Xperia 5 II a fost adăgat seriei impunătoare Xperia, și este acum al doilea telefon 5G al Sony, oferind un design compact fără compromisuri în cee ace privește performanța.

Xperia 5 II împrumută multe caracteristici de top de la modelul Xperia 1 II, inclusiv sistemul trei camere foto și optica ZEISS calibrată special pentru Xperia 5 II. De asemenea, este inclusă aplicația Photography Pro, cu tehnologie aliniată celei disponibile pe camerele Alpha, pentru AF/AE rapid și precis, Cinematography Pro, oferită de CineAlta pentru parametri și setări de culoare similare cu cele ale profesioniștilor din industria filmului și un display CinemaWide cu raport de aspect 21:9 pentru o experiență de vizionare plăcută. În plus, caracteristicile audio de top includ High-Resolution Audio, o mufă jack de 3,5 mm și difuzoare stereo orientate către partea frontală, dar și Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G Mobile Platform, toate într-un design frumos, subțire și compact, care se potrivește perfect în buzunar. De asemenea, se adaugă o rată de refresh de 120 Hz și o rată de scanare la atingere la 240Hz, pentru a oferi cea mai fluidă și mai precisă experiență de gaming.

„Istoria Sony a fost înrădăcinată în tehnologie și inginerie, iar portofoliul nostru s-a extins pentru a include domeniul divertismentului, muzicii, filmului, jocurilor și multe altele”, a declarat Mitsuya Kishida, Președinte Sony Mobile Communications. „Cu aceste caracteristici unice, smartphone-urile Xperia sunt dotate cu tehnologii avansate Sony într-un corp compact, cu o pasiune profundă de a depăși limitele a ceea ce este posibil.”

Portrete perfecte și momente de neratat, mereu la claritate maximă

Inspirat de „fratele” său mai mare (Xperia 1 II), Xperia 5 II este conceput utilizând tehnologia camerelor Sony Alpha, pentru rezultate de claritate maximă. Portretele perfecte nu sunt întotdeauna meticulos aranjate și realizarea de fotografii clare în momente spontane este capitolul la care Real-Time Eye AF își spune cuvântul. Indiferent dacă fotografiați oameni sau animale care se află în mișcare rapidă, funcția avansată Real-Time Eye AF se asigură că partea cea mai expresivă a feței este elemental central al cadrului, chiar și atunci când un ochi este acoperit sau când persoana se mișcă rapid.

Xperia 5 II imortalizează cele mai importante momente, oferind fotografiere AF continuă la 60 de calcule AF/AE pe secundă, ceea ce le permite utilizatorilor să capteze și să stocheze până la 20 de imagini (20 de cadre pe secundă) cu precizie uimitoare, focalizare precisă și expunere optimizată.

Sistemul versatil cu trei camere foto și trei distanțe focale diferite – 16mm/24mm/70mm – permite imortalizarea de peisaje frumoase și portrete, dar și funcția de zoom pentru diferite tipuri de subiecți. Optica ZEISS calibrată special pentru Xperia 5 II, alături de coating-ul ZEISS T* contribuie la realizarea unor imagini rafinate cu un contrast spectaculos, reducând reflexiile. Realizarea unor imagini de calitate este posibilă și la fotografierea în condiții de luminozitate scăzută, datorită senzorului mare de 1/1.7 inci, dar și motorului de reducere a zgomotului Bionz X™ pentru telefoane mobile.

Similar cu Xperia 1 II, noul model oferă tehnologia Photography Pro, o interfață dedicate utilizatorului dezvoltată în colaborare cu fotografii profesioniști, oferind opțiuni aliniate cu cele disponibile pe camerele Alpha, precum setarea ISO, a vitezei de fotografiere, indicator EV, oferind în același timp și suport RAW.

În plus, modul Cinematography Pro, inspirit de CineAlta, oferă acum și mai multe opțiuni pentru storytelling de calitate, prin realizarea de conținut cinematografic slow-motion dramatizat, făcând din Xperia 5 II primul smartphone din lume care poate filma slow-motion 4K HDR la 120 de cadre pe secundă și care poate capta și reda conținut slow-motion de până la cinci ori mai lent atunci când este setat la 24 cadre pe secundă. Telefonul poate înregistra și la raport de aspect 21:9 la 24/25/30/60 cadre pe secundă9, pentru a extinde posibilitățile de exprimare cinematografică. În plus, opt pre-seturi de culoare diferite le permit utilizatorilor să adapteze atmosfera scenelor captate diferitelor stiluri cinematografice. Totul în timp ce tehnologia unică Sony de filtrare inteligentă a zgomotului provocat de vânt, ce folosește un sistem premiat de separare audio, reduce interferențele vântului, pentru înregistrare mai clară.

