Ascultă acest articol


Cât de mare a fost încântarea noastră când în redacția MovieNews.ro a intrat un câștigător EISA Award – Best Product 2023 – 2024 la categoria “Best Buy OLED TV“? Maximă, pentru că este genul de TV perfect pentru “nevoile” noastre, și anume serialele TV și filmele și nu în ultimul rând, jocurile! Și mai mult de atât, avem și o “cireașă de pe tort” și anume Ambilight-ul care pur și simplu înfrumusețează experiența de utilizare.

Ca de fiecare dată când este vorba de testat un produs pe care-l așteptam cu nerăbdare lăsăm deoparte entuziasmul și punem la bătaie experiența și pe cât se poate, profesionalismul, și încercăm să vă arătăm exact cum stau lucrurile cât mai pe înțelesul fiecăruia.

“Superb. În toate privinţele.”

Philips 55OLED818/12 este un model de TV OLED lansat anul curent care aduce laolaltă tehnologii noi și proprietare Philips menite să transforme experiența de vizionare la TV și de de gaming, într-una la cele mai înalte standarde ale momentului. Haideți să o luăm pe rând și să concluzionăm dacă ce e pe hârtie, conform producătorului, se potrivește cu produsul în sine!

Pachet

Când te gândești la dimensiune, și vorbim aici de 55′ adică 139cm este clar că va fi vorba de un pachet mare și așa a fost, dar destul de subțire și la o greutate nu atât de mare. Pe cutia de carton avem imagine cu conturul TV-ului cu scris mare pe mijloc “Ambilight TV”, iar lângă, pe un sticker colorat avem, pe lângă sigla Philips, denumirea modelului, dimensiunea și sub sunt trecut 4 dintre highlights/caracteristicile acestui model:

  • Procesor P5 AI Perfect Picture
  • OLED
  • IMAX Enhanced
  • Doby Vision Atmos

Pe una dintre laterale, lângă sticker-ul cu codurile de bare și alte informații, lista cu highlights/caracteristici este completată cu:

  • DTS Play-Fi
  • NVIDIA G-Sync
  • AMD FreeSync Premium
  • Google TV

Purcedem la despachetare și la deschiderea cutiei de carton reciclat certificat FSC avem instrucțiunile de scoatere din cutie și montare lângă ele fiind prezente piciorul de susținere – pe care vin prinse display-ul și standul și un capac de plastic care acoperă piciorul și are și rol de cable management, un capac de plastic care acoperă zona de conectivitate de pe spatele TV-ului, cablul de alimentare și o cutie în care avem ghidul din hârtie reciclată de siguranță și garanție (gros pentru că e tradus în mai multe limbi), baterii pentru telecomandă și telecomanda.

Prins bine între mai multe bucăți de “scârță” și acoperit cu o punguță moale, este TV-ul pe al cărui display este aplicat o folie care se dă jos la prima utilizare.

Aspect

Primul lucru care-l observi, după ce-l scoți din cutie, montezi standul și-l pui pe comodă/perete observi cât de subțire poate să fie!? La scoaterea din cutie vine cu un carton cu scârță lipită de ea, și se observă că display-ul e mai subțire ca acel carton – e incredibil!

Negrul predomină, griul închis și plasticul acoperă partea din spate, standul și piciorul fiind destul de grele și așa și trebuie să fie și denotă încredere. Standul metalic are în partea de jos mai multe piciorușe cauciucate, are o formă dreptunghiulară și pe partea de sus, în stânga avem sigla Philips. Pe stand vine montat piciorul de susținere, iar la el se montează display-ul și-i permite să se rotească în stânga-dreapta. Un capac de plastic acoperă zona de pe picior unde s-a făcut legătura, ca totul să arate “simplu și curat”.

Cu o ramă metalică foarte subțire, display-ul nu este nici mat dar nici foarte lucios, iar în partea dreaptă, pe marginea de jos avem un mic receptor unde este prezent și un LED mic de stare. Mergem în partea din spate, unde observăm că atât acel capac care acoperă zona de îmbinare a piciorului cu display-ului și standul, dar și piciorul au câte o zonă dedicată cable management-ului. Pe mijoc avem sistem de difuzoare 2.1, iar pe laturile de sus și stânga-dreapta se observă șirul de LED-uri pentru AMBILIGHT. În partea din dreapta este Kesington Lock-ul lângă portul pentru alimentarea la curent și mini-joystick-ul pentru OSD.

