A Man Called Otto – Recenzie

Cursul poveștii păstrează cu finețe un ritm care te plimbă de la tristețe la râsete și înapoi, ca într-un dans sincronizat cu profesionalism.

0
1225
Ascultă acest articol


“Ove/Otto m-a ajutat să văd cum arată din afară uneori comportamentul meu morocănos. ”

Regizor: Marc Forster

Scenariu: David Magee, Fredrik Backman (autor carte), Hannes Holm (

Gen: ComedieDramă

Lansare: 13.01.2023

Durata: 2h 06min

Studio: Sony Pictures

Clasificare: A.P.13

Distribuitor:  InterComFilm

Actori:

Tom Hanks … Otto Anderson
Mariana Treviño … Marisol

Sinopsis:

Bazat pe bestsellerul nr. 1 din New York Times A Man Called Ove, Un bărbat pe nume Otto spune povestea lui Otto Anderson (Tom Hanks), un bărbat morocănos care nu mai vede un scop în viață după pierderea soției. Otto este gata să sfârșească cu toate, dar planurile îi sunt întrerupte atunci când o tânără familie plină de viață se mută în vecinătate, iar el își întâlnește perechea în Marisol – care-l provoacă să vadă viața într-un mod diferit, ceea ce duce la o prietenie neverosimilă care transformă lumea din jurul lui. O poveste emoționantă și amuzantă despre dragoste, pierdere și viață, Un bărbat pe nume Otto arată că familia poate fi găsită uneori în cele mai neașteptate locuri.

Recenzie:

Apare uneori câte un film (sau o carte) în calea noastră care ne amintește că viața merită trăită sau că nu suntem singuri, și ne inspiră, cel puțin pe termen scurt, să ne eliberăm de frustrări. A Man Called Otto este unul din aceste filme.

Dacă ți se pare cunoscut titlul sau conceptul și nu ști de unde să-l iei, îți confirm că este vorba de adaptarea americană a cărții „Un bărbat pe nume Ove”, după succesul filmului suedez cu același titlu din 2015. Varianta americanizată are la fel de multă inimă și farmec și este un film optimist excelent pentru a începe anul.

În primul rând, în caz că îți făceai griji, Tom Hanks încă mai are în el talentul actoriei care l-a consacrat. Sigur, poate rolurile din ultimii ani nu sunt chiar cele mai memorabile. În schimb, Otto pare să fie un personaj care să-l fi uns la suflet când a citit scenariul, cât să-l interpreteze cum știe el cel mai bine.

a man called otto recenzie film

Ove/Otto m-a ajutat să văd cum arată din afară uneori comportamentul meu morocănos. Nu știu în ce măsură s-ar regăsi toată lumea în acest bătrân țâfnos sau măcar în varianta sa tânără din trecut, cert este că personajul este ilustrat de așa natură să poți empatiza cu trăirile sale chiar dacă nu ai prea multe puncte comune cu povestea sa.

Fiul său, Truman Hanks, are la rândul său ceva potențial. Micul Hanks interpretează varianta tânără a lui Otto din secvențele ce au loc în trecut, atunci când protagonistul își amintește de momentele cheie din viața sa alături de Sonya. Sunt secvențe ancorate în ani 70-80 care îți explică cât de mult a însemnat Sonya pentru Otto, într-o relație în care se completau ca ziua cu noaptea. Așteaptă-te să simți emoții atât din jocul actoricesc al personajelor tinere cât și din partea celor contemporane.

Personajele secundare sunt garnitura poveștii. Sunt interpretate în mare parte carismatic și credibil. Îndeosebi Mariana Treviño este în suficient de multe cadre sarea și piperul ca Marisol. La început s-ar putea să ți se pară la fel de enervantă cum i se pare și lui Otto, dar asta dă dovadă de eficiență regizorală și teatrală, fiindcă spre final o vei îndrăgi cam în același ritm cu protagonistul. Chiar dacă Otto nu are rol de narator, trăiești odată cu el evenimentele. Restul vecinilor sunt și ei carismatici dar aș zice că sunt memorabili doar dacă în mod subiectiv găsești vreunul să fie deosebit de simpatic pentru tine. Totuși am fost impresionat și de pisică și de maniera în care a fost introdusă în scene.

un barbat pe nume otto recenzie film

Cursul poveștii păstrează cu finețe un ritm care te plimbă de la tristețe la râsete și înapoi, ca într-un dans sincronizat cu profesionalism. Umorul este realist iar încărcătura emoționabilă este gestionabilă fără să se transforme în sirop. Cadrele sunt credibile adesea și datorită coloanei sonore care are note subtile haioase atunci când este cazul.

Producătorii lui A Man Called Otto dau dovedesc că un roman precum este Un bărbat pe nume Ove se poate adapta cinematografic atât în Suedia cât și în SUA, dacă ești atent la detalii și implementezi elementele culturale relevante corecte.

Dacă îți dorești să afli ceva mai multe despre producția acestui film apelează cu încredere la acest articol.

A Man Called Otto rulează în cinematografele din toată țara prin intermediul InterComFilm începând din 13 ianuarie.

Ce spui de Otto, te-ai regăsit în el? Ți-a deschis niște perspective noi despre viață cât s-o vezi cu ochi mai optimiști chiar și când te face trist? Sau din contră te-a inspirat să devi țâfnos? Povestește-ne în comentarii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.