Gaming în mișcare

Combinația de funcționalități premium ale lui Xperia 5 II îl transformă într-un dispozitiv mobil de gaming foarte puternic. Acesta îi transpune pe utilizatori în mijlocul acțiunii cu un display imersiv cu raport de aspect 21:9 – iar datorită funcționalității Game Enhancer, performanței foarte mari, ecranului cu o rată de împrospătare de 120Hz și ratei de scanare la atingere de 240Hz, Xperia 5 II pune utilizatorul în avantaj pentru a câștiga fiecare joc. Toate funcționalitățile au fost dezvoltate lucrând îndeaproape cu gameri e-sports pentru a asigura cea mai bună experiență.

Display-ul cu raport de aspect 21:9 este mai lat decât ecranele obișnuite, astfel încât să arate cât mai mult din acțiune – pentru ca utilizatorii să își poată vedea adversarii înainte să fie zăriți, oferind un avantaj, în special în jocurile de tip first-person shooter. Display-ul nu doar că oferă o imagine clară și neobstrucționată în joc pe ecranul cu o rată nativă de împrospătare de 120Hz, dar și obiectele care se mișcă rapid sunt randate clar pentru o experiență cât mai fluidă. Dar Xperia 5 II nu se oprește aici – cu o rată de 240Hz de reducere a efectului Motion Blur, ecranul reîmprospătează imaginea de 240 de ori pe secundă pentru ca acțiunea să fie cât mai clară.

Pentru jocurile care necesită o mișcare rapidă a degetelor, Xperia 5 II oferă avantajul maxim. Acesta dispune de o rată de scanare la atingere de 240Hz, care este de patru ori mai mare decât a modelului anterior10 – iar acest lucru înseamnă că acțiunea se petrece exact așa cum utilizatorul își dorește pentru precizie și control sporit. Răspunsul tactil a fost îmbunătățit cu 35% comparativ cu modelul precedent, sistemul recunoscând atingerea chiar în momentul în care aceasta a fost făcută.

Funcția Game Enhancer oferă o serie de funcționalități și setări care îi ajută pe utilizatori să își îmbunătățească experiența de joc și în același timp să câștige mai des în modul Competition. Mai mult, aceștia pot împărtăși cele mai bune momente prin intermediul capturilor de ecran și clipurilor audio sau video. HS Power Control permite, de asemenea, sesiuni mai lungi de gaming fără supraîncălzirea dispozitivului.

Pentru a duce experiența de gaming și mai departe, utilizatorii pot conecta un PlayStation®4 DUALSHOCK®411 Wireless Controller și pot juca jocuri de pe Android pentru o experiență autentică de gaming. Xperia este smartphone-ul official al Campionatului Mondial din 2020 de Call of Duty®: Mobile, iar Xperia 5 II este gata să răspundă acestei provocări. Fie că utilizatorii aleg să joace doar pentru distracție sau vor să câștige titlul, Xperia 5 II poate oferi o experiență de gaming optimizată prin colaborarea unică alături de Qualcomm® Snapdragon Elite Gaming™.

Dimensiuni de buzunar perfecte pentru divertisment

Xperia 5 II este perfect pentru iubitorii de filme, cu un display CinemaWide™ OLED HDR de 6,1” și raport de aspect 21:9 și rezoluție FHD+, ce pune în palmele utilizatorului experiența unui ecran wide. Mai mult, prin intermediul conectivității 5G, utilizatorii pot descărca și viziona conținut mai rapid ca niciodată. Reproducerea culorilor atunci când utilizatorul urmărește filme este excelentă, inspirată din tehnologiile profesionale Sony folosite în producții de top de la Hollywood, funcția Creator Mode de la CineAlta aduce conținutul la viață exact așa cum a fost gândit de creatori. Procesorul X1™ pentru dispozitive mobile aduce tehnologie BRAVIA HDR remasterizată către tot ceea ce urmărește utilizatorul, oferind o îmbunătățire a contrastului, culorilor și clarității imaginii, indiferent de conținut și chiar și pentru serviciile de streaming. În tot acest timp, rata de reîmprospatare a ecranului de 120Hz asigură o experiență de browsing cât mai bună.

