FBI – Biroul Federal de Investigații – Debut “exploziv” la AXN

"Primul sezon din FBI a avut premiera din 4 martie cu episod Pilot și va fi difuzat în fiecare luni, de la ora 21:00 pe AXN România."

0
1207
Ascultă acest articol


Serialele polițiste cu investigații par să fie la ordinea zilei în programul din martie a postului de televiziune AXN, cel puțin așa vă informam cu puțin timp în urmă printr-un comunicat oficial prin care au fost anunțate serialele procedurale cu polițiști și investigații FBI: Biroul Federal de Investigații și Recrutul: Agentul Special.

Dacă ești genul care consumă acest gen de acțiune cu polițiști, dar și cu investigații, atunci cu siguranță nu trebuiesc ratate și urmărim tot ce apare de acest gen. Dacă Recrutul: Agentul Special va debuta din 7 martie (vom discuta și despre el la debut), am profitat de ocazie să vedem primul episod (Pilot) din “FBI: Biroul Federal de Investigații” realizat de Dick Wolf, câștigător al premiului Emmy, și de echipa din spatele francizei “Law and Order”și debutul este unul EXPLOZIV!

FBI DEBUTEAZĂ EXPLOZIV CU EPISODUL PILOT

“FBI: Biroul Federal de Investigații” este o dramă dinamică despre activitatea internă a biroului din New York al Biroului Federal de Investigații și-i are în prim-plan pe agentul special Maggie Bell (Missy Peregrym) și partenerul ei, agentul special Omar Adom “OA” Zidan (Zeeko Zaki). Seria începe în plină forță cu cei doi sosiți la o locație din Bronx care… sare în aer!

Explozia se dovedește a fi începutul unor serii de atacuri de acest gen, exploziile lăsând victime în urmă dar și suspecți, care vor fi interogați și investigați cu șeful celor doi în frunte, Jubal Valentine (Jeremy Sisto). Investigația va duce la o listă de suspecți și pistele găsite duc la un posibil motiv al acestor explozii și anume o răfuială între bande din Bronx, însă nimic nu este sigur.

Investigația celor doi va ajunge să se intersecteze cu cea a agentei Kristen Chazal (Ebonee Noel) și împreună vor urma pistele care se restrâng către un suspect, iar noi bombe sunt plasate și toate au un… timer. Contra-timp adrenalina se instalează, victime cad, iar cei doi agenți se atașează de cei implicați în atacuri și astfel începem să ne creionăm impresiile despre cei doi agenți și probabil vom afla mai mult pe parcursul seriei. Agentul special Maggie Bell se implică profund atât față de oamenii cu care lucrează, cât și față de cei pe care îi protejează. Despre OA aflăm că este absolvent de West Point din Bushwick, care a petrecut doi ani sub acoperire pentru DEA înainte de a fi selectat de FBI, iar sub supravegherea lor se află agentul special Isobel Castille (Alana De La Garza), care operează sub o presiune intensă și are o autoritate de comandă incontestabilă.

Încă din primele secunde, de la prima explozie ne dăm seama că s-a investit din punct de vedere tehnic pentru a oferi telespectatorilor efecte speciale de calitate, observându-se stilul specific al lui Dick Wolf în ceea ce privește acțiunea și adrenalina, însă și partea de investigații și interogatoriii aduc un aport consistent calitativ pentru că la urma-urmei e vorba despre una dintre cele mai populare instituții federale cunoscute: FBI.

Despre actori numai cuvinte de laudă, mai ales că printre membrii casting-ului avem și “fețe cunoscute”, cât despre Missy Peregrym, personal o știam dintr-un film mai vechi care mi-a plăcut la vremea sa, Stick It, însă ea și-a exersat bine rolul de agentă și prin alte serii precum Rookie Blue, Law & Order: Special Victims Unit și Hawaii Five-0, deci a venit pregătită în rolul lui Maggie Bell.

Filmările au avut loc la New York deci avem parte de cadre urbane care contribuie la autenticitate și ne oferă imagini frumoase cu cel mai popular oraș de pe mapamont.

Per total un debut bun care promite multe cazuri să ne țină pe canapele să urmărim parcursul seriei în decursul celor 6 sezoane, al 6-lea fiind în desfășurare, iar al 7-lea fiind confirmat.

Primul sezon din FBI a avut premiera din 4 martie cu episod Pilot și va fi difuzat în fiecare luni, de la ora 21:00 pe AXN România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.