Freelance – Recenzie

"Premisa este una suficient de simplă: Mason (John Cena), un soldat care își iubea meseria s-a retras în suburbii ca avocat după ce și-a trosnit spatele într-o misiune."

0
665
Ascultă acest articol


Weekendul trecut am avut niște cumpărături de făcut în cartier, iar ca să avem „curaj” să înfruntăm frigul ne-am recompensat singuri cu un film la Cineplexx Titan. Neavând dispoziția necesară de ceva complex, iar alte filme din program erau deja bifate de noi, am ales să intrăm la „Bodyguardul: Misiune în Junglă” / Freelance. Leii în plus achitați pentru locurile premium au meritat cu vârf și îndesat: zăcând cu picioarele ridicate în fotoliul moale aproape am visat cu ochii deschiși că mă aflu în jungla cu pricina.

Premisa este una suficient de simplă: Mason (John Cena), un soldat care își iubea meseria s-a retras în suburbii ca avocat după ce și-a trosnit spatele într-o misiune. Pauza anostă ia sfârșit când i se propune misiunea de a o proteja o jurnalistă (Alison Brie) care urmează să-i ia interviul unui dictator dintr-o țară fictivă din America de Sud. Ce e intrigant la poveste este faptul că acțiunea are loc în jungla în care Mason și-a terminat cariera din cauza aceluiași dictator, Venegas (Juan Pablo Raba).

Am apreciat că scenariul se complică cu răsturnări de situație mai mult sau mai puțin neașteptate și că nu toate personajele sunt așa cum par la început – mai ales președintele Venegas pe care noi l-am considerat sufletul filmului. În acest fel filmul ne-a menținut curiozitatea până la final. Nici cu latura comedică nu dă greș, păstrând un echilibru între glume și gloanțe.

Cadrele de exterior și de interior sunt limpezi, nu sunt folosite tehnici prea deosebite de focus sau cine știe ce filtre, ceea ce sincer mi s-a părut foarte potrivit pentru film. Coregrafia luptelor corp la corp este ușor neinspirată și destul de evident „înscenată”, în schimb schimburile de focuri sunt ceva mai palpitante mai ales în junglă în prima parte a filmului.

Având în vedere locul de desfășurare și tonul comedic al acțiunii, putea la fel de bine să fie doar un alt film cu Dwayne Johnson, așa că alegerea lui John Cena pentru rol mi s-a părut inspirată. Prezența sa în filmele de vară de obicei se regăsește prin roluri secundare. Interpretarea sa nu se ridică la Peacemaker, însă interacțiunile sale cu Alison Brie și cu Juan Pablo Raba au funcționat ca la carte.

Claire, personajul lui Alison Brie, este o jurnalistă ambițioasă care din păcate, mai mult de a filma cu telefonul cele mai importante momente ale aventurii, nu pare să contribuie prea mult la comedie sau acțiune. Venegas în schimb este o prezență carismatică în toate scenele în care este inclus. Este elegant nu doar îmbrăcat ci și în comportament. Are tot timpul câțiva ași sub mânecă și este jucat impecabil de Juan Pablo Raba. Dezvăluirile despre personaj sunt, cred, ce a făcut scenariul cu adevărat relativ mai interesant față de restul filmelor de acțiune de duzină.

Titlul în română pentru Freelance mi se pare mai inspirat și descriptiv. Nu prea înțeleg „nevoia” din Hollywood de a boteza filmele cât mai scurt, într-un cuvânt extrem de vag. Anyway, filmul merită văzutm chiar azi dacă te-ai săturat de Marvel-ul omniprezent și nici filmele „mai serioase” nu prea îți fac cu ochiul.

„Bodyguardul: Misiune în Junglă” / Freelance este distribuit în cinematografele din România începând cu 3 noiembrie de RoImage 2000.

Regizor: Pierre Morel

Jacob Lentz

Aventură, Acţiune, Comedie

Lansare: 03.11.2023

Durata: 1 oră 59 minute

Studio: AGC Studios

Clasificare: AP12

Distribuitor: RoImage 2000

John Cena – Mason Pettits
Alison Brie – Claire Wellington
Alice Eve – Jenny Pettits
Christian Slater – Sebastian Earle
Marton Csokas – Colonel Jan Koehorst
Juan Pablo Raba – Președintele Venegas

Sinopsis:

„Un fost agent al forțelor speciale se angajează pentru a asigura securitatea unui jurnalist în timp ce intervievează un dictator, dar, o lovitură de stat militară izbucnește în mijlocul interviului. Cei doi sunt forțați astfel să evadeze în junglă unde trebuie să supraviețuiască.” – RoImage 2000

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.