Astăzi, începând cu ora 20:00 are loc la Cinema Pro Gala de deschidere a Festivalului One World România.
Va fi prezentată cea de-a șaptea editie, va fi proiectat filmul „La Valle dello Jato” și vor fi prezentate două scene din spectacolul de teatru al Gianinei Carbunariu, „Solitaritate”.

„Solitaritate” este o coproducție a Teatrului Național Radu Stanca Sibiu și Theatre National de la Communaute Francaise de Belgique, în colaborare cu Odeon-Theatre de l’Europe și Le Festival d’Avignon 2014. Regizoarea Gianina Carbunariu spune despre proiectul său că

„fiecare scenă a spectacolului este o ficțiune inspirată dintr-o realitate sau dintr-un anumit tip de discurs public prezent în societatea românească actuală: de la zidul construit în Baia Mare pentru a separa comunitatea rromă de șoseaua principală a orașului și până la marcarea din ce în ce mai radicală a diferențelor între categorii sociale, etnii, generații.”

Documentarul „La Valle dello Jato” spune povestea unui jurnalist comunitar din inima Siciliei care, împreună cu familia sa, produce cel mai lung jurnal de știri din Europa (90 minute), transmis de TeleJato, postul TV instalat în propria casă. O combinație originală de Groucho Marx și Don Quijote, Pino Maniaci, directorul TeleJato, denunță, de ani buni, corupția și crima organizată din regiune.

Intrarea la evenimentul de deschidere este liberă, în limita locurilor disponibile.

Vă așteaptă o săptămână plină de proiecții la Cinema Studio, Cinema Elvire Popesco și Muzeul Național al Țăranului Român, dar și multe evenimente conexe, toate în cine-lupta propusă de cea de-a șaptea ediție a festivalului. Programul complet al festivalului este aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.