Serialul thriller Lincoln: Colecționarul de oase (Lincoln Rhyme – The Hunt for the Bone Collector), inspirat din celebrul best seller al lui Jeffrey Deaver, va avea premiera în România pe 26 octombrie și va fi difuzat în fiecare luni seara, de la ora 22.00, la AXN.

Enigmaticul și cunoscutul criminal în serie, Colecționarul de oase care a îngrozit orașul New York, a dispărut dintr-o dată. Trei ani mai târziu, când o crimă extrem de elaborată indică că acesta s-a întors, îl forțează pe Lincoln Rhyme (Russell Hornsby), fost detectiv NYPD și geniu criminalistic, să renunțe la statutul de pensionar. Lincoln era considerat cel mai bun din branșă până când un accident grav, cauzat chiar de Colecționarul de oase, l-a lăsat paralizat și l-a obligat să părăsească munca de teren. Când Amelia Sachs, o tânără ofițer cu înclinații spre zona de profilare, pornește pe urmele celebrului criminal, Rhyme găsește în ea un partener pentru acest nou joc de-a șoarecele și pisica. Neobișnuitul cuplu detectiv își unește forțele pentru a rezolva cazurile cele mai dificile și încurcate din New York însă, în același timp, trebuie să se grăbească pentru a prinde ucigașului enigmatic care i-a adus împreună, înainte de a mai apărea noi victime.

Russell Hornsby (Fences, Grimm), Arielle Kebbel (Ballers, The Vampire Diaries), Brian F. O’Byrne (Mildred Pierce), Tate Ellington (The Brave), Courtney Grosbeck (Homeland, Love Life), Ramses Jimenez (Fear the Walking Dead), Brooke Lyons (2 Broke Girls), Roslyn Ruff (Madam Secretary) și Michael Imperioli (The Sopranos) formează distribuția noii drame.

Mark Bianculli (Hunters) și VJ Boyd (S.W.A.T) sunt creatorii și producătorii executivi ai serialului. Barry O’Brien (Gone, CSI Miami) este showrunner, iar Seth Gordon (The Goldbergs, The Good Doctor, Atypical) a regizat episodul pilot, fiind, de asemenea, producător executiv.

Mulțumită AXN, avem la MovieNews.ro un interviu în exclusivitate cu Ramses Jimenez care-l interpretează pe Eric Castillo, iar înainte să aflăm amănunte interesante să vorbim puțin despre personaj și să aflăm câte ceva și despre Ramses:

Despre Eric Castillo

Eric Castillo

Eric provine dintr-o familie cu o istorie de peste trei generații în poliție. Întotdeauna respectă și joacă după regulile clar setate și nu agreează stilul lui Lincoln, care uneori ocolește regulile, dacă acest lucru duce la rezolvarea unui caz. Însă, cu timpul, practicile neortodoxe ale detectivului genial se dovedesc cruciale în salvarea unor vieți, astfel că Eric începe să simtă un respect profund pentru Lincoln Rhyme.

Despre Ramses Jimenez

Ramses Jimenez

Jimenez s-a născut și a crescut în Republica Dominicană, dar pentru că părinții săi au divorțat când era mic, și-a petrecut copilăria între Santo Domingo și Chicago. Pasiunea pentru artă s-a format fiind expus la două culturi complet diferite în același timp.

Jimenez a studiat la Columbia College din Chicago, unde s-a specializat în regie. Și-a început cariera de actor, într-un mod neașteptat, după ce un interviu pentru o poziție de electrician a luat o altă turnură. Regizorul Marisol Torres l-a convins să dea o probă pentru rolul principal în filmul independent „Chicago Boricua”, care i-a lansat cariera. De acolo, a continuat să facă diverse filme independente și trei filme de studio: „Let’s Go to Prison”, „Batman: The Dark Knight” și „Nothing Like the Holidays”, toate fiind filmate în Chicago.

Jimenez a apărut în seriale precum „Law & Order”, „CSI”, „CSI Miami”, „In Plain Sight”, „Supah Ninjas”, „Prime Suspects”, „Code Black” și „The Catch”.  A avut roluri recurente în „Fear the Walking Dead”, „Wisdom of the Crowd” și „Vida”.

Recent, Jimenez a jucat alături de John Leguizamo, care semnează și regia, în „Critical Thinking”, un film independent bazat pe o poveste adevărată care prezintă echipa de șah din 1998 a liceului din Miami Jackson care sfidează toate șansele și devine primul liceu urban care câștigă Campionatul Național de Șah al SUA.

După ce a aflat despre problema tot mai mare a traficului de persoane pe insula în care s-a născut, Jimenez a scris și a regizat filmul “Isolated Victim,”, care se află în prezent în post-producție.

Interviu

Întrebare: Ai citit vreuna din cărțile lui Jeffery Deaver, pe care se bazează serialul, înainte de a primi acest rol?

