Yellowjackets Sezonul 2 – impresii de început

Un serial ce nu trebuie ratat din oferta SkyShowtime

0
991
Ascultă acest articol


În apropierea Halloween-ului am acceptat o invitație misterioasă de la SkyShowtime România: să mă prezint în Point Hub pentru a vedea în avanpremieră primul episod al noului sezon Yellowjackets. Nu văzusem primul sezon, dar auzisem de aprecierile criticilor și de nominalizările primite.

N-ai ce să-mi faci, așa funcționez. Uneori ca să mă convingi de un serial, trebuie să-mi dai să văd un episod dintr-un sezon recent. Așa devin curios peste măsură de întregul fir narativ: cum s-a ajuns aici? Așa am devenit brusc interesat să prioritizez Yellowjackets în lista de seriale de recuperat din urmă.

Episodul care ne introduce în noul sezon continuă direct evenimentele petrecute anterior, firul narativ începând să dezlânească încet-încet intrigile create între supraviețuitori. Perspectiva se mută din prezent în trecut la momente oportune, nelăsând loc să te plictisești de un personaj sau altul. Cu precădere am fost curios de intențiile lui Misty, un personaj țăcănit interpretat excepțional de Christina Ricci, dar și despre cum va reuși Shauna (Melanie Lynskey în prezent) să șteargă urmele trecutului ei. Psihologia din spatele personajului este explorată interesant în trecut, în pădure, prin dialogurile pe care le poartă atunci când este jucată de Sophie Nélisse.

Genericul introductiv m-a cucerint instantaneu. Piesa cover „No Return” cu tot cu efectele de fundal și instrumental infuzează cadrele de filmări vechi misterioase atât cu energie cât și cu un iz sinistru. Cumva mi-a amintit de jocurile horror cu adolescenți ale celor de la Supermassive Games, dacă tot am jucat The Quarry vara asta.

Gabor Harsanyi, manager regional pe zona est-europeană centrală, a fost de asemenea prezent la eveniment, prezentând succint succesul platformei în România din ultimul an. Atât cu prețurile de la lansare, cât și acum cu un conținut tot mai bogat, cred că platforma a devenit destul de repede un adversar aproape pe măsura competiției.

Până pe 27 noiembrie poți beneficia de o ofertă la abonamentul SkyShowtime: primele 3 luni costă doar 2,5 euro în loc de 3,99 dacă te abonezi acum.

Yellowjackets Sezonul 2 este disponibil pe SkyShowtime începând cu 28 octombrie. Sezonul 3 este deja confirmat pentru 2024 încă dinaintea premierei sezonului curent.

Sinopsis:

„În egală măsură poveste de supraviețuire, horror psihologic și dramă despre maturizare, Yellowjackets prezintă întâmplările unor fete din echipa de fotbal a unui liceu, care devin supraviețuitoarele (ne)fericite ale unui accident de avion care are loc în sălbăticia îndepărtată din nord. Serialul prezintă decăderea lor de la un colectiv complicat, dar coagulat, la grupuri sălbăticite, urmărind în același timp viețile pe care au încercat să le reface după aproape 25 de ani, demonstrând că trecutul nu a fost niciodată cu adevărat uitat și că ceea ce a început în pustietate nu este nici pe departe terminat.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.