Ascultă acest articol


AMD  a anunțat disponibilitatea noilor procesoare AMD EPYC™ seria 8004, care completează seria de procesoare AMD EPYC CPU de generația a 4-a, optimizate pentru sarcini de lucru. Noile procesoare aduc nucleul „Zen 4c” într-o unitate centrală de procesare specializată, permițând furnizorilor de hardware să creeze platforme eficiente din punct de vedere energetic și diferențiate, care pot alimenta aplicații de la tehnologii emergente edge, cum ar fi cele de vânzare cu amănuntul, producție și telecomunicații, până la centrul de date pentru servicii cloud, stocare și altele.

Eficiență și performanță pentru data center-urile tradiționale și tehnologii emergente Edge 

Procesoarele AMD EPYC din seria 8004 extind performanțele și eficiența de lider ale familiei EPYC de a 4-a generație către piețele care caută tehnologii performante, dar care au și cerințe semnificative în ceea ce privește eficiența energetică. Cu procesoarele AMD EPYC din seria 8004, clienții și partenerii se pot aștepta la:

  • Eficiență energetică excelentă pentru tehnologii emergente Edge. Utilizând nucleul eficient “Zen 4c” și noul socket SP6, care aduce caracteristici streamline pentru memorie și I/O, procesorul din seria EPYC 8004 poate oferi o performanță SPECpower® de până la de 2 ori mai bună per watt de sistem, comparativ cu modelul de top al concurenței în domeniul rețelelor.
  • Performanțe echilibrate. Într-o industrie care solicită cele mai bune performanțe per watt pentru mediile cu spațiu și infrastructură limitate, procesoarele AMD EPYC din seria 8004 oferă un echilibru între performanță și eficiență energetică excelentă. Într-o sarcină de lucru de codificare video, EPYC 8534P oferă de până la 2,4 ori mai multe cadre agregate/oră/watts față de produsul de rețea comparabil al concurenței. Într-o sarcină de lucru a unui gateway IoT Edge, serverul alimentat cu opt nuclee EPYC 8024P poate oferi o performanță de ~1,8 ori mai mare decât cea a unui procesor cu opt nuclee al concurenței, pe un rack de 8 kW.
  • Optimizarea economiilor pentru implementările tehnologiilor emergente Edge. Implementările de tipul tehnologiilor emergente Edge se concentrează mai degrabă pe noduri de servere mai mici decât pe rack-uri întregi, așa cum este de așteptat într-un data center. În cadrul unei implementări de tip tehnologie emergentă Edge de unul, trei sau 10 servere, eficiența energetică a unui server bazat pe procesoare AMD EPYC din seria 8004 poate ajuta clienții să economisească mii de dolari în costuri de energie pe o perioadă de cinci ani, cu o densitate mai bună a nucleelor și mai mult debit, în comparație cu concurența.

Un ecosistem solid și inovator

De asemenea, numeroși producători de echipamente originale și parteneri au dezvăluit o serie de sisteme și soluții unice care profită din plin de capacitățile procesoarelor AMD EPYC 8004 pentru a funcționa într-o gamă largă de operare în ceea ce privește necesitățile de energie și temperatură, susținând implementările în centre de date dense, în clădiri de telecomunicații din orașe, în medii fizice extreme, cum ar fi cele din întrepinderi.

Dell Technologies a lansat serverul Dell PowerEdge C6615. Factorul de eficiență al acestui sistem optimizează performanța ridicată cu un cost total de achiziție redus pentru sarcini de lucru extinse, precum containere și microservicii.

Cu procesoarele AMD EPYC din seria 8004, Ericsson vede o soluție de accelerare a calculului în cloud RAN care poate gestiona cu succes creșterea imensă a traficului și poate valorifica rețelele mobile într-un mod eficient din punct de vedere energetic și performant. Densitatea nucleului și capacitățile AVX512 ale procesoarelor permit, de asemenea, capacitatea de a gestiona profilurile unui site puternic încărcat cu spectru FDD și TDD.

Microsoft Azure și-a exprimat entuziasmul față de procesoarele din seria EPYC 8004: “Suntem încântați de lansarea procesoarelor AMD EPYC din seria 8004. Clienții care utilizează serviciile Microsoft Azure în industrii, precum comerțul cu amănuntul și producția vor beneficia foarte mult de capacitățile unice de putere, performanță și mediu pe care le oferă seria EPYC 8004”, a declarat Bernardo Caldas, CVP, Azure Edge PM. “Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu AMD și cu partenerii OEM pentru a aduce aceste noi soluții pe piață.”

Supermicro a prezentat noi platforme edge care utilizează procesoarele AMD EPYC din seria 8004. Bazate pe generația Supermicro H13 de servere WIO, aceste platforme sunt optimizate pentru a oferi performanțe ridicate și eficiență energetică în centrele de date edge și telecomunicații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.