Ramses Jimenez: Am citit prima carte, dar nu am citit toate cărțile. Pentru că lucrez la câte un criminal în serie pe rând – ca un detectiv adevărat. Și m-am concentrat în cea mai mare parte a procesului de documentare să aflu de ce este nevoie pentru a deveni detectiv în New York, care este procesul de interogare, de soluționare a infracțiunilor. Deci, în acest fel, încerc să aduc realitatea în serial, în loc să încerc doar să oglindesc ce se întâmplă în cărți. Încerc să descopăr cine sunt cu adevărat aceste personaje. Știu că alți oameni au studiat cu adevărat filmul, au studiat cărțile, dar eu m-am concentrat să învăț cum să fiu detectiv.

Am o relație bună cu mulți detectivi acum, pentru că îmi place să verific totul. Cum țin pistolul? Cum intru într-un loc? Cum ar trebui să arăt? Este acesta un loc în care aș avea arma în mână? Care este nivelul de pericol? Verific totul. Personajul meu este un polițist debutant, așa că l-aș putea interpreta mult mai serios, dar ceea ce încerc să aflu este cum reacționează un polițist debutant în diferite momente?

Î: Ai petrecut ceva timp cu NYPD?

 RJ: Da, da, și a fost extrem de util. Patrick Fogarty este punctul nostru principal de contact la NYPD. Este un detectiv care a venit de la divizia antidrog și investighează mafia care încă funcționează în New York. Am cam modelat personajul meu după el, traiectoria lui, întrucât nu a avut parte de niciun ajutor extern. Personajul meu, Eric Castillo, provine dintr-o familie de polițiști dominicani; întreaga sa familie lucrează în poliție – mama, fratele, sora și tatăl, care este ucis în timpul unei misiuni – dar Eric este singurul din familie care a ajuns detectiv, așa că ia totul foarte în serios. Hainele pe care le port în serial sunt hainele vechi ale tatălui său, așa că este ca și cum tatăl său este cu el în timp ce este detectiv.

Î: Care sunt provocările de a face un serial care este deja familiar oamenilor prin prisma filmului?

 RJ: Cred că ori de câte ori lucrezi la un proiect care are un trecut, chiar ar trebui să  încerci să onorezi ceea ce deja există. Deci, există o moștenire pornind de la cărți și apoi filmul The Bone Collector. Dacă pot compara cu baschetul, am fost adus într-o echipă care câștigă deja campionate, așa că se adaugă un anumit nivel de presiune în comparație cu o echipă nou-nouță pe care nimeni nu a văzut-o vreodată. Știm cu toții că este un produs foarte popular, pe care oamenii îl adoră atunci când vine vorba de Denzel și Angelina Jolie și de cărțile lui Jeffery Deaver. Așadar, o luăm cu adevărat în serios. Aceasta este presiunea, de a ne asigura că putem menține aceeași calitate.

Î: Ai spus că personajul tău are rădăcini dominicane, ca tine. Era deja în scenariu sau este ceva pe care l-ai adus rolului?

 RJ: Când am primit rolul, arătam ca un hipiot. Aveam părul foarte lung, o barbă mare, nu m-am ras niciodată, pentru că, trăind în Los Angeles, poți fi persoana cea mai nebună și nu ești niciodată cea mai nebună persoană. Așa că nu am participat niciodată la acest gen de audiții, pentru că îmi spuneam: „Vor pe cineva care este polițist, care are, probabil, un background militar; se vor uita la mine și mă vor respinge”. Doar că agentul meu mi-a spus că producătorii acestui serial, Peter Traugott și Rachel Kaplan, au fost producătorii Wisdom of the Crowd, unde jucasem anterior rolul unui condamnat pe nedrept.  Așa că m-am dus la audiție și, după ce am terminat, mi-au sunat agentul și i-au spus: „Uite, nu am scris rolul așa, dar ne place ce a făcut și ne gândim să îl rescriem.”

Când ești în mijlocul unei producții, nu vrei să te întorci și să rescrii personaje. Deci, pentru mine erau șanse foarte mici. Apoi, trei săptămâni mai târziu, m-au sunat din nou. Am avut încredere în managerul meu, am avut încredere în agentul meu și am făcut ceea ce mi-au spus să fac și am luat rolul și apoi au schimbat personajul. Așadar, înapoi la întrebare, am construit de la zero acest personaj, pentru că erau literalmente – „Ei bine, ai făcut asta, deci ce vrei să fie?”

 Î: Și cum te simți acum, după ce ți-ai ras barba și ți-ai tuns părul?

 RJ: Sunt fericit pentru că mereu mă simt ca acest personaj. Mi-a luat ceva timp să mă obișnuiesc, pentru că atunci când mă uitam la mine, îl vedeam mereu pe Eric Castillo și a existat un anumit nivel de nesiguranță care a început să mă lovească. Părul mi-a permis să mă ascund, să rămân în spate. Oamenii nu m-au văzut niciodată cu adevărat și acum sunt în prim plan, în centru.

Î: Cum crezi că va rezona publicul cu personajul tău, fiind un polițist latino?