În partea din stânga avem așezate în formă de “L” zona de conectivitate unde sunt prezente slotul pentru card CI+, 2x HDMI, jack căști, 2x USB și port Serv.U lângă care este un sticker mare cu codul de bare și câteva informații despre TV – toate acestea pe latura din stânga. În partea de jos, zona de conectivitate se extinde cu intrările pentru Satelit și antenă TV, 2x HDMI, Digital Audio Out, Network și 1x USB. Toată această zonă de conectare se poate acoperi și ea cu acel capac de plastic din pachet. Fiind compatibil VESA, se poate observa, pe spate, și cele 4 orificii pentru sistemul de prindere pe perete.

Tehnic

Philips 55OLED818/12 are dimensiunile 1225 x 773 x 230 mm și o greutate de 21.7 kg cu totul (cu suport), display-ul cu ramă metalică având 1225 x 707 x 68mm și 18.3 kg, iar suportul EVO din crom satinat are 500 x 230 x 70 mm și 3.4 kg și este compatibil cu suport de perete 300 x 300 mm.

Dimensiunea diagonalei ecranului este de 55 inch (139 cm), este de tip OLED 4K Ultra HD cu o rezoluție a panoului de 3840 x 2160 și o rată de reîmprospătare nativă de 120Hz și folosește un procesor de imagine P5 AI Perfect Picture, iar sistemul include iluminare LED Philips Ambilight de ultimă generaţie pe 3 laturi. Tehnologii incluse sunt Perfect Natural Motion, Micro Dimming Perfect, Dolby Vision, Mod PQ AI, Mod IMAX enhanced, HDR10+ adaptiv.

TV-ul include un senzor de lumină, iar în modul de TV este compatibil DVB-T/T2/T2-HD/C/S/S2 cu Teletext și ghid de programe și include player audio/video.

La conectivitate avem 4x HDMI 2.1 cu eARC și EasyLink, 3x USB cu suport pentru alimentare, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0, CI+, Ethernet-LAN RJ-45, Ieşire căşti port jack, ieşire audio digitală (optică), conector pentru servicii, unul pentru satelit și unul pentru cablu TV. Pe lângă telecomandă și voce, putem controla OSD-ul TV-ului direct din joystick-ul din spatele acestuia.

Sistemul de operare este Android OS, cu posibilitate de actualizare la cea mai nouă versiune și Google TV, de asemenea, cu posibilitate de actualizare la cea mai nouă versiune, iar ca asistenți vocali avem integrat Google și funcționează și cu Alexa.

La sunet avem un sistem pe 2.1 canale cu o putere de ieşire de 70 W (RMS) într-o configurație de 4 difuzoare pentru frecvenţe medii-înalte de 10 W și subwoofer de 30 W cu tehnologii incluse precum Sunet AI, Dialog clar, Dolby Atmos, Dolby Bass Enhancement și Volume Leveler, EQ AI, DTS Play-Fi și Mimi Sound Personalization.

Este un smart TV HbbTV cu control de voce prin telecomandă, are o memorie flash integrată de 16 GB, unde puteți instala cele mai populare aplicații de streaming precum Netflix, Prime Video, HBO MAX, Disney+, SkyShowTime, YouTube etc.

Suport oferă și pe partea de gaming prin cei 120Hz, și NVIDIA G-Sync și AMD FreeSync Premium și Dolby Vision Game cu suport pentru Geforce Now și Steam Link.

Testare

Ajuns la ușă, cutia nu este impresionant de mare și nici grea, și nici nu avea de ce pentru că vorbim totuși de 139cm, iar la cât de subțire e 55OLED818, iar la greutate, standul ce atârnă cât de cât, în rest nu e foarte greu.

