Ascultă acest articol

Cameo-urile faimoase ale creatorului de benzi desenate Marvel Stan Lee au încetat să apară după moartea sa în 2018, Avengers: Endgame marcând ultimul cameo cu respectatul creator în viață. Tehnologia actuală este suficient de avansată cât să readucă la viață personaje ale căror actori au murit, într-o manieră din ce în ce mai credibilă. Am văzut CGI-ul (computer-generated imagery) la lucru în filme Star Wars și anul trecut în Ghostbusters Afterlife. Era până la urmă o chestiune de timp și detalii legislative până să auzim că Stan Lee va fi readus în filmele Marvel prin aceeași metodă.

Genius Brands a anunțat într-un comunicat de presă că a semnat o înțelegere cu Marvel Studios pentru folosirea brand-ului lui Stan Lee. Înțelegerea cuprinde folosirea numelui și înfățișării lui Stan Lee în filmele și serialele viitoare produse de Marvel Studios, precum și dreptul de a le folosi și în parcuri de distracții și produse Disney. Contractul va fi valabil pentru următorii 20 de ani.

„Ca partener de afaceri și prieten pe termen lung de-al lui Stan, sunt entuziasmat să comemorăm munca sa într-o nou mod” a spus Gill Champion, președintele POW! Entertainment. „Să construim o conexiune cu fanii lui este important pentru noi și este un privilegiu să putem face asta în numele său.” POW! este o comanie de media fondată de Stan Lee și Arthur Liberman alături de Gill Champion în 2001. Genius Brands și POW! dețin drepturi legate de imaginea lui Stan Lee.

Ce părere ai, ești încântat să vezi produse noi cu Stan Lee și mai ales să-l revezi în filme și seriale? Vor fi folosite și imagini din arhive mai vechi dar cu siguranță în următorii 20 de ani vom vedea o copie digitală a legendarului creator de benzi desenate, fie ca asta ne face să ne simțim ciudat sau nu. Contractele și drepturile de autori îmi dau bătăi de cap dar esențialul ce trebuie înțeles este că aproape orice se poate realiza la Hollywood.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.