Alb-Negru – I, Robot

0
1895
Ascultă acest articol


Să trecem un pic și pe plaiurile mioritice ale genului SF cu filmul I, Robot în regia lui Alex Proyas. Un film în care a strălucit Will Smith și care îl arată pe Del Spooner detectivul  “robotofobic” care trebuie să resolve cel mai ciudat caz din cariera sa.

 În această aventură i se alatură Dr. Susan Calvin, specializată în psihanaliza roboților. La început filmul are un ritm lent, dar după ce trece timpul acțiunea erupe ca un vulcan și îl pune pe Spooner față în față cu cea mai mare temere a sa… roboții .

Filmul ne arată încercările lui Spooner de a afla cine l-a ucis pe Alfred Lanning, toți credeau că este robotul Sonny, singurul robot care are gândire de om, dar Spooner are o revelație și își dă seama de ceea ce se întâmplă… dar cam târziu.

Finalul se anunță de coșmar pentru Spooner și Susan care împreună cu noul lor prieten Sonny încearcă să le deschidă ochii tuturor oamenilor și să oprească roboți malefici.

Filmul a obținut și o nominalizare la Oscar pentru efecte vizuale, dar a trebuit să lase capul plecat în fața unui film care a devenit legendar… Lord of the Rings: The Return of the King.

Din acest film putem trage următoarea concluzie:

Este oare o EVOLUȚIE sau o REVOLUȚIE?

Vizionați filmul pentru a înțelege mai bine. O zi bună și vizionare placută.

Ionuț

[rating:5/5]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.