Gama Xperia este sinonimă cu o calitate audio excelentă, iar acest lucru nu se oprește odată cu Xperia 5 II, care îmbunătățește experiența imersivă de divertisment. Utilizatorii pot viziona filme cu sunet Dolby Atmos® calibrat special alături de Sony Pictures Entertainment pentru o experiență de sunet surround multi-dimensională. Și muzica se aude mai bine datorită sunetului calibrat împreună cu Sony Music Entertainment pentru a livra o experiență de ascultare cu adevărat autentică. Funcția 360 Reality Audio cu tehnologia unică de decodificare implementată hardware optimizează calitatea sunetului atunci când muzica este ascultată prin intermediul platformei TIDAL12. Iar noii abonați TIDAL vor primi 3 luni de TIDAL Hi-Fi, gratuit, atunci când vor cumpăra un Xperia 5 II13, bucurându-se inclusiv de experiența 360 Reality Audio.

Muzică de înaltă calitate poate fi ascultată datorită difuzoarelor stereo poziționate în partea frontală sau prin intermediul unor căști, fie wireless, fie prin mufa jack de 3.5mm. Cablul oferă o separare mai bună între partea stângă și dreaptă, reducând zgomotul semnalului la un imperceptibil 20dB – cu peste 90% mai mic decât în cazul căștilor care dispun de USB-C.

Indiferent de formatul în care utilizatorul ascultă, Xperia 5 II asigură că acesta beneficiază de cea mai bună calitate. Pe lângă High-Resolution și High-Resolution Wireless Audio14, Xperia 5 II oferă DSEE Ultimate, o tehnologie care îmbunătățește calitatea muzicii digitale prin intermediul inteligenței artificiale. Aceasta îmbunătățește automat frecvența audio și raza dinamică în timp real, ducând fiecare melodie mai aproape de audiția de înaltă calitate.

Compact, dar puternic

La doar 68 mm lățime și 8mm grosime, Xperia 5 II este conceput special pentru utilizarea cu o singură mână – fiind, de asemenea, conceput cu o formă mai moale la colțuri decât predecesorul său pentru mai mult confort în mână sau buzunar.

Dimensiunea compactă nu îl face și mai puțin puternic, astfel că Xperia 5 II dispune de o puternică baterie de 4,000mAh cu încarcare rapidă care ajunge la 50% în doar 30 de minute15. Cu o istorie importantă în dezvoltarea tehnologiilor dedicate bateriilor, pentru a îmbunătăți durata de viață a acestora, Sony arată că Xperia 5 II va avea o baterie sănătoasă chiar și după 2 ani de utilizare16.

Construit pentru viteză, Xperia 5 II se poate conecta la rețele ultra-rapide 5G, oferind utilizatorilor posibilitatea de a se bucura de descărcări de înaltă calitate fără compromisuri și o experiență fluidă de streaming – chiar și pentru fișiere de înaltă rezoluție – rapid și ușor. Platforma Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G Mobile și sistemul Snapdragon X55 5G Modem-RF permit utilizatorilor să își îmbunătățească experiențele de gaming, captare sau multi-tasking și să se conecteze mai rapid ca niciodată cu ajutorul vitezelor multi-gigabit 5G, în același timp îmbunătățind performanța pentru CPU și GPU cu 25% față de modelul precedent.

Modelul nu este doar compact, ci oferă și o utilizare fără griji, datorită ratingului IP65/68 de rezistență la umiditate17 și învelișului Corning® Gorilla® Glass 6 pe ambele laturi, transformându-l într-un dispozitiv solid și foarte frumos realizat.

Accesorii

Partenerul perfect pentru Xperia 5 II este husa modernă Style Cover cu stand, care oferă un unghi de vizionare confortabil pentru conținut video sau pentru gaming atunci când se folosește împreună cu un controller. Suportul este discret încorporat în spatele carcasei, oferind în același timp un confort sporit la ținerea în mână. Husa cu stand încorporat este disponibilă pentru cumpărare separat, în două variante de culoare, negru și albastru.

