Xiaomi a încheiat luna dedicată importanței conștientizării securității și confidențialității datelor cu caracter personal, care a avut loc la Xiaomi Science and Technology Park. În timpul activităților din iunie, Xiaomi a evidențiat practicile sale de securizare a informațiilor și de protecție a vieții private, în prezența angajaților, directorilor, experților din industrie și a publicului. De asemenea, compania le-a distribuit participanților două documente de tip white paper și un raport de transparență privind securitatea și confidențialitatea datelor.

Acesta este al doilea an în care se desfășoară Luna de conștientizare a securității și confidențialității datelor la Xiaomi. În acest an tema a fost “Securitatea este responsabilitatea noastră comună. Gândește-te mereu înainte să acționezi”. Scopul evenimentului a fost de a demonstra determinarea Xiaomi de a atinge standardele de vârf din industrie în ceea ce privește securitatea și confidențialitatea datelor, și de a-și consolida angajamentul față de transparență în aceste practici.

Cui Baoqiu, Vicepreședinte Xiaomi și Președinte al Comitetului de Securitate și Confidențialitate Xiaomi, a declarat: “În calitate de producător de telefoane inteligente de top, avem o mare responsabilitate. Ne angajăm să informăm consumatorii cu privire la modul în care informațiile lor personale sunt colectate, utilizate și protejate. Suntem mândri să spunem că Xiaomi susține standardele de clasă mondială privind securitatea, confidențialitatea și transparența”.

Protecția datelor și a confidențialității utilizatorilor au fost întotdeauna prioritatea Xiaomi. În 2014, Xiaomi a înființat Comitetul de securitate și confidențialitate. În 2016, Xiaomi a devenit prima companie chineză care a primit certificare de la TrustArc. Xiaomi a adoptat Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR) din 2018. În 2019, practicile de securitate și confidențialitate Xiaomi au fost certificate cu ISO / IEC 27001, ISO / IEC 27018. De asemenea, compania a publicat prima versiune a documentului white paper privind securitatea și confidențialitatea MIUI.

În cadrul programului care s-a desfășurat pe durata lunii iunie, angajații și vizitatorii au aflat noutăți pe teme legate de securitate și confidențialitate. Programul a inclus o expoziție interactivă despre modul de protejare a informațiilor personale. De asemenea, cu sprijinul Academiei de Securitate Xiaomi au fost organizate cursuri pentru angajați, cursuri ce au acoperit subiecte pentru diferite departamente, ca de exemplu, “Cum să respectați protecția confidențialității în dezvoltarea produselor”, ”Cercetare și dezvoltare generală în domeniul siguranței” sau “Controlul riscului în afaceri”. Competiția Xiaomi Cup CTF a constituit o oportunitate pentru mii de ingineri să acționeze ca “hackeri” și să participe la un concurs de coding pentru a rezolva probleme legate de confidențialitate. De asemenea, compania a invitat instructori certificați ai Asociatiei Internaționale a Profesioniștilor în Confidențialitate (IAPP) să susțină cursuri de formare profesională pentru angajați.

Xiaomi a organizat un panel de discuții pe teme de securitate IoT și un panel de discuții despre protecția confidențialității cu experți din industrie privind securitatea și confidențialitatea datelor. Printre participanți s-au numărat Margaret Honda, Global Research Manager la IAPP, Brad Ree, CTO la ioXt, David Mudd, Global Digital Product Certification Director la BSI, Scott Roberts, Director android Security Assurance la Google, Richard Watson, Lead Partner al APAC Cybersecurity Risk Management la EY și Paul Breitbarth, Director de Global Policy & EU Strategy la TrustArc.

Richard Watson, partener principal al APAC Cybersecurity Risk Management la EY, a subliniat că utilizatorii se așteaptă ca datele lor să fie colectate și stocate în siguranță. Cei mai importanți factori, atunci când utilizatorii partajează cu o organizație date cu caracter personal, au fost procesele sigure de colectare și stocare (63%), controlul asupra datelor partajate (57%) și încrederea (51%). Paul Breitbarth, director de politici globale și strategie UE la TrustArc, a consiliat organizațiile cu privire la transferul internațional de date ale utilizatorilor.

Două documente importante privind confidențialitatea au fost lansate pe durata lunii iunie: Cartea albă de confidențialitate MIUI și Cartea albă de confidențialitate Xiaomi loT. Acestea rezumă politicile și practicile de confidențialitate Xiaomi în produsele MIUI și IoT și explică ce fel de date ale utilizatorilor sunt colectate și cum sunt utilizate și protejate. De asemenea, ilustrează politica de confidențialitate a fiecărei aplicații care vine cu MIUI și toate produsele loT utilizate în mod obișnuit. Aceste documente pot fi găsite în centrul de încredere Xiaomi, https://trust.mi.com/. În plus, Xiaomi a publicat pe site-ul https://trust.mi.com/ Raportul de transparență 2020, care detaliază solicitările de date primite de Xiaomi de la guverne și agenții de stat din întreaga lume și modul în care Xiaomi le-a răspuns.

Transparența, responsabilitatea, controlul deținut de utilizatori, securitatea și conformitatea sunt principiile Xiaomi de protecție a confidențialității. Xiaomi respectă legile locale pe toate piețele în care compania este prezentă. Compania nu va înceta niciodată să creeze produse sigure și fiabile,pentru a ajuta utilizatorii din întreaga lume să se bucure de o viață mai bună prin tehnologii inovatoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.