Ascultă acest articol


Școala a început! Aglomerație, trafic, agitație! Bucureștiul e în focuri acum că s-a dat startul unui an școlar și cu mapele, gențile și ghiozdanele pline mișună peste tot copii, studenți, elevi pentru a-și scrie istoria carierei lor și a pune temeiul vieții ce are să urmeze.

Vacarmul e parte din Capitală și după o vară toridă și mulți locatari copți pe litoral sau în țări străine, a sosit timpul să-i redăm orașului pulsul cu care ne-am obișnuit, vrei-nu-vrei. Fie în cârcă, la umăr sau pe roți, materia primă e gata de răsfoit, dar greutatea lor nu atârnă numai în maculatură, este cântărită și într-un format mai smart, cum s-ar zice, și anume pe device-urile companion care ne aduc puterea tehnologică în mână ajutându-ne nu numai să ne planificăm ce avem de făcut și ne ține agenda și prietenii mai aproape, dar este și locul unde încap multe cărți și un ajutor de nădejdie în învățământ și la serviciu.

Device-urile mobile sunt mereu la noi și ne ajută foarte mult, dar continuăm cu ele și atunci când ne retragem acasă unde ne facem temele, învățăm, comunicăm cu colegii și prietenii și nu în cele din urmă… ne recreem cu jocurile și dezbatem tot în rețelele de socializare.

Și iată că am ajuns la subiectul acestui articol, laptop-urile și pentru că NVIDIA este un producător care oferă soluții rapide tehnologice pentru acest tip de mașinării, venim cu câteva recomandări de astfel de sisteme care să se presteze pentru învățământ, în primul rând, dar și pentru recreația de acasăentertainment-ul care constă, bineînțeles, în jocuri!

Cel mai bun la școală

Cel mai bun la jocuri

Pe PC Garage există chiar acum o campanie în desfășurare, intitulată “Înapoi la școală cu NVIDIA GeForce!” care include o serie de sisteme cu NVIDIA, iar noi vă recomandăm 3 modele accesibile, 2 modele care pun în balanță performanța și prețul și 2 modele de top, performante.

Laptopuri NVIDIA Accesibile (RTX 3050)

  1. Luând în considerare numărul de produse vândute afișate de PCGarage (peste 100 de bucăți) și prețul cel mai scăzut, prima recomandare este laptop-ul Acer Nitro 5 AN515-55, cu display de 15.6″ @ 144Hz, Procesor Intel Core i5-10300H, cu 8GB DDR4 memorie RAM, iar cea de stocare de 512GB SSD și bineînțeles placă grafică NVIDIA GeForce RTX 3050 cu memorie video dedicată de 4G. Atenție că sistemul nu include Sistem de Operare! Prețul este de 3.398,99 RON și are opțiunea de livrare rapidă cu posibilitatea de a-l primi chiar în aceeași zi (depinde locația și cât de devreme e plasată comanda). Nu ne facem griji de stoc, că este afișat ca fiind “Suficient”.
  2. Laptop Lenovo Legion 5 15IMH6, cu display de 15.6″ @ 165Hz G-Sync, procesor Intel Core i7-10750H, memorie RAM 8GB DDR4, memorie de stocare 512GB SSD și GPU NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti cu 4GB de memorie video dedicată. Aceasta este a doua recomandare a noastră pentru că beneficiază, în acest moment și de un discount, prețul fiind de 4.098,99 RON. Stocul este suficient, nu are Sistem de Operare, beneficiază de livrare rapidă și au fost vândute peste 50 de produse.
  3. A treia recomandare este laptop-ul ASUS TUF A15 FA507RE, cu display de 15.6″ @ 144Hz, de această dată cu un procesor AMD Ryzen 7 6800H, memorie RAM dublă și mai performantă, de 16GB DDR5 (comparativ cu prima recomandare), memorie de stocare internă de 512GB SSD și o placă video NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti cu 4GB memorie video dedicată (mai rapid decât cea din prima recomandare). Sistemul vine, de asemenea, fără Sistem de Operare, este afișat că au fost vândute mai mult de 10 bucăți și că există stoc suficient, dar vine cu un cadou Mousepad AMD Ryzen Gaming și există posibilitatea de a-l comanda și primi prin easybox (produsele comandate sunt livrate într-un locker securizat, disponibil nonstop în mai multe puncte de ridicare din toată țara). Prețul de comercializare este de 5.599,00 RON.

Deși există o diferență de preț între cele trei, recomandarea a doua, pe lângă un spor de performanță, include și un bonus și câteva avantaje, la fel și a treia, față de primele două. Toate trei includ, însă tehnologii actuale și putere de calcul pentru a rula fără probleme atât sistemul de operare ales (fie Linux, fie Windows), dar și jocurile actuale cu setările date la un nivel mediu.