Scoaterea din cutie nu e nici ea, cine știe ce complicat, și dacă urmezi acel ghid pas cu pas în câteva minute ești gata cu el. Ce trebuie să fii atent, în schimb, este cum îl manevrezi pentru că la cât de subțire e display-ul trebuie să ai grijă cu el. După ce desfaci cutia și scoți toate accesoriile, dai “scârțele” la o parte și-l ridici ușor, și-l pui cu fața-n jos pe ceva moale lăsând acea hârtie protectoare pe el. Montarea piciorului și al standului se face în felul următor: pui piciorul la display și-l prinzi cu cele 4 șuruburi (în pachet găsești două pungulițe, una cu 4 șuruburi și una cu 3 – pentru stand), apoi pui stand-ul și-l prinzi cu cele 3 șuruburi și e gata de așezat pe comodă. Bineînțeles, dacă dorești prinderea pe perete, are suport VESA și ghidul de montare îl vei avea în pachetul suportului de perete. Am pus câteva poze, iar într-un clip de mai jos vă prezint pas cu pas cum am procedat.

La instalare, odată pus pe comodă (în cazul nostru) alimentăm la curent, montam cardul CI+ și cablul de TV (sau satelit dacă e cazul), eu am pus direct pe cablu LAN pentru internet, plus cablurile HDMI de la PC respectiv cel de la PlayStation 5, pe HDMI-urile ARC și din fericire, TV-ul are și un mic joystick de control, pe spate, dar de recomandat ar fi totuși să folosim telecomanda căruia îi pui cele două baterii din pachet. Odată ce am fixat totul, acoperim zona de conectivitate cu acel căpăcel din plastic în formă de “L” și tragem cablurile prin acele cleme de pe picior și stand, pentru a le masca.

Android TV sau Google TV? Următorii pași sunt să-i dăm drumul și după ce parcurgem câți va pași de unde ne vom alege dacă punem Android TV sau optăm pentru Google TV (noi am ales a doua variantă pe care v-o recomandăm), introducem o adresă de gmail apoi ni se recomandă câteva aplicații de streaming și YouTube, pe care le bifăm să le instaleze. Ajungem și la pasul prin care ne alegem tipul de conexiune la TV (satelit/cablu) și după ce lăsăm TV să-și caute singur canalele, vom intra în meniul HOME al Google TV.

Google TV HOME este aerisit și am descoperit că nu prea ai acces la ce să fie afișat sub categoria Your Apps – unde sunt afișate câteva dintre aplicațiile instalate, rând a cărei ordine o poți face tu, așa cum vrei. Lângă pictograma contului tău de gmail (unde poți afișa datele tale sau poți adăuga mai multe conturi) se află butonul de Home, cel de Apps unde vei găsi aplicațiile instalate sau dacă vrei să instalezi tu altele noi – ai mai multe categorii de unde poți alege sau poți apela simplu la câmpul de search (căutare). Fiind practic magazinul Google pe care-l aveți și pe mobilele cu Android, ai o selecție foarte mare de aplicații de unde poți alege. Ne întoarcem la meniul principal și avem categoria Library unde, teoretic, ar trebui să apară tot ce cumperi din magazinul Google (filme, muzică etc), iar apoi avem un tab Philips unde avem o zonă de Help (ajutor), respectiv o zonă de How to… (Cum să…) unde poți alege să înveți cum să faci/modifici anumite setări mai importante. Tot aici găsim și un clip prin care ni se arată (via YouTube) cum arată un Ambilight TV.

În dreapta, în HOME avem și butonul de căutare practic pentru orice, fie text fie vocal, un clopoțel cu notificări, iar la acea “rotiță” ai acces la un panou rapid de unde afli cât este ceasul, ziua, notificările, Screen saver (ai de ales între mai multe variante), Sursele de intrare a semnalului, setările de imagine, de Wi-fi și cele de Accesibility. Aici poți ajunge cel mai rapid, de oriunde te afli, printr-o singură apăsare de buton de pe telecomandă – acea mică rotiță – ultimul buton de jos, din dreapta.

Meniurile sunt intuitive, clasate pe categorii, de unde ai opțiuni multiple de configurare și modificare de parametrii pentru a face experiența ta de utilizare a TV-ului exact cum o dorești.