Disponibilitate

Xperia 5 II va fi disponibil în variantele de culoare negru și albastru cu AndroidTM 10 începând cu toamna anului 2020 18.

1 Focalizarea precisă ar putea să nu fie realizată pentru anumiți subiecți, în anumite situații și nu este valabilă pentru toate tipurile de animale
2 Numărul maxim de cadre pe secundă depinde de mediul de fotografiere și de setări. Fotografiere în rafală la până la 20 de cadre pe secundă cu AF/AE este disponibilă pentru camera de 24mm. Camera de 16mm și cea de 70mm pot fotografia la până la 20 cadre pe secundă AF/AE.
3 Efectiv cu obiectivul versatil de24mm. Această funcție poate fi utilizată cu „Photography Pro”. Efectivă atunci când viteza de declanșare este de 1/60 secunde sau mai rapidă. Poate varia în funcție de mediul de fotografiere.
4 Camera principală a lui Xperia 5 II oferă înregistrare video slow-motion 4K HDR la 120 de cadre pe secundă. Certificat de Strategic Analytics´ SpecTRAX Service, comparativ cu specificații publice ale camerelor foto a 17.500 de telefoane mobile. Corect începând din 17 septembrie 2020. Se aplică restricții privind timpul de înregistrare. 4K HDR la 120 de cadre pe secundă este disponibil în Cinematography Pro pentru camera de 24mm.
5 Ratele de afișare pot varia în funcție de formatarea conținutului.
6 Funcționalitatea poate varia în funcție de conținut, disponibilitatea jocului și compatibilitate.
7 Reducerea efectului 240Hz Motion blur la 240Hz este o funcționalitate Game enhancer. Folosind rata de împrospătare a ecranului de 20Hz, aceasta inserează u cadru negru între fiecare dintre cadre pentru a construi un efect echivalent ratei de refersh de 240Hz. Rezultatul obținut aduce imagini fără efectul de blur. cu o luminozitate scăzută pe margini. Funcționalitatea poate varia în funcție de conținut, disponibilitatea jocului și compatibilitate.
8 Conexiunea cu rețeaua5G depinde de piață și de operator.
9 Se aplică restricții privind timpul de înregistrare.
10 Modelul precedent: Xperia 5
11 DUALSHOCK®4 și montura XD se vând separat. Compatibilitatea cu jocurile poate varia
12 Se pot aplica termeni, condiții, conturi sau taxe ale unor terțe părți. Disponibilitatea serviciului poate varia în funcție de piață
13 This offer may be subject to individual terms and conditions Această ofertă se poate supune unor termene și condiții individuale; poate fi schimbată sau întreruptă oricând și poate necesita taxe, înregistrare și informații ale cardului bancar. O singură ofertă de persoană. Necesită ca produsul să fie conectat la o rețea wireless.
14 High-Resolution Audio și High-Resolution Audio Wireless necesită un set compatibil de căști.
15 Se încarcă până la 50% în doar 30 minute (folosind încărcătorul 21W USB PD, accesoriu vândut separat)
16 Rezultat simulat de Sony Mobile Communications Inc., bazat pe folosirea aceluași profil și aceluiași tip de baterie. Durata de viață a bateriei depinde de situația utilizării.
17 Dispozitivul este rezistent la apă și are protecție împotriva prafului. Toate porturile și capacele trebuie să fie bine închise. Nu puneți dispozitivul complet sub apă și nu îl expuneți la apă de mare, apă sărată, apă cu clor sau lichide precum băuturi. Abuzul sau folosirea improprie vor invalida garanția. Dispozitivul a fost testat conform Ingress protection standardul IP65/68. Dispozitivele Sony care sunt testate pentru abilitatea de a rezista la apă sunt puse cu grijă într-un recipient cu apă de la robinet și coborâte la o adâncime de 1.5 metri. După 30 minute în recipient, dispozitivul este scos cu grijă, iar funcționalitățile sunt testate. De menționat că acest model dispune de un port USB pentru încărcare și conectare. Portu USB trebuie complet uscat înainte de încărcare.
18 Data și disponibilitatea vor varia în funcție de țară

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.