Surori vitrege, marele câștigător al Bucharest Best Comedy Film Festival, intră în cinematografe din 17 noiembrie

0
529
Ascultă acest articol


Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

Surori vitrege este o comedie excelentă, cu mult umor de situație și personaje efervescente, cu actori exotici, acțiunea petrecându-se într-un decor de vacanță de vis, într-o casă pe malul oceanului, cu mâncare bună, companie bună și mult vin.

Enea Dabija, Director Fondator al Bucharest Best Comedy Film Festival, ne-a spus în cadrul Galei de închidere a festivalului că distribuirea unui film peruan, deci vorbit în altă limbă decât engleză, și comedie, pe deasupra, este un act de curaj. Simplu e atât de complicat! Simplu: filmul de comedie este cel mai iubit gen. Oamenii implicați în crearea și aducerea la viață a unui film de comedie au un talent și un simț aparte. Dar e complicat să faci oamenii să râdă autentic, să le creezi o stare de bine care să rămână cu ei un timp. Surori vitrege este exact genul acela de comedie care va demonstra că o poveste bună, cu situații de viață simpatice, interpretate efervescent de actori frumoși și talentați va fi un succes de public. Îi vine în ajutor și melodioasa limbă spaniolă. În plus, temperamentul latin este foarte asemănător cu cel al românilor, veți recunoaște situații familiare nouă, ca români, reacții și relații de familie care nu vă vor fi străine.  

Povestea filmului le are în prim plan pe Victoria și Marita care descoperă că sunt surori vitrege chiar în timpul priveghiului tatălui lor. Victoria, sora cea mare, nu stă foarte bine cu banii și, pentru a evita un dezastru finainciar, decide să vândă casa de pe plajă pe care tatăl ei i-a lăsat-o moștenire. Dar pentru a face acest lucru, trebuie să obțină acordul surorii ei, Marita. Toate bune și frumoase, dar condiția pusă de Marita este ca ele să petreacă vara împreună. Așa că începe negocierea startului verii la casa de pe plajă. Prima zi: Revelionul. Sărbătorile de iarnă în Peru au loc vara, de fapt, datorită poziției acestei țări pe glob, prin urmare atmosfera filmului este de vacanță în țările calde. Așa că vedem plaja, soare, apa oceanului, palmieri și nisip, în aproape fiecare cadru din film. Drumul Victoriei și Maritei de la proaspăt surori vitrege la a fi o familie ia tot felul de întorsături, apar iubiri mai vechi în peisaj, tensiuni legate de familie, situații foarte amuzante cu adolescenți. Ce va ieși din toată povestea asta?

Ani Alva Helfer a regizat Surori vitrege, iar din distribuție fac parte Gianella Neyra, Magdyel Ugaz, Miguel Davalos și Leonardo Torres. Helfer este regizoare, scenaristă și producătoare de TV și film, care a fost cea mai bine plătită regizoare din țara ei pentru filmul Don’t Call Me Spinster pentru care a câștigat și premiul Luces. 

Din 17 noimebrie Surori vitrege se va vedea în cinematografele din toată țara. 

Distribuitor: Fortuna Propitia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.