Laptopuri NVIDIA care pun în balanță performanța și prețul (RTX 3060)

  1. Prima recomandare la această categorie este laptop-ul MSI Katana GF66 11UE, cu display de 15.6″ @ 144Hz, Procesor Intel Core i5-11400H, 16GB DDR4, 512GB SSD și soluție grafică NVIDIA GeForce RTX 3060 cu 6GB memorie video dedicată. În acest moment există doar o singură bucată pe stoc, fiind peste 50 de produse vândute, beneficiază de livrare rapidă deci îl poți primi în aceeași zi, dacă îndeplinești condițiile precizate la prima recomandare de la laptop-urile accesibile. Prețul este 4.998,99 RON și cu puțin noroc, în urma acestui articol poate reușești să fii tu cel care pune mâna pe ultima bucată din stoc! Nu am uitat de bonus, iar acesta constă în varianta digitală standard pentru jocul Call of Duty: Modern Warfare II!
  2. Laptop-ul DELL G15 5511 cu display de 15.6″ @ 120Hz cu procesor Intel Core i7-11800H, memorie RAM de 16GB DDR4 și de stocare 512GB SSD, include placa grafică NVIDIA GeForce RTX 3060 cu 6GB memorie video dedicată și include Sistem de Operare Linux. Cu 10 produse vândute până acum și 3 disponibile pe stoc, prețul – redus în acest moment – este de 5.498,99 RON. Posibilitatea de comandă rapidă, disponibilă.

Diferențele dintre cele două, ca performanță, nu sunt mari, brand-ul contribuind și el la valoarea produsului în sine. Cei 2GB de memorie video în plus, față de 3050 contează căci pe lângă ele avem și suport pentru câteva tehnologii adiționale.

Laptopuri NVIDIA de top, pentru performanță (RTX 3070/3080)

  1. Laptop-ul ASUS ROG Strix G15 G513RW cu display de 15.6″ @ 165Hz, procesor AMD Ryzen 9 6900HX, memorie RAM de 16GB DDR5, și cea de stocare de 1TB SSD, placa video fiind NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti cu 8GB de memorie video dedicată. Aceasta este prima recomandare la capitolul performanță, deși balanța dintre cantitatea de memorie RAM inclusă și performanțele procesorului și al GPU-ului nu sunt tocmai echilibrate, se poate egala situația făcând upgrade la RAM pentru că laptop-ul are două sloturi pe care sunt câte 8GB RAM. Chiar și așa, performanțele sunt foarte bune și jocurile nu pun bețe-n roate, chiar și cele mai noi. La setări așezate la High, poți obține ușor 60fps stabile. Stocul este suficient, există opțiunea de livrare rapidă dar și bonusul cu Mousepad AMD Ryzen Gaming, pentru toate acestea trebuind să scoți din buzunar 8.498,99 RON. Fără Sistem de Operare.
  2. Am lăsat “monstrul” la urmă, care sare bariera de 10.000,00 lei și vorbim despre laptop-ul Lenovo Legion 7 16ACHg6, cu display de 16″ @ 165Hz G-Sync, procesor AMD Ryzen 9 5900HX, memorie RAM de 32GB DDR4, cu 2x 1TB SSD la memorie internă de stocare și NVIDIA GeForce RTX 3080 cu 16GB de memorie video dedicată. Stoc suficient, livrare rapidă și pe lângă bonusul Mousepad AMD Ryzen Gaming primiți și varianta digitală standard a jocului Marvel’s Spider-Man Remastered! Prețul este de 12.998,99 RON.

Bineînțeles, există multe modele cu componente mai mult sau mai puțin performante, sau cantitate de memorie RAM sau SSD-uri mai încăpătoare, respectiv tehnologii în plus sau în minus – toate în funcție de ce-și dorește clientul. Prețul pentru aceste modele de top pot sări și sume mai fabuloase decât cel mai scump prezentat, dar puteți găsi și modele mai ieftine.

Tehnologiile NVIDIA

Vă reamintim că cele mai importante avantaje aduse de produsele NVIDIA, mai ales la seria 30 sunt tehnologiile incluse care le oferă jucătorilor și creatorilor performanța optimă. Se bazează pe Ampere – a doua generație de arhitectură RTX de la NVIDIA – cu nuclee RT noi, nuclee Tensor și multiprocesoare de streaming, pentru cea mai realistă grafică bazată pe ray-tracing și funcții AI de ultimă generație, dar și un plus de performanță cu NVIDIA DLSS (Deep Learning Super Sampling). NVIDIA Reflex oferă cel mai bun avantaj competitiv, cea mai redusă latență și cei mai buni timpi de răspuns.

Cu siguranță recomandările noastre pot rula cel mai nou sistem de operare de la Microsoft, Windows 11, dacă nu se dorește Linux și pot rula cam toate aplicațiile existente pretențiile rămânând undeva la aplicațiile profesionale de editare video/audio (doar pentru modelele de top), dar în cazul jocurilor nu sunt probleme atâta timp cât se fac setările corecte la fiecare joc pe care-l rulezi.

NVIDIA pentru elevi și studenți

Nu, nu am uitat de școală, aceste recomandări fiind mai mult decât performante pentru uzul elevilor și chiar sunt bune și pentru serviciu pentru cei care lucrează la birou, variantele de top recomandate fiind bune și pentru aplicațiile profesionale care au nevoie de performanțe. Așadar, la școală ne facem treaba fără probleme, iar în recreația de acasă, după ce ne rezolvăm temele, putem băga jocuri și discuta cu prietenii prin social media pe oricare dintre laptop-urile recomandate, în funcție de preferințele de utilizare ale voastre.

Studenții care au ca profil ceva arhitectural, calculatoare sau inginerie vor fi și ei încântați de aceste recomandări și în general de produsele NVIDIA datorită suportului adus și tehnologiilor incluse, despre care v-am vorbit mai sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.