Atâta timp cât nu te afli pe vreun post de televiziune, TV-ul va intra aproape imediat într-un screen saver cu logo-ul Philips (asta dacă nu-i dai tu manual acel Screen Saver din meniuri). La început mi s-a părut ciudat, dar nu am insistat să caut informații de ce până când, chiar în prima zi de testare, pe seară (după o zi de teste), mi-a apărut un mesaj pe ecran cum că trebuie să fac refresh la display-ul OLED, mai exact să-l închid 10 minute și apoi să-l deschid și aveam un timer și butoane să aleg dacă dau Later sau dacă-i dau să se închidă. Am dat Later, bineînțeles, dar nu mult a durat până mesajul s-a întors… Ce sfintele OLED se-ntâmplă? Am mai avut în teste OLED-uri, de la alte branduri, și nu mi s-a mai întâmplat așa. În fine, l-am închis, lăsat 10 minute și am apoi am revenit la testare.

Rămânem la aceeași “poveste”, când într-o zi cu cursa F1 în direct, savurând o urmărire plăcută a acesteia, apare iarăși mesajul – avem câteva minute până la finala cursei, am dat Later – proastă alegere! Câteva minute rămase din finala cursei, linia de finiș aproape o puteam vedea cu ochii liberi și… apare mesaj și se închide TV singur! Sfinteeeee Batmaaaaaan! #(&@#)_* Am ratat complet finala. Cu nervul strivit, m-am pus pe Googlit și am descoperit explicațiile de ce-și-cum cu acest Clear Residual Image – așa este descris în Google TV. Am înțeles, face sens, dar de ce nu am întâlnit această chestie în cazul celorlalte OLED-uri testate? Interesant.

Așadar a trebuit să-mi intre în obicei, ca pe la mijlocul zilei, să închid TV sau să dau Clear Residual Image, ca să pot sta fără grijă că seara, se închide TV în cel mai important moment. Da, TV merge aproape non-stop pentru că urmăresc știri, fac teste de tech, mobile, jocuri, filme și seriale etc.

Haideți să luminăm puțin această situație întunecată cu Ambilight – elementul care face Philips unic – acea iluminare de fundal cu ajutorul mai multor multi-LED-uri plasate pe latura de sus și cele laterale, de pe spatele 55OLED818. Deși nu sunt eu adeptul la luminițe, RGB-uri și iluminări de una-alta (old man, old school) pot spune că am fost cucerit de Ambilight, asta după ce am citit și vedeam cum oamenii lăudau tehnologia și spuneau că odată deținut un TV Philips cu Ambilight, nu s-au mai putut întoarce la un TV fără astfel de tehnologie. Nu vă gândiți că e acel fenomen care atrage ciorile, struții sau mai știu eu la ceva strălucitor sau insectele la lumină, nu, nu este vorba de acest caz ci de faptul că acel Ambilight extinde oarecum imaginea în jurul TV-ului prin proiecție a culorii, pe peretele din spatele televizorului. Practic multi-LED-urile (în cazul lui 55OLED818 – unde Ambilight a fost îmbunătățit) copiază culoarea de pe marginea ecranului și o proiectează pe perete, în spatele TV. În acest fel parcă ecranul se mărește, efectul fiind foarte plăcut vizual.

Bineînțeles, Ambilight se poate sincroniza cu muzica, poți alege efecte disco, sau proiectarea de culori pe care le preferi, dintr-o paletă de multe culori. Poate fi folosită ca lumină ambientală, sau cu efecte și chiar proiectarea culorilor steagului tău, atunci când vezi cu prietenii un meci.

Controlul în facem, după cum spuneam, ori din micuțul joystick ori din telecomandă. La utilizarea joystick-ului se va afișa un OSD micuț, care apare în colțul de ecran pe direcția unde este dispus și joystick-ul pe spate, având acces la funcțiile elementare de volum audio mai tare/mai încet, canale +/-, alegerea sursei, închidere/deschidere TV și un shortcut către căteva funcții mai importante.

