Minions: The Rise of Gru – Recenzie

"După un curs intens sub tutela maestrei Chow, minionii sunt pregătiți de luptă și vor face tot posibilul să îl salveze pe Gru!"

0
973
Ascultă acest articol


“Minionii sunt adorabili, ca de fiecare dată”

Regizor: Kyle Balda, Brad Ableson, Jonathan del Val

Scenariu: Matthew Fogel, Brian Lynch

Gen: Animație, Aventură, Comedie

Lansare: 01.07.2022

Durata: 1h 27min

Studio: Universal Pictures, Illumination

Clasificare: A.P.

Distribuitor: Ro Image 2000

Actori:

Steve Carell … Gru (voce)
Pierre Coffin … The Minions (voce)
Alan Arkin … Wild Knuckles (voce)
Taraji P. Henson … Belle Bottom (voce)
Michelle Yeoh … Master Chow (voce)
Russell Brand … Nefario (voce)
Jean-Claude Van Damme … Jean-Clawed (voce)
Dolph Lundgren … Svengeance (voce)
Danny Trejo … Stronghold (voce)
Lucy Lawless … Nun-Chuck (voce)
RZA … Biker (voce)
Will Arnett … Mr. Perkins (voce)
Steve Coogan … Silas Ramsbottom (voce)

Sinopsis:

Minionii 2 este plasat la începutul anilor 1970, în mijlocul erei retro, muzică disco și costume colorate, toate clasice ale acelei epoci. Gru, un fanboy al trupei The Vicious 6, un grup de super răufăcători, împreună cu noua sa echipă de Minioni, condusă de Kevin, Stuart, Bob și noul venit, Otto, alcătuiesc un plan pentru ca acesta să devină cel mai recunoscut răufăcător.

Recenzie:

Minions: The Rise of Gru este o animație produsă de Illumination și distribuită de Universal Pictures. Totodată, este un spin-off prequel pentru Minions (2015) și al cincilea film din îndrăgita franciză Despicable Me. Regia este semnată de Kyle Balda, cu Brad Ableson și Jonathan del Val în calitate de co-regizori, iar din distribuție fac parte: Steve Carell, Pierre Coffin, Taraji P. Henson, Michelle Yeoh, RZA, Jean-Claude Van Damme, Lucy Lawless, Dolph Lundgren, Danny Trejo, Russell Brand, Julie Andrews și Alan Arkin.

Am văzut Minions: The Rise of Gru la Cineplexx Băneasa mulțumită invitației primite de la Ro Image 2000. Franciza Despicable Me și-a făcut debutul în anul 2010, continuând cu Despicable Me 2 (2013), Minions (2015) și Despicable Me 3 (2017). Noua animație își păstrează farmecul cu care ne-au obișnuit deja drăgălașii minioni și ne arată un Gru foarte tânăr, care visează să devină cel mai mare ticălos.

Acțiunea are loc în 1975, când Gru (Carell), în vârstă de unsprezece ani, visează să devină un ticălos de temut. Idolul său este Wild Knuckles (Alan Arkin) și admiră mult grupul din care acesta face parte: Vicious 6. Gru este încântat să aibă șansa să participe la un interviu pentru a deveni cel mai nou membru al lor.

La interviu, lucrurile nu decurg prea bine. Cei de la Vicious 6 îl consideră doar un copil și nu îl iau în serios. Totul se schimbă atunci când fură Piatra Zodiacului. Urmează o urmărire plină de peripeții cu Gru și Minionii săi loiali, în prim plan. Gru îi dă medalionul minionului său Otto (Pierre Coffin), însă acesta din urmă îl pierde la fel de repede cum îl primește. Furia lui Gru atinge cote maxime și îi concediază pe minioni pentru acest eșec, însă este răpit la scurt timp de Wild Knuckles. Kevin, Stuart, Bob și Otto, echipa sa credincioasă de minioni, trebuie să găsească Piatra Zodiacului, apoi să călătorească la San Francisco pentru a-și salva liderul.

Vicious Six, Wild Knuckles și Gru creează haos cu gadget-urile lor uimitoare. Scenele de acțiune oferă animației un ritm alert și nu ai cum și când să te plictisești. Minionii sunt adorabili, ca de fiecare dată, cu idei năstrușnice, peripeții, întorsături de situație, lupte, urmăriri și chiar Kung Fu 🙂

După un curs intens sub tutela maestrei Chow (Michelle Yeoh), minionii sunt pregătiți de luptă și vor face tot posibilul să îl salveze pe Gru, căci ei nu renunță niciodată. Dacă vor reuși sau nu, rămâne să descoperiți, tot ce vă pot spune este că punctul culminant al acțiunii are loc în San Francisco și este impresionant.

Așa cum am precizat deja, acțiunea are loc în anii 1970 și animația oferă elementele erei retro, optând pentru muzică disco și costume colorate, toate fiind specifice acestei perioade.

Personajele sunt bine conturate, iar fiecare învață lecții importante. În timp ce minionii se perfecționează în mișcări Kung Fu, Gru primește cea mai importantă lecție, aceea de a lucra în echipă și de a-i aprecia pe cei care sunt alături de el.

Minions: The Rise of Gru sosește la cinema din 1 iulie în toată țara și este distruibuit în România de Ro Image 2000.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.