Ascultă acest articol

Sezonul doi al serialului thriller cu spioni Alex Rider este difuzat în fiecare luni seara, de la ora 22.00, la AXN.

Serialul urmărește povestea lui Alex Rider, un adolescent din Londra care a fost instruit, fără să știe, pentru lumea periculoasă a spionajului încă din copilărie. După moartea unchiului său și misiunea aproape mortală de a distruge internatul Point Blanc, din primul sezon, Alex este nerăbdător să lase trecutul în urmă, să-și reia viața normală de adolescent și să-și vindece traumele, apelând la ajutorul unui terapeut.

Planurile sale de a-și reconstrui viața sunt date peste cap în momentul în care un prieten apropiat este ținta unui atac îngrozitor. Astfel, Alex se vede atras din nou în lumea misiunilor sub acoperire, unde trebuie să oprească un plan sinistru în curs de desfășurare, care își propune să distrugă sistemul de apărare al Statelor Unite ale Americii.

Bazat pe volumul „Eagle Strike”, cea de-a doua carte din seria omonimă scrisă de Anthony Horowitz, care a fost vândută în peste 20 milioane de exemplare la nivel global, sezonul doi a fost filmat în Marea Britanie.

Anthony Horowitz, Jill Green (Foyle’s War) și Eve Gutierrez (Vexed) sunt producătorii executivi pentru cele opt episoade ale noului sezon, produs de Eleventh Hour Films și Sony Pictures Television. Guy Burt (The Borgias) revine ca scenarist, în timp ce Rebecca Gatward și Jon Jones au fost cooptați ca regizori pentru sezonul doi.

În sezonul doi se întoarce Brenock O’Connor (Game of Thrones, Living the Dream) care este Tom Harris, cel mai bun prieten al lui Alex, dar vin și personaje noi, interpretate de Toby Stephens (Die Another Day), Rakie Ayola (Harry Potter and the Cursed Child) și Charithra Chandran (Bridgerton). Ne vom concentra însă, acum, pe Brenock O’Connor pentru a afla despre personajul său, Harris și ce crede el despre noul sezon, într-un interviu foarte interesant:

Î: Cum a fost să revii pentru sezonul doi?

Brenock O’Connor: A fost interesant. Nu a fost o pauză normală, deoarece întreaga lume era în pauză. Am fost foarte norocos să am sărit de la o slujbă la alta de la 16 ani, așa că a fost prima oară când am făcut o pauză între proiecte pentru a uita cu ce mă ocup. Și mi-a ieșit! Mi-a luat câteva săptămâni să mă întorc în câmpul muncii. Costumul ajută, totuși, așa că, de îndată ce pun pălăria lui Tom, e ceva de genul: „Bine, am mai fost aici. Putem să facem asta!”

Î: Ai legat o prietenie foarte solidă cu Otto, nu-i așa?

B.OC: Da, așa e. Otto a venit să mă viziteze câteva zile în timp ce lucram la Sing Street în New York, ceea ce a fost drăguț. Apoi a venit pandemia și nu ne-am putut vedea o vreme, dar am făcut foarte mult Face-Timing. Am avut câteva de grup cu toți cei de la Point Blanc din primul sezon, o plăcere! De îndată ce am reușit să vedem oameni în grupuri mai mici, ne-am plimbat pe malul râului și am vorbit despre cum va arăta sezonul doi și ce sperăm să obținem cu el.

Î: Otto muncește mult, nu-i așa?

B.OC: O, da. Am avut perioade când mă întorceam la Londra din Bristol pentru o săptămână sau două, dar Otto a rămas acolo în fiecare zi, nenumărate ore. Este unul dintre singurii actori pe care îi cunosc care trebuie să lucreze în același ritm cu echipa. Și echipa lucrează intens.

Î: Cure a fost reacția fanilor, prietenilor și familiei după primul sezon?

B.OC: Prietenilor mei le-a plăcut și acesta este întotdeauna un bonus. La fel ca mine, mulți dintre ei au crescut citind cărțile. Prietenul meu, Harper, este unul dintre cei mai mari fani ai cărților. Am avut privilegiul să stăm împreună pentru o perioadă scurtă de timp, așa că am urmărit sezonul unu împreună. A privi cu un prieten alături, să-i vezi reacțiile și să vezi ce înseamnă pentru oameni, e tare frumos.

Î: Și, a fost tot ce a sperat?

B.OC: Da. Iubește cartea Point Blanc și a fost interesat să vadă cum s-a făcut trecerea de la o școală pentru băieți la una mixtă, personajul Stellenbosch puțin mai puțin agresiv din punct de vedere fizic și mai agresiv din punct de vedere mental, toate aceste mici schimbări. Dar mi-a spus că s-a transpus bine pe ecran și sunt de acord. Oamenii par să se bucure și pe Twitter.

