Ascultă acest articol


Spectacolul Legenda din Hamelin”. O posibilă istorie a sașilor își continuă periplul prin țară, colindând Transilvania cu Stagiunea Mobilă unteatru. Un proiect născut din colaborarea Teatrului unteatru cu partenerii Morten Bruun, stagiunea pe patru roți își propune să aducă teatrul în localitățile slab expuse la activități și evenimente culturale, dar și în sate și orașe cunoscute pentru diversitatea etnică a locuitorilor. În această toamnă, scena mobilă va ajunge la Mediaș, Hoghilag, Prod, Sebeș, Sighișoara, Șona, Viscri, Biertan și Richiș. 

La fiecare popas, stagiunea mobilă invită spectatorii de toate vârstele să descopere o celebră poveste despre venirea sașilor în Transilvania, prezentată în limba germană și supratitrată în limba română, dar și o expoziție cu fotografii ale unor personalități cu origini germane. 

Legenda din Hamelin”. O posibilă istorie a sașilor poartă semnătura regizorilor Andrei și Andreea Grosu, iar din distribuție fac parte Johanna Adam, Emöke Boldizsár, Theodora Sandu, Fabiola Petri, Ali Deac, Daniel Bucher, Gyan Ros Zimmermann, Eva Frățilă și Daniel Plier, actori ai Secției Germane a Teatrului Național ,,Radu Stanca’’ din Sibiu. Scenografia îi aparține lui Vladimir Turturica.

Programul următoarelor reprezentații:

  • 10 octombrie: Mediaș (în curtea Bisericii Fortificate, de la orele 14:00 și 18:00)
  • 16 octombrie: Sighișoara
  • 17 octombrie: Viscri
  • 18 octombrie: Șona
  • 24 octombrie: Sebeș
  • 30 octombrie: Hoghilag
  • 31 octombrie: Prod
  • 6 noiembrie: Richiș
  • 7 noiembrie: Biertan

Coordonatele precise și orele programate pentru începerea spectacolelor vor fi updatate periodic pe site-ul proiectului și pe paginile de social media unteatru. 

Peste 500 de spectatori din Brașov, Rupea și Cisnădioara s-au bucurat în această vară de întâlnirea cu Stagiunea Mobilă unteatru. Conceptul include o scenă pop-up complet echipată cu aparatura tehnică necesară desfășurării unui spectacol, care va călători în viitor și cu alte spectacole din repertoriul unteatru. 

Debutul proiectului care promovează diversitatea culturală din Transilvania a avut loc în cadrul ediției din acest an a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Un proiect unteatru, Stagiunea Mobilă este implementată prin Muzică Bună SRL. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.