Soluțiile de telecomunicații Dell Technologies simplifică și accelerează implementările de rețele moderne și deschise

0
364

Dell Technologies (NYSE:DELL) prezintă noi soluții și servicii de telecomunicații pentru a susține ecosistemul telecom deschis și pentru a ajuta furnizorii de servicii de comunicații (CSP) să își intensifice transformarea spre rețele deschise, orientate spre cloud, la prețuri accesibile.

Ecosistemul deschis în creștere din industria telecomunicațiilor oferă furnizorilor de servicii telecom mai multe opțiuni pentru tehnologii și parteneriate, pe măsură ce aceștia se modernizează și aleg rețelele cloud nativ. CSP au nevoie ca diferitele tehnologii din acest ecosistem deschis să funcționeze împreună fără probleme pentru a oferi servicii edge diferențiate și pentru a reduce costurile. Dell își propune să elimine complexitatea și să accelereze implementările de rețele moderne cu ajutorul Dell Telecom Cloud Foundation, Dell Open RAN Accelerator și a noilor soluții telecom și capacități de laborator.

“Furnizorii de servicii de comunicații schimbă modul în care construiesc și implementează rețelele deschise, creând fundația pe care să poată dezvolta și livra servicii inovatoare care să exploateze oportunitățiel edge”, a declarat Dennis Hoffman, senior vice president și general manager Dell Technologies Telecom Systems Business. “Portofoliul nostru extins de soluții de telecomunicații le oferă operatorilor de rețea viteza și simplitatea de care au nevoie pentru a-și moderniza rapid rețelele și pentru a monetiza noi servicii.”

Dell Telecom Multi-Cloud Foundation accelerează modernizarea rețelei și creșterea afacerilor

Dell Telecom Multi-Cloud Foundation este o soluție de infrastructură de rețea modernă, la cheie, de la un capăt la altul, care îi ajută pe furnizorii de servicii de comunicații să construiască și să implementeze mai rapid rețele deschise, native cloud, cu costuri și complexitate reduse.

Telecom Multi-Cloud Foundation include hardware Dell, software-ul de management Dell Bare Metal Orchestrator și platformele software integrate de telecomunicații în cloud la alegerea furnizorilor de servicii telecom, inclusiv Red Hat, VMware și Wind River.

Dell adaugă noi module Dell Bare Metal Orchestrator la software-ul său, oferind furnizorilor telecom posibilitatea de a implementa și de a gestiona întregul ciclu de viață al pachetului de cloud foundation. Odată implementat, CSP vor avea o cloud foundation scalabilă care acoperă core, edge și RAN pentru mediul lor hardware și software deschis, cu flexibilitatea de a proiecta și implementa funcții de rețea deschise și servicii edge diferențiate. ACG Research estimează o economie de până la 39% din cheltuielile operaționale pentru CSP care implementează Telecom Multi-Cloud Foundation în rețelele lor. ACG Research a constatat că CSP-urile economisesc, de asemenea, timp în ceea ce privește aprovizionarea cu servere, actualizările de software și integrarea și testarea cloud.

Dell și Marvell colaborează la un nou hardware pentru accelerarea Open RAN

Odată cu introducerea arhitecturilor virtualizate și Open RAN, rețelele 5G trec printr-o transformare care aduce scalabilitatea cloud în RAN. Alternativele existente de virtualizare și Open RAN nu au avut până acum performanțele rețelelor consacrate, ceea ce a împiedicat capacitatea furnizorilor de servicii de telecomunicații de a implementa 5G nativ în cloud.

Dezvoltat în colaborare cu Marvell, Dell Open RAN Accelerator Card este un nou card de procesare inline 5G Layer 1 pentru soluții vRAN și Open RAN. Proiectată pentru serverele Dell PowerEdge și alte servere bazate pe x86, PCIe accelerator card aduce în ecosistemul Open RAN aceeași tehnologie Marvell OCTEON® Fusion și aceeași performanță a rețelelor radio 5G de top din prezent. Furnizorii de servicii de comunicații pot obține sisteme mai performante, care reduc costurile și consumul de energie, permițându-le să extindă la un preț accesibil rețele de acces radio moderne și foarte performante, cu o abordare de arhitectură deschisă.

„Marvell este încântată să colaboreze cu Dell Technologies pentru a permite o arhitectură RAN 5G deschisă și virtualizată, care oferă caracteristici și performanțe avansate, construită pe OCTEON® Fusion a declarat Raj Singh, executive vice president, Processors Business Unit Marvell. “Noul Dell Open RAN Accelerator Card este o soluție de accelerare Open RAN L1 fără compromisuri, nativă pentru cloud, inline, lider în industrie.”

“Suntem încântați să vedem că Dell Technologies și Marvell colaborează pentru a inova și a crea tehnologii care vor spori capacitatea platformei Open RAN și diversitatea furnizorilor pentru operatori”, a declarat Andy Dunkin, Open RAN RF and Digital Platform Development Manager Vodafone. “Posibilitățile platformelor Open RAN virtualizate vor fi îmbunătățite cu ajutorul Dell Open Ran Accelerator Card, care ar trebui să ofere operatorilor de rețea precum Vodafone o cale mai puțin costisitoare și mai eficientă către Open RAN.”

