cu ușurință a informațiilor de pe diferite site-uri web, organizarea acestora, exportul în diverse fișiere sau pur și simplu revenirea la o căutare anterioară, pe care utilizatorul o poate relua chiar din punctul de plecare. Astăzi acest lucru poate fi dificil – mai ales pe un număr mare de site-uri web diferite și dispozitive multiple.

Săptămâna aceasta Microsoft a anunțat Collections și pentru mobil, opțiune ce va fi disponibilă spre sfârșitul acestei primăveri, pentru creare, accesare și sincronizare mai ușoară a colecțiilor pe toate dispozitivele.

Collections pentru desktop este acum disponibil pe canalele Insider și va veni în curând și pe canalul Edge Chromium al versiunilor stabile.

Lucrați eficient cu Vertical Tabs

Vertical Tabs, o funcție care ajută utilizailizatorii să găsească și să gestioneze cu ușurință multe file deschise simultan. Microsoft Edge este singurul browser care permite gestionarea filelor pe laterală, cu un singur clic. Vertical Tabs va fi disponibil pe canalele Insider în următoarele câteva luni.

Economisiți timp cu Smart Copy

Smart Copy facilitează selectarea, copierea și inserarea precisă a conținutul dorit de pe web, precum și păstrarea formatului Rich Web. Cu ajutorul cursorului se poate selecta orice zonă sau tip de conținut. Când acest conținut este alipit, se va păstra formatul, inclusiv orice imagini sau link.

Dețineți controlul cu Tracking Prevention

Funcția Tracking Prevention din Microsoft Edge este concepută pentru a proteja utilizatorul de urmărire din partea site-urilor web pe care nu le accesează în mod direct, oferind mai mult control asupra a ceea ce acesta dorește să vizualizeze sau nu. Pe mobil sau pe desktop, se poate selecta una dintre cele trei setări – Basic, Balanced sau Strict. În funcție de setarea aleasă, Microsoft Edge va ajusta tipurile de trackere terțe blocate.

Aflați dacă parolele au fost compromise pe Dark Web, cu Password Monitor

În fiecare an, milioane de date personale de identificare online sunt expuse prin încălcări ale securității datelor și ajung la vânzare pe dark web.

Cu Password Monitor din Microsoft Edge utilizatorii pot păstra conturile online în siguranță împotriva hackerilor. Când este activat, Password Monitor anunță dacă datele de identificare salvate pentru completare automată au fost detectate pe dark web. Dacă Microsoft Edge descoperă o potrivire cu numele de utilizator + parolele salvate, transmite o notificare care solicită să fie luate măsuri. Password Monitor va fi disponibil în canalele Insider în următoarele câteva luni

Immersive Reader permite oricui să învețe și să beneficieze de web

Immersive Reader, integrat în Microsoft Edge, face citirea online mai ușoară și mai accesibilă pentru toată lumea. Cu un clic pe iconița Immersive Reader se elimină distracțiile de pe ecran și se creează un mediu simplificat care ajută utilizatorii să se concentreze mai bine.

Noul Microsoft Edge poate fi descărcat de pe Microsoft.com/Edge. Este disponibil pentru Windows, Mac, iOS și Android.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.