Î: Povestește-mi puțin despre acest sezon. Unde îi găsim când ne întoarcem?

B.OC: Alex, mai ales, este într-un loc foarte întunecat. El este destul de afectat de evenimentele din primul sezon, așa cum ar fi, pe bună dreptate, orice adolescent – ​​să fii atacat de clona ta malefică îți lasă cicatrici! Se află într-un spațiu foarte ciudat, iar Tom nu știe cu adevărat cum să facă față. Jack face tot posibilul să ajute. Alex vede conspirații peste tot: crede că există cineva pe urmele lui și misiunea nu s-a terminat cu adevărat. Nu-l credem, dar se pare că se întâmplă ceva mai mult decât putem vedea, așa că trebuie să învățăm să avem încredere în instinctele lui Alex pe parcurs.

Î: În ciuda faptului că este un serial de acțiune cu spioni, în centru se află doi adolescenți care navighează prin viață și se sprijină reciproc, ceea ce este cel mai frumos lucru, nu-i așa?

B.OC: Da, absolut. Încă din primul sezon, simți că acești doi băieți se susțin reciproc. Indiferent prin ce greutăți trece Alex, Tom va fi acolo. Dar oamenii se maturizează, iar situațiile se schimbă. Deci, debutul noului sezon îl găsește pe Tom cu o prietenă, pe care a cunoscut-o la banchetul de la sfârșitul primului sezon, minuna Steph, interpretată de Macy Nyman. Ceea ce înseamnă că Tom ar putea avea mai puțin timp pentru dramele lui Alex. Poate exista un sentiment că Tom s-a săturat să stea pe margine și să fie folosit ca recuzită, dar în continuare, îi pasă foarte mult de Alex.  Când cel mai bun prieten este manipulat emoțional de personajele negative, prietenia poate devein ușor complicată, dar ei vor avea întotdeauna o relație solidă.

Î: Sosirea Kyrei dă peste cap echilibrul, nu-i așa?

B.OC: Singurul lucru mai puternic decât anii de prietenie este o trauma împărtășită. Dacă ai trecut prin ceva traumatizant cu cineva, inevitabil se va crea o relație pe care nimeni din exterior nu o poate înțelege cu adevărat. Asta se întâmplă între Alex și Kyra. Au scăpat împreună din această școală – închisoare și apoi s-au despărțit, așa că atunci când se reîntâlnesc, Tom se simte dat la o parte, pentru că vorbesc despre lucruri pe care el nu le înțelege. El nu a fost acolo și nu poate relaționa. Nu gestionează situația în cel mai matur mod, pare că își ia jucăriile și pleacă, dar nu-l pot învinovăți. Când cel mai bun prieten a trecut prin asta și cineva din acel trecut periculos apare din nou, vei dori să-l protejezi. Nu știi de ce este capabilă!

Î: Această schimbare a fost ca o gură de aer proaspăt pentru tine, ca actor?

B.OC: Da sigur. Au fost atât de multe scene între Tom și Alex în primul sezon, acea relație este bine întipărită acum și este foarte natural, ușor de jucat. Dacă introduci un nou personaj, care nu are nimic în comun cu Tom, devine un câmp de luptă. Devine o luptă pentru dominație: cine este la putere, cine a luat puterea și cui îi pasă și de ce? Este un vis să lucrezi cu Marli. Există câteva scene minunate între noi doi în care am spus: „Aceasta este o experiență cu totul nouă”. După ce am urmărit toată munca incredibilă pe care a făcut-o în primul sezon, mi-am spus: „Da, trebuie să am cât mai multe scene cu ea”.

Î: Ai și multe dintre replicile amuzante. Îți place această zonă?

B.OC: Este întotdeauna un bonus! Este unul dintre acele lucruri despre care am glumit uneori pe platourile de filmare: când acțiunea se intensifică, când scenele sunt grele sau când Alex trece prin niște chestii complicate, apar eu și zic: „Stau aici și mai zic o replică și gata, închidem ziua de filmare.” Este frumos să fii comicul pe platou. Fiecare serial are nevoie de asta, știi?

Î: Ce este Feathered Serpent și cine este Smoking Mirror?

B.OC: Când vine vorba de lumea hacking-ului, Smoking Mirror este destul de puternic și a fost înconjurat de oameni nepotriviți, la fel ca Alex. Feathered Serpent este un joc creat de un guru tech, miliardar, playboy și filantrop, Damian Cray, jucat de minunatul Toby Stephens. Este un joc care a apărut deja în prima sa versiune pe aplicații mobile și tablete. Toată lumea de pe glob pare să fie cuprinsă de nebunia Feathered Serpent și așteaptă ca Feathered Serpent 2 să fie lansat.

