Ascultă acest articol


Industria dezvoltatoare de jocuri video din România continuă să înregistreze creșteri semnificative, atât al numărului de studiouri care creează jocuri, în jur de 220 de studiouri, cât și a jocurilor dezvoltate la noi în țară.

Anul trecut a crescut și numărul de jocuri dezvoltate cu participarea studiourilor din România. Printre cele mai notabile jocuri se numără FIFA 23 (Electronic Arts Romania) și Metal Hellsinger (Funcom Romania). Totodată, Assassin’s Creed Mirage (Ubisoft Romania) și EA Sports FC 24 (Electronic Arts Romania) erau în dezvolare în 2022 și au fost lansate în această toamnă. În ultimii ani, dintre jocurile dezvoltate de studiourile independente românești care s-au bucurat de succes internațional se pot aminti Trinity Fusion (Angry Mob Games), Wild Things: Animal Adventures (Amber Studio), Bear and Breakfast (Gummy Cat) și Last Days of Lazarus (Darkania Works, GrimTalin).

Astăzi ne concentrăm pe 3 titluri de mobile sau PC create în ultimii doi ani de Amber, unul din cei mai importanți dezvoltatori de jocuri video din România.

Wild Things: Animal Adventure

Wild Things: Animal Adventures este un joc de aventură single-player de tip match-3 pentru telefoanele mobile în care jucătorii au ca misiune să îi ajute pe leul Liam, elefantul Emma și pe prietenii lor să-și reconstruiască habitatul după dezastrul provocat de o furtună nimicitoare. În misiunea lor de a salva insula, jucătorii vor trebui să rezolve puzzle-uri captivante, respectiv să renoveze și să aibă grijă de ținuturile native ale animalelor.

Unul dintre subiectele cheie ale jocului se bazează pe un fenomen actual al acestui secol: grija față de mediu și cum putem contribui la reducerea efectelor cauzate de schimbările climatice majore. Subiectul este unul extrem de important pentru tinerii din Generația Z, cărora Wild Things: Animal Adventures se adresează.

În dezvoltarea jocului au fost implicați peste 20 de programatori, artiști, designeri, animatori, tech artiști și testeri din birourile Amber din București, Varșovia și Botoșani. Echipa a transformat jocul dintr-un titlu free-to-play într-o experiență premium și a colaborat cu echipa internațională de dezvoltare a Jam City să ducă la bun sfârșit acest proiect, prin producerea capitolelor care aduc deznodământul acestei povești despre prietenie și natură. 

Jocul poate fi descărcat pentru iOS și Android, fiind disponibil doar abonaților Netflix. Exclusivitatea oferă avantaje pentru jucători, căci Wild Things: Animal Adventures este lipsit de reclame, costuri suplimentare sau achiziții în joc.

Secret Neighbour

Povestea jocului Secret Neighbour se învârte în jurul a șase copii ce explorează cele mai înfricoșătoare locuri din orașul Raven Brooks pe timp de noapte și care trebuie să scape din subsolul înspăimântător al vecinului lor, Mr. Peterson. Jocul oferă o experiență multiplayer completă și gratuită pentru toți jucătorii atât pe PC, cât și pe telefoanele mobile, iar o versiune pentru Xbox va fi disponibilă în curând.

În Secret Neighbor, până la șase jucători pornesc într-o aventură multiplayer captivantă, în care explorează una dintre cele cinci hărți înșelătoare, iar pentru a evada, aceștia trebuie să facă rost de chei și să se folosească de abilitățile speciale ale fiecărui personaj pentru a obține victoria. Unul dintre jucători este desemnat întâmplător drept maleficul Mr. Peterson, ce poate fi deghizat în vecin, măcelar sau clovn.  

Secret Neighbour, un spin-off al popularei francize Hello Neighbor, dezvoltat de Amber alături de Hologryph și publisher-ul tinyBuild, este disponibil pe Roblox.

În spatele noului joc se află echipa Roblox a Amber, dedicată pentru a se concentra pe proiectele uneia dintre cele mai puternice platforme de gaming din lume, cu peste 65 de milioane de utilizatori zilnici raportați în 2023. Specialiștii de la studioul Amber Mexic au acoperit întregul proces de dezvoltare al jocului, de la programare la design și artă pentru a crea Secret Neighbor.

Tetris Beat

Tetris Beat, un joc exclusiv Apple Arcade, îmbină gameplay-ul clasic al Tetris cu mecanici de ritm inovatoare și care conține muzică exclusivă de la un line-up divers și eclectic de artiști populari.

Lansat de N3TWORK, Tetris Beat este un joc co-dezvoltat împreună cu Amber, în producție fiind implicată o echipă internațională de 25 de specialiști. Coloana sonoră cuprinde o serie diversă și eclectică de muzicieni, printre care Alison Wonderland, GARZA (de la Thievery Corporation), Hannah Diamond, Octo Octa, Dawud, CINTHIE și mulți alții. Jocul conține 18 melodii dance, rap și pop, urmând ca în fiecare lună să fie adăugate noi melodii dintr-o varietate mare de genuri.

În Tetris Beat, jucătorii pot alege unul dintre cele trei moduri de joc, fiecare dintre ele oferind o variantă unică a experienței de bază a jocului Tetris. În modul Drop, o fuziune între jocul clasic și un gameplay bazat pe ritm, jucătorii rotesc și așază Tetriminos pe beat, păstrând ritmul pentru a construi cel mai mare lanț de combo-uri și a obține un scor cât mai mare. Modul Tap este mai casual și axat pe ritm, dar păstrează elemente ale strategiei Tetris. Modul Marathon este Tetris-ul pe care toată lumea îl cunoaște și îl iubește și permite jucătorilor să-și personalizeze propria coloană sonoră. Pe Apple TV, jucătorii pot juca multiplayer pe același ecran în modul Marathon. Cu aceste trei moduri, Tetris Beat oferă divertisment pentru toți jucătorii, indiferent de experiența lor cu jocurile Tetris sau cele bazate pe ritm. De asemenea, jocul include și trei niveluri de dificultate pentru fiecare mod, împreună cu clasamente pentru fiecare melodie, care le permit jucătorilor să-și provoace prietenii din întreaga lume.

Tetris Beat poate fi jucat pe iPhone, iPad, Mac și Apple TV și oferă suport pentru controler fizic și Spatial Audio pentru AirPods Pro și AirPods Max. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.