LEGO Star Wars: The Skywalker Saga – Preview Hands-On (Video)

"Am avut oportunitatea unică de a testa timp de o oră îndelung așteptatul joc de la TT Games prin intermediul unui eveniment de preview desfășurat online."

0
675
Ascultă acest articol


Este un an bun pentru fanii Star Wars. The Book of Boba Fett, chiar dacă nu a depășit calitatea celor două sezoane The Mandalorian măcar a continuat direcția plăcută fanilor vechi în care Dave Filoni și Jon Favreau dezvoltă universul. Apoi pe 25 mai, la fix 45 de ani de la premiera primului film Star Wars, pe Disney+ va debuta serialul Kenobi. Gamerii și entuziaștii LEGO se vor bucura de cel mai complex joc LEGO Star Wars de până acum începând cu 5 aprilie: The Skywalker Saga. Forța dă semne însă că asta nu e tot ce vom vedea anul acesta. Este posibil să vedem anul acesta și un sequel Jedi: Fallen Order și cine știe ce alt proiect Disney+.

Am avut oportunitatea unică de a testa timp de o oră îndelung așteptatul joc de la TT Games prin intermediul unui eveniment de preview desfășurat online. Mai precis, am avut acces la Episodul IV din cele nouă disponibile din întreaga Saga. Vor apărea și DLC-uri care cu siguranță vor aduce conținutul dorit de fanii mandalorianului, în caz că ți se par puține nouă episoade întregi de poveste și misiuni secundare.

După ce am aflat butoanele cu care se controlează personajele, jucând întâi ca prințesa Leia apoi cu R2-D2 și C3PO, am aterizat cu droizii pe Tatooine. Practic, odată ce scapi de pe nava atacată de Vader de la începutul filmului, ești liber să continui în ce ritm poftești povestea, să reiei nivelul anterior în format free-play sau să explorezi planeta și să descoperi zecile de secrete și misiuni secundare. Și mai ales să colecționezi sute de mii de piese LEGO.

Skywalker Saga aduce multe îmbunătățiri de gameplay, fiind un joc semnificativ mai complex față de alte adaptări după filme din colecția jocurilor LEGO. Primele adiții le simți în materie de combat. O parte din personajele jucabile sunt înarmate cu blastere laser și vei putea trage dintr-un unghi third-person. Combo-urile din lupta corp la corp sunt mai variate și am fost încurajat să diversific tipurile de lovituri de faptul că dacă devi repetitiv în mișcări adversarii te vor bloca în scurt timp.

După Leia și cei doi droizi, am apucat să-i testez și pe Luke și Obi-Wan așa cum apar ei în Episode IV. Dintr-un motiv pe care nu mi-l pot explica, nu am putut folosi în întregime abilitatățile legate de Forță, adică am putut ridica obiecte dar nu să le și arunc. În înregistrarea de o oră pare ridicol că nu folosesc comanda „Throw” dar ceva undeva nu făcea *click* prin mecanisme. Nu cred că ar fi vorba de un bug ci mai degrabă de ceva legat de conexiune remote folosită. În general, controlul prin mouse și tastatură mi s-a părut puțin stângaci pentru mine și voi folosi pe tot parcursul jocului un controller când pun mâna pe versiunea full.

Altfel, fiecare personaj are un feeling unic atunci când îl controlezi, atât în materie de explorare cât și ca stiluri de luptă. De la cea mai simplă animație la abilitățile propriu-zise, personajele sunt mai haioase ca niciodată. Și vom avea ocazia să ne jucăm cu peste 300 în varianta finală a jocului. Posibilitățile de free-play și rejucarea nivelurilor este uriașă astfel, fiindcă în misiuni poți alege uneori alte soluții sau trasee. Iar unele locuri sunt interacțioabile doar cu anumite personaje, așa cum am fost obișnuiți până acum.

Chiar dacă am avut acces numai la o planetă, am simțit că sunt o tonă de lucruri de făcut pe Tatooine și am atins doar vârful iceberg-ului de activități. Am ajutat escortat un Gonk Droid pe traseul pe care lucra, am încercat o cursă contra-cronometru cu un speeder, m-am cățărat de te miri pe unde și întâlnit pe parcurs tot felul de personaje pestrițe. Mi s-a părut interesant că uneori trebuie să preiei controlul lui C3PO sau alt personaj care știe toate limbile galaxiei ca să te poți înțelege cu unele dintre NPC-urile întâlnite în mediul jocului.

Umorul specific jocurilor LEGO se simte pretutindeni, atât în cutscene-uri cât și explorând toate colțurile posibile până găsești easter egg-uri. Sistemul de Hint-uri este asigurat de un droid pe nume H1-NT, bineînțeles. Scenele faimoase sunt reinterpretate într-un mod amuzat și împrospătat față de dățile trecute. În cazul unui personaj ca Obi-Wan aș fi preferat o voce mai puțin monotonă. Dar măcar suntem la ani-lumină de jocurile fără voci din vechea serie.

The Skywalker Saga este cel mai arătos joc LEGO de până acum

În afară de spațiul vast de desfășurare plin de activități, am fost fascinat de detalii grafice la care nu mă așteptam într-un joc video LEGO, dar pe care mi le doream. Luminile și umbrele din motorul grafic sunt la zi iar texturile sunt cele mai clare de până acum. Minifigurinele LEGO prind praf pe măsură ce te deplasezi prin mediul înconjurător – exact ca în realitate când te joci cu minifigurinele pe afară. The Skywalker Saga este cel mai arătos joc LEGO de până acum și abia aștept să vizitez toate planetele create.

Până acum The Skywalker Saga pare să fie jocul LEGO pe care mi-l doream când eram copil – dar să fim sincer, majoritatea jucătorilor vom fi noi, adulții 20-30+ care colecționează LEGO sau figurine Star Wars.

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga se lansează pe 5 aprilie pe toate platformele curente de joacă, și vei găsi și ediția Deluxe cu minifigurină exclusivă inclusă! Până la lansare vă lăsăm cu o oră de gameplay de care ne-am bucurat plus alte 45 de minute din partea Warner Bros. Games și rămâneți cu noi căci vom reveni și cu o recenzie a jocului:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.