Electronic Arts și Codemasters creează un nou lider în categoria jocurilor video de curse

0
618
Ascultă acest articol


Electronic Arts, lider global în divertisment digital interactiv, a anunțat astăzi finalizarea achiziției Codemasters pentru 604 penny (aproximativ 8,37 dolari americani*) în numerar pentru fiecare acțiune, în valoare totală de 1,2 miliarde de dolari*. Asocierea dintre Electronic Arts și Codemasters marchează o nouă eră în categoria jocurilor video de curse și va permite o creștere accelerată pentru unele dintre cele mai mari și populare titluri din lume, cum ar fi Formula 1®, Need for Speed, DIRT, DiRT Rally/WRC, GRID, Project CARS, Real Racing și multe altele. Cu un portofoliu comun apreciat de critici, Electronic Arts și Codemasters vor fi pregătite să ofere fanilor conținut nou și interesant într-un ritm constant, pe mai multe platforme și în mai multe regiuni ale lumii.

Popularele francize Codemasters, Formula 1®, DIRT, DiRT Rally, GRID și Project CARS, vor sta alături de franciza Need for Speed de la Electronic Arts, jocul pentru mobil Real Racing și titlurile EA SPORTS, ceea ce va permite un nivel mai mare de inovație și o creștere a capacității de a oferi conținut de calitate unui public global.

„Acesta este începutul unei noi ere incitante pentru jocurile de curse, întrucât reunim echipele talentate de la Electronic Arts și Codemasters”, a declarat Andrew Wilson, CEO, Electronic Arts. „Fanii curselor devin mai mulți pe zi ce trece în întreaga lume, iar împreună, francizele din portofoliul nostru ne vor permite să creăm noi experiențe de joc inovatoare și să atragem și mai mulți jucători pasionați de mașini și sporturi cu motor. Echipele noastre vor fi o forță globală a jocurilor video de curse și abia așteptăm să ne apucăm de treabă.”

„Această zi este un moment important în istoria Codemasters, dar și pentru angajații și jucătorii noștri“, a declarat Frank Sagnier, CEO, Codemasters. „Parteneriatul cu EA ne va permite să ducem francizele noastre pe noi culmi și să ajungem la un public global mult mai numeros, prin rețeaua lor de jucători. Împreună putem redefini peisajul jocurilor de curse pentru a crea experiențe și mai convingătoare pentru fanii de curse din întreaga lume.”

Fuziunea va deschide noi oportunități de creștere pentru francizele Codemasters prin accesul la rețeaua Electronic Arts de peste 430 de milioane de jucători și servicii de top de abonare la multiple platforme. Electronic Arts aduce, de asemenea, capacități de deep data și analiză echipelor Codemasters, oferind informații valoroase despre publicul lor pentru a accelera performanța francizelor. Aceste capacități, precum și puterea globală de publicare, marketing și dezvoltare a jocurilor Electronic Arts, vor deschide calea către noi oportunități pentru portofoliul combinat de jocuri al grupului.

Achiziția Codemasters face parte din strategia de creștere Electronic Arts axată pe furnizarea unor experiențe excepționale și servicii live de top pe mai multe platforme și pentru tot mai mulți jucători din întreaga lume.

Pentru mai multe informații, vă rugăm accesați: investor.ea.com.

*Echivalentul în dolari americani este calculat la cursul valutar din data de 17 februarie 2021, 1,3855 USD – 1 GBP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.