Dell și partenerii din ecosistem contribuie la accelerarea implementării soluțiilor edge și core

  • Dell Validated Design for Services Edge 1.2 reunește resursele de calcul periferic cu conectivitatea wireless privată, permițând ușurința implementării, operațiunile scalabile și capacitățile de securitate necesare pentru un număr mare de locații edge. Întreprinderile pot plasa senzori și dispozitive în zonele edge ale rețelelor mobile pentru a capta și procesa date în timp aproape real și pentru a utiliza datele pentru a genera informații, a optimiza operațiunile și a contribui la creșterea productivității. Designul bazat pe standarde deschise suportă acum Airspan 5G RAN pentru o implementare rapidă a rețelelor 5G private ale întreprinderilor.
  • Dell Validated Design for the 5G Core cu Oracle și VMware oferă furnizorilor de servicii de comunicații sociale posibilitatea de a alege să construiască un nucleu 5G robust și scalabil pe o infrastructură standard din industrie, într-un mod mai sigur și mai fiabil. Soluția poate contribui la reducerea timpului necesar pentru proiectarea, testarea și integrarea componentelor de rețea de la mai mulți parteneri.

Dell își extinde serviciile de telecomunicații și capacitățile de laborator pentru a impulsiona inovarea mai rapidă a ecosistemului

Dell continuă să își extindă capacitățile de servicii telecom pentru a facilita integrarea partenerilor și a accelera implementarea și adoptarea de către furnizorii de servicii de telecomunicații a soluțiilor telecom. Furnizorii de servicii telecom pot operaționaliza rapid infrastructura de rețea cu Dell ProDeploy pentru NFVI. Serviciul combină integrarea din fabrică Dell și opțiunile de implementare pe teren pentru a construi în mod flexibil infrastructura NFV optimă specifică rețelei fiecărui client. Serviciul integrează platformele software de calcul, de rețea și de cloud de telecomunicații, ajutând CSP-urile să implementeze sarcinile de lucru mai rapid, economisind timp și costuri. Procesele Dell permit un timp de implementare a infrastructurii cu 68% mai rapid cu ProDeploy. 1

 Dell Open Telecom Ecosystem Lab Solution Integration Platform ajută CSP și partenerii să își conecteze în siguranță resursele de laborator la laboratorul și infrastructura Dell pentru a dezvolta și a aduce mai rapid pe piață servicii 5G și servicii de telecomunicații edge. Cu laboratoarele interconectate pentru a crea un mini-ecosistem deschis, Solution Integration Platform utilizează cele mai recente tehnici DevOps pentru a efectua teste mai rapid decât testarea manuală, astfel încât serviciile pot fi aduse pe piață mai repede, cu mai puține riscuri și costuri. Furnizorii de servicii de comunicații și partenerii pot utiliza noua platformă pentru a efectua teste integrate și gestionarea continuă a ciclului de viață al serviciilor și aplicațiilor Open RAN, 5G și edge.

 Citate suplimentare

“La Red Hat, credem că un ecosistem deschis este esențial pentru a stimula inovația, de la centrul de date până la edge”, a declarat Honore LaBourdette, vicepreședinte, Telco Media & Edge Ecosystem, Red Hat. “Prin colaborarea cu alți lideri din industrie, precum Dell, suntem în măsură să oferim furnizorilor de servicii mai multe opțiuni și o mai mare scalabilitate pentru implementările lor edge, bazate pe principii și standarde deschise pentru o flexibilitate optimă.”

“Lider în peisajul 5G timpuriu, care alimentează majoritatea implementărilor 5G RAN, Wind River vine cu oferte mature, pregătite pentru producție, pe tehnologia verificată Wind River Studio, în desfășurare cu operatori precum Verizon și Vodafone”, a declarat Avijit Sinha, chief product officer, Wind River. “Prin furnizarea unei componente majore pentru Dell Telecom Cloud Foundation și prin activitatea noastră în cadrul Dell Open Telecom Ecosystem Lab Solution Integration Platform, Wind River contribuie la abordarea provocărilor cheie ale operatorilor, oferind o arhitectură complet cloud nativă, pentru dezvoltarea, implementarea, operarea și întreținerea rețelelor edge.”

Lakshmi Mandyam, vice president of product management and partner ecosystems, Service Provider & Edge, VMware, a declarat: “Arhitecturile de rețea 5G prioritizează deschiderea și interoperabilitatea. Furnizorii de servicii au posibilitatea de a alege să lucreze cu mai mulți parteneri tehnologici decât oricând înainte. Dar odată cu mai multe opțiuni vine și un plus de complexitate. Colaborarea noastră cu Dell și Oracle are ca scop reducerea acestei complexități prin simplificarea testării și validării soluțiilor partenerilor pe lângă designul nostru validat 5G Core. Oferim fundația pe care se pot ridica rețelele 5G.”

 Disponibilitate

  • Dell Bare Metal Orchestrator Module for VMware Telco Cloud Platform va fi disponibilă global în aprilie 2022.
  • Dell Bare Metal Orchestrator Modules for Red Hat OpenShift and for Wind River Studio va fi disponibil global în iulie 2022.
  • Dell Open RAN Accelerator Card este plănuit că va fi disponibil spre finalul anului 2022.
  • Dell Validated Design for Services Edge 1.2 va fi disponibil global în martie 2022.
  • Dell Validated Design for 5G Core with Oracle and VMware global va fi diponibil în iunie 2022.
  • Dell ProDeploy for NFVI va fi disponibilă global în aprilie 2022.
  • The Dell Open Telecom Ecosystem Lab Solution Integration Platform va fi disponibilă global în iulie 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.