Canon lansează aplicaţii de Urmărire Automată şi Repetare Automată pentru camerele PTZ

0
528
Ascultă acest articol


Canon Europe extinde astăzi funcţiile camerelor PTZ şi adaugă două aplicaţii noi disponibile prin Add-On Applications System, permiţând utilizatorilor să acceseze funcţii noi pentru producţia video. Noile opţiuni, Aplicaţia de Urmărire Automată RA-AT001 şi Aplicaţia de Repetare Automată RA-AL001, răspund nevoilor utilizatorilor de a avea o soluţie de sine stătătoare pentru producţie video, fără a fi necesare alte echipamente externe.

Noile aplicaţii cu plată sunt uşor de configurat şi împreună cu tehnologia 4K folosită de camerele Canon reprezintă soluţia ideală pentru numeroase domenii, de la instituţii de învăţământ superior, corporaţii, evenimente live, până la televiziuni şi lăcaşuri de cult.
Cele două aplicaţii vor fi disponibile iniţial pentru camera CR-N700[1], modelul Canon de referinţă al gamei de camere PTZ 4K pentru interior. Ulterior, Canon va extinde linia de aplicaţii oferită prin Add-On Applications System, dar şi gama de camere cu control de la distanţă compatibile.

Urmărire Automată

Cu ajutorul mecanismului de control avansat al camerelor PTZ, noua Aplicaţie de Urmărire Automată permite urmărirea automată cu precizie a oamenilor, asigurând o încadrare corectă, fără intervenţia unui operator. Acest lucru facilitează înregistrarea de conţinut profesional de înaltă calitate cu una sau mai multe camere fără a fi nevoie de un operator pentru cameră, reducând astfel personalul AV sau numărul de operatori.

Având posibilitatea de a efectua intern analize vizuale, sistemul oferă o capacitate de urmărire excepţională, inclusiv urmărirea întregului corpului, urmărirea subiectului de la trunchi în sus, de la umeri în sus sau folosind alte repere vizuale, precum şi adaptare la viteza de mers, de la mers lent la mers rapid. Precizia camerei şi motorul silenţios se îmbină perfect cu mecanismul pan/tilt pentru a obţine înregistrări de înaltă calitate direct din cameră. Oferind o gamă extinsă de funcţii pentru reglare, precum Composition (Încadrare), Tracking Sensitivity (Sensibilitate urmărire) şi Priority Display Area (Zonă prioritară pentru afişare), modelul CR-N700 poate fi personalizat pentru numeroase scenarii de utilizare, precum producţii live sau evenimente corporative, asigurând conţinut profesional fără efort.

Cu ajutorul funcţiei Composition (Încadrare), operatorii pot seta poziţia optimă pentru a se asigura că subiectul este mereu bine încadrat, iar sensibilitatea la urmărire oferă până la zece niveluri de reglare, astfel încât echipamentul să poată fi folosit în situaţii variate.

Aplicaţia de Repetare Automată

Canon lansează astăzi şi Aplicaţia de Repetare Automată, care permite camerei să urmeze o mişcare pan/tilt/zoom preprogramată, automată, fără a fi nevoie de un operator care să schimbe manual încadrarea. Aceasta este ideală pentru situaţiile în care operatorii trebuie să facă mişcări simple şi repetate cu camera, de exemplu la spectacole muzicale unde imaginea se mută de la baterist la solist, la public şi apoi mişcarea este repetată. Acest lucru le permite regizorilor şi operatorilor să se concentreze pe schimbarea camerelor şi pe încadrare, reducând volumul de muncă şi personalul necesar. Cele două opţiuni de tipar de mişcare, în buclă sau înainte-înapoi, le oferă utilizatorilor mai multă flexibilitate pentru a alege mişcările potrivite pentru fiecare situaţie.

Pentru a se asigura că înregistrarea îşi păstrează aspectul natural în producţii cu mai multe camere, aplicaţia asigură un reglaj fin al accelerării/încetinirii start-stop pentru a simula mişcarea manuală a camerei. Funcţiile pot fi programate foarte uşor prin intermediul unui singur ecran, unde operatorii pot face setări pentru poziţie şi traseu sau pot previzualiza mişcarea şi pot controla viteza acesteia şi durata opririi la fiecare poziţie.

Canon va prezenta în premieră aceste tehnologii la ISE 2023[2], folosind ca exemplu o configuraţie pentru o sală de curs şi o configuraţie cu mai multe camere pentru un studio corporativ, pentru a demonstra felul în care aceste aplicaţii pot automatiza procesul de creare de conţinut şi pot simplifica procesul de configurare. Canon va fi prezent la ISE 2023 în perioada 31 ianuarie – 3 februarie, la standul 3A800.

[1] Aplicaţiile pot fi descărcate începând cu luna aprilie 2023 pentru a fi folosite împreună cu modelul CR-N700. Compatibilitatea cu alte camere PTZ va fi asigurată ulterior.

[2]  Pentru mai multe detalii despre prezenţa Canon la ISE 2023, accesaţi: https://www.canon-europe.com/events/ise/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.