 RJ: Este un tip deștept, este loial și de încredere și are toate aceste calități grozave, pe care cred că nu le vedeți deloc în multe personaje latino la televizor. Faptul că este un detectiv americano-dominican este, de asemenea, nemaiauzit. Chiar și în viața reală, este nemaiauzit. Așadar, îmi place că proiectează pozitivitate față de comunitatea latino. Îmi place ceea ce fac cu personajul și cred că va rezona foarte bine în comunitate. Rezonează cu mine, pentru că simt că îmi scoate latura disciplinată – trebuie să fiu militar, trebuie să mă antrenez în fiecare zi, trebuie să mă uit la ceea ce mănânc, trebuie să citesc foarte mult, doar ca să încerc să-mi dau seama ce face un detectiv, cum operează. Trebuie să fac multe teme tot timpul. Este o meserie foarte disciplinată.

Î: Ai o rutină sau ritualuri care să te ajute să intri în personaj?

 RJ: Să spunem că trebuie să fiu pe platourile de filmare la 9.30, mă trezesc la 7, sunt la sala de sport la 7.30 și apoi stau acolo până când vin și mă iau. Când stau în saună, după antrenament, ascult înregistrarea pe care am primit-o de la detectivul consultant – este o oră despre cum și de ce a devenit ofițer de poliție, cum a devenit detectiv și de ce s-a mutat în unitate anti-mafia în care lucrează acum. Ascult asta și mă aduce în această stare de spirit: „Bine, acesta sunt eu”. Până când ajung la muncă, simt că sunt detectiv.

Î: Cum evoluează și se dezvoltă personajul tău pe parcursul sezonului?

RJ: Personajul pe care îl interpretez, Eric, este înlocuitorul lui Lincoln Rhyme, el este noul partener al lui Michael Sellitto. Și se dezvoltă rapid, pentru că nu este la fel de deștept ca Lincoln. Vrea să fie ca Michael, dar Michael îl iubește și îl respectă atât de mult pe Lincoln, încât personajul meu nu prea rezonează, nu-i place felul în care acesta lucrează. Simte că Lincoln acordă atenție doar crimelor mari, iar crimele mai mici nu primesc aceeași atenție, deoarece nu este vorba de un ucigaș în serie. Acestea sunt cazurile pe care Eric le iubește. El îi tratează pe toți în mod egal.

Personajul meu va evolua învățând cum să fie detectiv, învățând cum să fie parte dintr-o echipă și s-ar putea să existe și un pic de romantism pentru el. Majoritatea polițiștilor au relații cu alți polițiști și atunci când nu se întâmplă acest lucru, divorțează. Este regretabil. Când eram în secție, 90% dintre ei erau divorțați, care apoi aveau noi relații cu cineva tot din poliție, pentru că își doreau să fie cu cineva care înțelege cu adevărat viața lor și presiunile la care sunt supuși. Cred că și asta va ieși la suprafață – cum este viața lor în mod obișnuit?

 Î: Ce ai învățat de la personajul tău?

 RJ: Cred că personajul meu mă face să fiu mai bun, deoarece acest rol mă obligă să realizez că, de exemplu, în calitate de polițist, ești responsabil pentru propria ta viață și ești responsabil pentru oamenii pe care încerci să îi ajuți și apoi, în același timp, trebuie să rămâi în viață pentru propria familie. Deci, trebuie să fii tot timpul la cel mai bun nivel. M-a făcut mai disciplinat, m-a făcut mai concentrat pe cine sunt, ca ființă umană, așa că îi pot comunica asta și lui Eric. El scoate cele mai bune calități din mine.

 Î: De ce crezi că suntem atât de fascinați de seriale cu criminali și de criminali în serie?

RJ: Cred că ne creăm fantasma că rezolvăm ceva grandios, ne place să credem că suntem acea persoană care este capabilă să prindă pe cineva periculos pentru societate. Cred că mulți dintre noi, o mulțime de alfa, avem un complex de eroi și cred că atunci când creezi un serial de genul acesta, îți imaginezi că ești acel detectiv. Vrei mereu să fii tipul drăguț care pare că are o viață semi-perfectă, dar este unul dintre cei mai buni polițiști pe care i-ai văzut vreodată. M-am gândit la asta încă de când eram copil – am vrut să fiu detectiv în copilărie pentru că îmi plăcea ideea de a lucra pentru FBI, înainte să știu cu adevărat ce este FBI-ul. De asemenea, cred că oamenii au o pasiune pentru întuneric. Vor fantezii despre lucruri precum: „Cum aș jefui o bancă?” Nu o vor face niciodată, ci le place ideea de a încerca să vină cu planul perfect.

Serialul thriller Lincoln: Colecționarul de oase (Lincoln Rhyme – The Hunt for the Bone Collector), inspirat din celebrul best seller al lui Jeffrey Deaver, va avea premiera în România pe 26 octombrie și va fi difuzat în fiecare luni seara, de la ora 22.00, la AXN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.