Ascultă acest articol

“Ultima bucată de conținut care apare pentru AC:V și chiar dacă nu este în întregime perfectă, experiența totală, cap – coadă, este una de 100+ ore.“

Gen: Acțiune, Aventură

Lansare: 10 martie 2022

Studio: Ubisoft

Distribuitor: CD Media

Platforme: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series S|X, Microsoft Windows PC

Clasificare: 18+

Sinopsis:

În Assassin’s Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök, confruntat cu viziunile unei noi amenințări, Eivor trebuie să-și îmbrățișeze destinul ca Odin și să între în tărâmul pitic mitic Svartalfheim, o lume frumoasă, dar ostilă aflată sub invazie. De la forje subterane până la vârfuri de aur înalte, cufundă-te într-o nouă lume vastă și periculoasă a mitologiei nordice în timp ce îți îmbrățișezi soarta ca zeu nordic.

Recenzie:

Dawn of Ragnarök este ultima piesa lipsa din saga Valhalla si vine cu ceva diferit. Deși este ultima bucata de conținut legată de Valhalla, un joc deja extrem de mare, putem privi spre viitor dar încă mai avem o misiune de făcut, una într-o altă lume. Trecem de la Eivor la Havi (Odin) si pășim ușor spre sfârșitul lumii, spre Ragnarok, care în mitologia nordică este cunoscută ca seria de evenimente și catastrofe care duc efectiv la sfârșitul lumii, o ultimă bătălie între zei, demon și giganți care se va încheia cu una din aceste facțiuni eliminată.

O ultimă aventură

In timp ce celelalte doua expansiuni Wrath of the Druids și The Siege of Paris spuneau povestea lui Eivor, Dawn of Ragnarök schimbă puțin lucrurile. La începutul acestei noi aventuri, Eivor adoarme și este martor/ă la o viziune destul de tulburătoare în vise. Gigantul de foc Surtr a invadat regatul piticilor, Svartalfheim, și l-a răpit pe Baldr, unul dintre fiii iubiți ai lui Odin. Moartea lui Baldr ar însemna începutul Ragnarok-ului, ceea ce ar aduce distrugerea întregii lumi mitice a zeilor nordici. Inutil să spun, Eivor imediat a acționat și după ce a văzut această viziune, a contactat-o ​​pe Valka, văzătorul, pentru a-l opri pe Ragnarök de la întâmplarea vreodată. Cu ajutorul lui Valka, vei prelua din nou controlul asupra lui Odin sau Havi, așa cum îl mai numesc unii, pentru a opri uriașul de foc și pentru a-ți salva fiul de la ghearele mortale ale acestuia. În Dawn of Ragnarök, vei juca în rolul lui Odin, ceea ce înseamnă că vei călători printr-o mulțime de medii uluitoare, în timp ce te vei lupta noi tipuri de inamici.

Puteri speciale

Deja am jucat cu Odin în Assassin’s Creed: Valhalla însă acum avem la îndemâna o serie întreaga de puteri noi cu care sa face haos in lumea zeilor. Deși lupta rămâne cam la fel, aceste noi puteri îți vor da un alt atu asupra întâlnirilor cu numeroși inamici și vei avea de a face cu un nivel de dificultate mai mare decât cel de până acum. Lumea este nouă, inamicii sunt noi și tu, nu mai ești Eivor ești Odin, dar ce rămâne la fel este structura misiunilor care poate pe unii îi va dezamăgi însă din punctul meu de vedere „cu cât mai mult Assassin’s Creed cu atât mai bine”. Jocul inițial a fost spectaculos, iar această expansiune nu este departe de același lucru.

O nouă locație

Svartalfheim este noua locație, care e mare. Este una din cele nouă lumi din mitologia nordică care se află în copacul Yggdrasil și este cea a piticilor și a creaturilor mici. Opus acestui fapt, Svartalfheim este una din cele mai mari locații din expansiuni de până acum. Comparativ cu Franța și Irlanda este enormă și vine mai aproape de harta originală a jocului decât ceva dintr-un expansion. Iar fiind o lume magică evident s-au luat foarte multe libertăți cu reprezentarea ei și tu la rândul tău, ai mai mult frâu liber să o explorezi. Tot ce rămâne este să explorezi noile zone și tot ce are de oferit această locație pentru extra conținut și extra iteme, mitice.

Somnul etern

Cum am zis, e ultima bucată de conținut care apare pentru AC:V și chiar dacă nu este în întregime perfectă, experiența totală, cap – coadă, este una de 100+ ore. Fără dar și poate. Și în ciuda faptului că este atât de mare, în această nouă expansiune pot apărea câteva probleme care țin de gusturile fiecăruia. Multe elemente sau zone asemănătoare, misiuni principale și secundare care pot deveni o povară sau care te vor afunda mai mult în poveste și vei descoperi mai multe despre această lume misterioasă.

Dawn Of Ragnarok, în concluzie, oferă mult conținut, peste ceva care deja avea oricum foarte mult conținut. Însă la fel cum am zis, depinde de fiecare ce caută, iar dacă ești în căutarea, ca și mine, la mai mult Valhalla, primești cu vârf si îndesat din această expansiune, dar și din celelalte două. Dacă, însă, cauți ceva nou, fresh, o altă experiență total diferită de ce ai jucat până acum, acest lucru nu se va întâmpla și poate vei fi dezamăgit.

Assassin’s Creed Valhalla: Dawn of Ragnarok e disponibil din 10 martie pe PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series S|X, Microsoft Windows PC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.