Telecomanda este lungă, ușoară, cu o textură plăcută de un negru-gri brushed, iar butoanele sunt de tipul aproape tactile (cu un joc foarte scurt la apăsare) și avem, de sus în jos, butonul de Power, lângă care e și un mic LED de stare și microfonul integrat, apoi butonul pentru Ambilight – care este iluminat, 4 butoane pentru serviciile de streaming Amazon Prime Video, YouTube, Netflix și Rokuten (necesită instalarea separată a aplicației) apoi avem 3 butoane pentru alegerea rapidă a sursei de intrare a semnalului, TV și Meniu. Urmează apoi cele 4 butoane de direcție cu cel de OK pe centru, iar sub acestea avem butonul de Back cel pentru asistent vocal și cel de home, următoarele butoane fiind dedicate controlului media (Play, Pause, Stop, Forward, Backward) plus un buton cu… Plus  (Info). Vin cele două butoane duble pentru canale și volum cu +/- între ele cu butonul de Mute și cel de Ghid TV, iar sub ele avem Numpad-ul numeric și un buton de Text (teletext) și Control. În mână se simte plăcut, datorită texturii și se ține bine pentru că este îngustă, iar pe lumina stinsă nu-ți vei da seama tactil de butoane, în afară de zona de direcții, datorită butonului de OK care este un pic mai înalt decât celelalte.

Din păcate, cu lumina stinsă e aproape imposibil să-ți dai seama de butoane, tactil, excepție făcând acel buton de OK și butonul de Ambilight care se luminează când îl apeși. Butoanele se apasă foarte plăcut și ai la îndemână acele butoane pentru serviciile de streaming, care, sunt foarte folosite în cazul meu, chiar și Rokuten care, după ce îl instalezi tu separat, are suport și în limba română și ai acces la filme și documentare gratis, iar dacă dorești poți închiria filme contra-cost.

O tastatură iluminată chiar e ceva standard în zilele de astăzi, plus acele punctulițe pentru nevăzători, care era utilă și pentru cei care se folosesc de simțul tactil pe timp de noapte. Dacă nu asta, măcar niște indicatoare pentru butoanele de volum și de schimbat canalele.

Prezența asistenților vocali a ajuns un necesar, nu numai la TV, ci în cazul mai multor device-uri din casa noastră, fie vorba de ceva tehnic sau device-uri mobile. Comezile vocale sunt la îndemâna oricui și fac viața mai ușoară tuturor. 55OLED818 vine cu suport pentru Google Assistant, al cărui buton dedicat de pe telecomandă deschide poarta comenzilor vocale. Apăsarea butonului, aprinde LED-ul de pe telecomandă și poți rosti comanda dorită. Televizorul merge conectat și la dispozitive Google Home și are suport și pentru Amazon Echo Dot cu a sa, Alexa. Din fericire avem la redacție atât un Google Home Mini cât și o Alexa (Echo Dot Mini), deci am fost pregătiți de testare.

Dacă prin accesul vocal prin telecomandă poți comanda mai multe – căutarea se face practic peste tot, inclusiv pe YouTube, sau poți deschide aplicații sau comanda să se schimbe canalele de TV, prin Google Home Mini, comenzile vocale sunt limitate numai la a deschide/închide TV, deschiderea anumitor aplicații (ex. YouTube, Netflix) sau modificarea volumul TV-ului. Funcționează relativ bine totul și într-adevăr e mai simplu așa, decât cu telecomanda în mână.

Și iată-ne ajunși la probabil cel mai popular asistent vocal din… USA sau alte state non-Europene, Alexa! Alexa și-a impus funcționalitatea și ușurința de utilizare fiind clasată pe primul loc în preferințele din această categorie. Am și folosesc Alexa, via Echo Dot Mini de mult timp, bineînțeles în limba engleză, căci nu există suport pentru EU. Din meniurile 55OLED818 există opțiunea să conectezi TV la Alexa, iar pașii sunt arătați extrem de simplu și ușor de realizat. Urmărești tutorialul, ajungi în aplicația Alexa de unde trebuie să adaugi un Skill pentru a paria TV cu Alexa și teoretic asta a fost tot. Problema este însă, că acel Skill (Philips Smart TV Voice Control) nu există acolo, deci automat nu poți face “împerecherea”. Am căutat separat acel Skill, și multora le merge, altora nu, aici ținându-se cont de localizare. Mai pe românește, toți europenii (sau cel puțin România) nu poate folosi acel Skill, deci adio Alexa pe 55OLED818 (și bănuiesc că pe orice alt TV Philips cu “suport pentru Alexa”) din România. Așadar, în concluzie, Alexa NU poate fi folosită pe 55OLED818.

