Cele mai îndrăgite spectacole din repertoriul unteatru se pregătesc să revină pe scenă, într-o nouă stagiune găzduită temporar de Teatrul de Animație Țăndărică. Începând cu 13 februarie, spectatorii din București sunt invitați să-i revadă pe artiștii din familia unteatru în spațiul generos din Strada General Eremia Grigorescu nr. 24, unde toate evenimentele vor fi organizate în condiții de siguranță sporită, cu respectarea tuturor normelor legale de protecție și distanțare. Colaborarea marchează o nouă etapă în viața proiectului independent fondat în urmă cu 10 ani de cuplul regizoral Andrei și Andreea Grosu și reconfirmă importanța cooperării sectoarelor publice și private în contextul pandemic.

Programul și biletele sunt disponibile online, pe https://www.unteatru.ro/.

Din luna martie a anului 2020, când spațiile culturale bucureștene au fost nevoite să-și închidă porțile, reprezentațiile cu public din sala unteatru au fost suspendate. O parte dintre spectacole au fost adaptate și prezentate în mediul online, pe platforma cinematic.unteatru.ro, în așteptarea unor reglementări privind reluarea activităților culturale în siguranță. Primită cu mult entuziasm de iubitorii de teatru, redeschiderea sălilor de spectacol la o capacitate redusă a scos la iveală o situație dramatică pentru sectorul artistic independent, cel mai grav afectat în ultimul an. În noul context, numărul locurilor disponibile în spațiile mici în care acestea își desfășoară activitatea s-a redus substanțial, punând teatrele private în imposibilitatea de a se susține din vânzarea de bilete (principala sursă de venit). Deși ,,acasă’’ va continua să însemne spațiul din Sfinții Apostoli 44, colaborarea cu Teatrul de Animație Țăndărică oferă spectacolelor unteatru o șansă de a continua să existe, iar iubitorilor de teatru, ocazia de a vedea pe scenă cele mai îndrăgite producții independente.

Prima din seria întâlnirilor îndelung așteptate va avea loc sâmbătă, pe 13 februarie, de la ora 20:00, când iubitorii de teatru vor avea ocazia să o revadă pe inconfundabila Florina Gleznea în Cinci ore cu Mario, spectacolul-confesiune care va deschide noua stagiune unteatru via Țăndărică. O dramatizare a operei lui Miguel Delibes, listată de publicația El Mundo în topul celor mai bune romane spaniole din secolul XX, povestea conturează un portret al feminității în perioada Războiului Civil, oferind spectatorilor o experiență emoționantă, condimentată cu detalii savuroase și umor negru. Duminică, pe 14 februarie, de la ora 20:00, Marius Călugărița și Iolanda Covaci vor readuce în sala de teatru Frumoasa călătorie a urșilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt, unul dintre cele mai longevive spectacole din repertoriul unteatru. Istoria lui Vişniec, absurdă şi plină de umor, începe ca o poveste de dragoste din lumea noastră: doi tineri se trezesc într-o dimineaţă în acelaşi pat şi nu-şi amintesc nici cum au ajuns acolo, nici dacă au făcut dragoste, dar încep o relaţie.

Miercuri, pe 17 februarie, revine pe scenă Lemons.Lemons.Lemons.Lemons.Lemons., primul spectacol difuzat live din sala unteatru în luna martie, imediat după decizia oficială a autorităților de a suspenda activitatea teatrelor din București. Întâlnirea cu personajele interpretate de actorii Denisa Nicolae și Liviu Romanescu este programată de la ora 20:00. Joi seară, de la aceeași oră, bucureștenii sunt invitați să urmărească Pelicanul, în regia lui Florin Liță, o poveste despre iertare, cu Florina Gleznea, Cezar Antal, Sandra Ducuță și Alex Popa.

Duminică, pe 21 februarie, un eveniment șocant dă naștere unei reacții în lanț în Bad Talks, de Radu Iacoban.

Biletele pot fi achiziționate exclusiv online, de pe site-ul unteatru. Purtarea măștii de protecție și păstrarea distanței față de ceilalți participanți la eveniment vor fi obligatorii, iar pentru o siguranță sporită, toți actorii vor fi testați în ziua spectacolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.