În perioada 26-28 noiembrie 2022, timp de trei zile, Caravana Serile Filmului Românesc (SFR) ajunge la Râmnicu Sărat, cu filme bune și invitați de excepție. 

Criticul de film Irina-Margareta Nistor, regizorul Nicolae Mărgineanu și actorul Alexandru Conovaru vor fi prezenți la proiecțiile de film care vor avea loc la Centrul Cultural „Florica Cristoforeanu”. Filme-capodoperă, producții noi și documentare de excepție vor rula pe marele ecran de la Râmnicu Sărat, într-o primă ediție a SFR la Râmnicu Sărat, care este extinderea unicului festival dedicat exclusiv filmului românesc și care are o tradiție de 13 ani în Iași. 

    „Ne bucurăm că ne vom întâlni cu publicul din Râmnicu Sărat la seri de film românesc. Va fi o primă ediție care sperăm să devină tradiție, mai ales că autoritățile locale din Râmnicu Sărat promovează filmul românesc, susținând astfel de evenimente culturale. Venim cu producții apreciate și aplaudate de publicul larg, care vor rula în prezența unor nume de excepție din cinematografia românească”, precizează Andrei Giurgia, în calitate de director al festivalului.

„În nesfârșitul său drum prin țară, Caravana Filmului Românesc va poposi și la Râmnicu Sărat, aducând cu sine exemple ale creației cinematografice ce ne definește ca neam. Va fi o bună ocazie pentru râmniceni de vedea sau revedea pelicule reprezentative, în prezentarea unor personalități ale fascinantei lumi ale cinematografiei autohtone. Urmează, așadar, trei zile de proiecții de film pe care nu trebuie să le ratați”, precizează Cîrjan Sorin, Primarul Municipiului Râmnicu Sărat. 

Intrarea la evenimente este liberă. 

PROGRAM

Sâmbătă, 26 noiembrie 2022

Ora 17.00 – Conferință de presă – lansarea Caravanei SFR la Râmnicu Sărat

Ora 18.00 – Cardinalul (regia Nicolae Mărgineanu)

Invitat: Nicolae Mărgineanu, regizor

Duminică, 27 noiembrie 2022

Ora 14.00 – Maria, Inima României (regia Trevor Poots)

Ora 17.00 – Complet necunoscuți (regia Octavian Strunilă)

Invitat: Alexandru Conovaru, actor

Luni, 28 noiembrie 2022

Ora 11.00 – Baltagul (regia Mircea Mureșan)

Ora 13.30 – Moromeții 2 (regia Stere Gulea)

Toate filmele din program vor fi introduse și prezentate de Irina-Margareta Nistor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.