Și dacă tot am discutat de aplicații, Philips are o aplicație dedicată pentru TV-uri care include o telecomandă, iar atâta timp cât device-ul tău mobil (Android, iOS) este conectat în aceeași rețea ca TV-ul, îl poți controla din aplicație. Practic telecomanda are toate butoanele celei fizice, plus avantajul de aputea scrie text mai rapid, unde este necesar. Poți controla, de asemenea, și elementele de bază (gen schimbat de canale, și volum) și din alte aplicații precum Google Home respectiv Smart Things (un fel de hub al Samsung) – din câte am testat. Destul de util.

Nu trebuie să te calicești în a instala prea multe aplicații căci din cei 16 GB de memorie internă cred că vreo 10 sunt ocupați de sistemul de operare, căci numai 6GB ai disponibili pentru a pune aplicații. După ce am instalat aplicațiile de streaming video și cele de gaming, deja am ajuns la marginea disponibilității spațiului și mi-a apărut mesajul să mai șterg ceva că se-neacă spațiul intern. Este însă posibilitatea de a pune un stick USB la unul din porturi și de alege să extinzi prin acesta spațiul intern de stocare.

Audio55OLED818 dispune de 2+1 așadar are un mic subwoofer integrat și e capabil de radarea sunetului la un volum acceptabil de mare, pentru o surfragerie de aproximativ 12mp, și am observat că, deși lipsește acel bass care să umple camera, există însă o opțiune pentru a se auzi vocea mai clar, dar și una pentru AI Sound. Printre mai multe preseturi făcute de-a gata, poți personaliza și tu unul, sau poți folosi aplicația integrată pentru editarea preferințelor tale auditive prin Mimi Sound. Având suport Dolby Atmos, sunetul se aude mai bine, aducând un pic de spațialitate sunetului. Pentru a extinde experiența auditivă Play-Fi este suportat și poți lega ușor boxe, subwoofere, căști care suportă această tehnologie. Bluetooth-ul și jack-ul de căști sunt, de asemenea, disponibile, dacă dorești să redai muzica pe alte surse.

Am făcut teste pe un soundbar cu Bluetooth legat atât prin Bluetooth cât și prin HDMI și sunetul se aude mai bine și mai tare, iar prin căști, atât prin jack cât și prin Bluetooth împerecherea s-a făcut cu aproape orice cască testată, și semnalul este bun și neîntrerupt la până la 10 metri de TV (probabil distanța a fost mai mică la teste).

La TV, cu un CI+ de la DIGI și canalele 4K active, 55OLED818 se comportă foarte bine, canalele se schimbă repede și sunt oferite informații despre program pe care-l poți verifica și din Ghid-ul integrat. Telecomanda răspunde foarte bine la controlul pe TV și poți schimba canalale și volumul cu ajutorul asistentului vocal integrat din telecomandă. Imaginea este clară, mai ales la canalele HD, cele 4K văzându-se excelent, în schimb.

Aplicațiile de streaming video precum HBO MAX, SkyShowtime, Disney+, Prime Video, Netflix funcționează și ele foarte bine, materialele video cu suport Dolby Vision și certificat IMAX Enhanced, Dolby Atmos (Spatial Sound), HDR, fiind o plăcere să le urmărești mai ales cu Ambilight pornit. De asemenea, și redarea de conținut din rețea, de pe PC spre exemplu, dacă ai filme sau muzică, player-ul integrat al 55OLED818 redă fără probleme orice. De asemenea și proiectarea conținutului media de pe mobile sau tablete, legate la aceeași rețea wireless, este posibilă și funcționează rapid și bine.

La conectivitate avem USB-uri inclusiv cu funcție de alimentare, HDMI-uri 2.1 cu eARC, Wi-Fi rapid care extinde funcționarea mulțumită Play-Fi, port LAN și Bluetooth bun și rapid.