Î: Tom este primul care este obsedat de acest joc. Nici în vacanța din Cornwall nu se poate opri din jucat. Cum au fost filmările în Cornwall?

B.OC: A fost de vis! Vremea a fost tipică pentru Cornwall, în februarie, dar ne-am bucurat, am stat pe stânci, în vânt. A fost grozav, o mică pauză frumoasă. Plajele din jur sunt incredibile. Ne-am scufundat puțin într-una dintre scene, am coborât pe plajă în costumele noastre.

Î: Cum a fost experiența?

B.OC: A fost frig, dar foarte distractiv. Eram într-o cursă cu marea. Am început chiar în partea de sus a plajei, lângă Bude, iar până la sfârșitul scenei am mers aproximativ o jumătate de milă în ocean, în timp ce valul continua să se retragă. Am spus: „Ne va lua pe sus când se va întoarce”. Din fericire, am terminat scena înainte. A fost frumos să fiu într-un spațiu nou pentru scurt timp.

Î: În ceea ce privește alte scene sau cascadorii, există vreuna mai special de care îți amintești?

B.OC: Există o secvență cu adevărat importantă pentru mine, Kyra și Alex – cred că este în episodul șase. A fost nevoie de săptămâni pentru că s-a filmat în multe locații. Am filmat în Newport, Evesham, Fens și Bristol. Aștept cu nerăbdare să văd cum toate acestea se împletesc pe ecran. Dacă este la fel de bună pe cât este în mintea mea de când am filmat-o, avem cu siguranță ceva care să depășească celebra scenă de snowboarding, din primul sezon. Sunt multe scene cu urmăriri, multe gloanțe, multe arme de înaltă tehnologie și o mulțime de scene în care Alex este un erou. Îl vom vedea și pe Tom în această ipostază – nu voi spune prea multe, dar credeți-mă, face tot ce poate.

Î: Îți place să joci scene de acțiune?

B.OC: Imi place! Este intens. Uneori viteza cu care trebuie să înveți secvențe noi este puțin cam mare, nu neapărat pentru mine, ci pentru Otto. Dar echipa de cascadori este incredibilă, iar dublura lui Otto, Jamie Stanley, este fenomenal. El este cu noi din primul sezon. Un băiat drăguț, atât de dedicat și mereu acolo, gata să-l înlocuiască pe Otto. Au o relație tare faină, mă uit ca și cum aș învăța un dans. Am experiență în zona de dans, așa că este, practic, doar un dans unde, dacă faci greșit, vei primi un pumn în față. Deci nu faceți greșeli.

Î: Au fost accidentări sau ai scapat cu bine?

B.OC: Nu de data asta! Singura problemă pe care am avut-o a fost că mi-am scrântit cumva glezna înainte de a păși pe platoul de filmare, chiar în ziua când aveam o scenă cu multă alergare. Dar m-a văzut un medic, am pus gheață și asta a fost.

Î: Ce ai făcut între sezoane pentru a te pregăti?

B.OC: Am urmărit multe filme, dar asta a fost mai puțin pentru pregătirea personajului, mai mult din plictiseală și izolare! M-am jucat mai mult pe PS4 pentru a reveni în lumea jocurilor. Am terminat Red Dead Redemption 2 și am jucat din nou Spider-Man, deoarece erau jocuri pe care credeam că le-ar putea juca Tom.

Î: Ai citit cărțile pentru a încerca să ghicești ce se întâmplă sau aștepți să vină scenariile?

B.OC: Am aflat încă din primul sezon că scenariile diferă față de cărți, așa că nu are rost să citesc, mai ales că personajul meu nu apare în primele două cărți pe care se bazează serialul TV. Mă concentrez pe scenariu și pe propriile mele idei despre cine este Tom. Când Anthony Horowitz îți spune că ai o înțelegere mai mare a personajului decât o are el, înveți să ai încredere în tine și să mergi mai departe cu ideile tale.

Î: Cred că a fost flatant să auzi asta.

B.OC: Da, a fost minunat. În plus, ne-a dedicat (mie și lui Otto) cartea care a apărut între sezoane, ceea ce a fost cu adevărat minunat. Îți oferă o mare doză de încredere să primești așa ceva din partea autorului.

Î: Ai putea rezuma acest sezon pentru fanii care l-au iubit pe primul și care îl așteaptă cu nerăbdare pe al doilea?

B.OC: Avem personaje noi, actori noi, niște povești vechi, chiar și câteva călătorii în străinătate. În plus, avem tehnologie, chestii distractive și o mulțime de secvențe de acțiune intense. Foarte multe secvențe de acțiune!

Sezonul doi al serialului thriller cu spioni Alex Rider a debutat din 28 martie și este difuzat în fiecare luni seara, de la ora 22.00, la AXN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.