“Omul Pescăruș sau Drumul spre Frumos” este primul spectacol de teatru – circ fabricat în România. Montat de către regizoarea Chris Simion, spectacolul aduce la Grand Cinema Digiplex cinci gimnaști români, foști campioni olimpici la gimnastică, precum și pe actorii Marius Manole, Vitalie Bichir sau Cristi Iacob.

 Spectacolul este o fabulă a zborului și a desăvârsirii umane. Experiment 100% de la sol până la 15 metri în aer, show-ul este de o sensibilitate uimitoare transmisă prin dans, text, video-proiectie, acrobatie, sunet, virtuozitate, forță.

Este Povestea a cinci tineri care se întalnesc, se uită la TV și se fixează pe un documentar cu pescăruși. Acest fapt îi determină să își imagineze că ei însiși se transformă în păsări. Unul dintre ei își dorește mai mult decât zborul limitat al celorlați. Stolul îl reneagă, îl proscrie. Jonathan Livingston nu renunță la zbor și reușește să își depășească limitele. Astfel, reușește să întâlnească un alt stol de pescăruși, mai înțelepți, care zboară la altitudini mult mai înalte, care îl adopta și care au ca scop să trăiască bunătatea și dragostea.

Realizata după celebra nuvelă PESCARUSUL JONATHAN LIVINGSTON de Richard Bach, versiunea scenica prezinta momentele cheie ale celei mai citite parabole moderne dupa Micul Print, printr-o simbioza impresionanta a teatrului cu acrobatii spectaculoase care par imposibile.

Spectolul se va juca în fiecare zi de marți, începând cu 29 noiembrie 2011, de la ora 20:00 la Grand Cinema Digiplex (Băneasa Shopping City), sala Epika. Biletele sunt puse în vânzare la casele de bilete a cinematografului, pe www.vreaubilet.ro și pe www.bilete.ro . Prețul unui bilet este de 60 lei.

Omul Pescăruș sau Drumul spre Frumos este un spectacol pentru toate vârstele, care provoacă emoție și curaj ți care îti propune să te descoperi altfel decât te vezi în fiecare zi, care îți reamintește să zbori, să fii liber…viața nu are nicio valoare închisă între limite.

 “Când vorbești despre performanță este ridicol să convingi cu argumente teoretice. Este suficient să înveți spectatorii să vadă singuri de ce nu e doar un spectacol de teatru și acrobație și că se poate face și în România un spectacol gen Circ du Soleil.

Este o experiență care-ți curăță sufletul, e o poveste care te învață cum să înlături ce e urât și meschin în tine și să redescoperi ce e frumos și adevărat.”

– Chris SIMION

Compania de Teatru  D’ AYA a fost înființată de scriitoarea și regizoarea Chris Simion (Președinte) și celebrul scriitor francez  Pascal Bruckner (Președinte Onorific).  Anul acesta Compania de Teatru “D’AYA” a împlinit 12 ani de activitate: 22 de producții de teatru, premii internaționale și naționale, participări în festivaluri de profil de prestigiu, o muncă susținută în mod profesionist cu rezultate foarte clare.

Chris Simion este binecunoscută publicului din România atât prin spectacolele de succes pe care le-a regizat (“Oscar și Tanti Roz”,  “Dragostea durează 3  ani” (550 reprezentații),  „Ce ne spunem când nu  ne vorbim”, “Și caii se împușcă, nu-i așa?”, “Scaunele”,  “Hell”, “Te iubesc! Te iubesc?” și multe altele) cât și pentru cele 8 cărți publicate.

Xtreme Project au atins excelența în sport, dar au vrut mai mult. S-au îndreptat spre acrobație. Întâi la sol, pe urmă în aer, pe eșarfe și alte instrumente specifice. Apoi s-au urcat pe clădiri.

Proiectul a fost inițiat în 2004 de Dorel și Mariana Mois. Sportivul avea în palmares medalii de aur la Campionate Europene și Mondiale de Gimnastică Aerobică, o colaborare timp de 4 ani cu Debra Brown (celebra coregrafa de la Circ du Soleil care a colaborat și cu Madonna pentru turneul din 2001 sau cu Aerosmith) și turnee pe întreg continentul nord-american. Li se oferă astfel șansa de a-și continua cariera de performeri, într-un mediu nou, cel artistic, unde excelența nu se măsoară în medalii, ci în aplauze.

Situat în Zona Comercială Băneasa, Grand Cinema Digiplex este un cinematografic premium, echipat cu tehnologii de ultimă generaţie în materie de proiecţie, sunet şi lumini, care le oferă cinefililor posibilitatea de a alege dintr-o varietate mare de opţiuni. Grand Cinema Digiplex este cel mai mare cinematograf complet digitalizat din ţară, acoperind o suprafaţă  totală de ​​14.000 mp şi oferind peste 2600 de locuri de vizionare. Cele 13 ecrane adaptate pentru suprafeţe largi de proiecţie 3D, unghiurile perfecte de vizibilitate şi locurile ultra-confortabile fac din Grand Cinema Digiplex destinaţia perfectă pentru vizionarea filmelor în cele mai bune condiţii. Accesul se face direct pe la etajul întâi al centrului comercial Băneasa Shopping City. Pentru mai multe informaţii privind programul filmelor şi al tuturor activităţilor din cinematograf, vă rugăm să vizitaţi www.grandcinemadigiplex.ro.

    Caută neîncetat să rămâi liber. Inima ta poate iubi tot ce dorește.

Sperăm că și tu vei pleca cu același gând după spectacol!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.