Jocurile se simt perfect pe 55OLED818 pentru că cei 120Hz prin HDMI 2.1 și latenţa ultrascăzută, G-Sync, VRR, Freesync, funcționează perfect cu o consolă PS5 sau de pe un RIG de gaming. Preseturile TV se comută automat în mod Gaming când dai drumul la acestea și dacă e pus pe eARC poți controla chiar și cu telecomanda PS5-ul. De asemenea, prin aplicațiile Steam Link și NVIDIA GeForce NOW ai acces remote la jocurile tale preferate, cu condiția să pui prin Bluetooth/USB un controller/mouse și tastatură – testate, funcționează fără probleme!

De pe PlayStation 5 am încercat, printre altele, și Marvel’s Spider-Man 2, RoboCop: Rogue City, The Crew Motorfest, F1 2023, iar de pe PC am jucat Forza Horizon 5, Diablo 4 și Cyberpunk 2077, iar în 4K cu HDR în 120Hz, toate arată și se “mișcă” excelent, iar cu Ambilight pornit imersivitatea trece la un nou nivel!

OLED – imaginea e impecabilă

Calitatea imaginii este impecabilă și totul se “mișcă” rapid datorită procesorului quad-core integrat căruia îi sare în ajutor procesorul de imagine P5 cu AI, AI-ul contribuind nu numai la sunet ci existând chiar și un mod de vizualizare cu AI – TV-ul fiind capabil să se adapteze și să facă imaginea să fie perfectă pentru tine. În ajutorul AI-ului contribuie și senzorul de lumină care “știe” să regleze contrastul/luminozitatea în funcție de lumina din cameră. Negru este cât se poate de intens, la fel și culorile, practic nu ai ce să reproșezi panoului OLED – imaginea e impecabilă.

Dacă textul vi se pare prea lung și nu vreți nici să auziți articolul (buton de play la începutul acestuia), atunci poate dacă vedeți și auziți toți pașii de la despachetare, conținut pachet, montare stand, instalare Google TV cu prezentare și aplicații, testele de Ambilight și de sunet și nu în ultimul rând, și testele de jocuri, cu sunet și ele, ar trebui să-ți genereze o părere 55OLED818/12 mai ales acum, că se apropie Black Friday!

Trăgând linie, 55OLED818 este un TV “superb în toate privințele” – așa cum spune tagline-ul oficial Philips, dar nu am fost orbit de Ambilight căci am găsit și câteva, să le spunem, inconveniențe. Acel spațiu mic de stocare intern nu e OK, dar problema se rezolvă printr-un stick USB, Alexa care nu am găsit rezolvare dar se poate rezolva dacă Philips și Amazon discută să facă acel Skill posibil și în România (Europa) – situația nu am mai întâlnit-o în cazul altor aplicații împerecheate cu Alexa și hai să nu punem aici și acea fază cu OLED-ul și necesitatea restartului la 10 ore, plus insistența screen saverel-or de a se pune automat dacă lași o clipă telecomanda din mână, pentru că înțelegem situația… OLED-ul este absolut incredibil prin culori, negrul adânc, tehnologii suportate, Atmos și IMAX și are nevoie de timp de respiro 🙂

Concluzie

55OLED818/12 este un TV care include toate capabilitățile tehnologice ale momentului aducând AI-ul în ajutor și ușurându-ți experiența vizual/auditivă printr-un Google TV rapid și ușor de folosit, totul fiind ridicat la un nou nivel de excelentul Ambilight.

Fie că e vorba de filme sau jocuri, 55OLED818 vine echipat cu tot ce trebuie pentru a-ți oferi ce e mai bun d.p.d.v. vizual. De asemenea, poți lucra pe el și ca funcție de monitor pentru PC, fie tot pentru jocuri, entertainment sau în regim office. Emisiunile preferate de la TV și conținutul video ale serviciilor de streaming vă vor satisface plăcerea vizuală și poți extinde orizontul utilizării sale prin instalarea multor aplicații.

Philips 55OLED818/12 se comercializează în România la un preț de 7.999,90 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.