Ascultă acest articol


Ana Ularu are rolul principal în L1-L5, un scurtmetrajputernic și optimist despre viața unei tinere care învață să trăiască altfel în urma unui accident grav de mașină.

Bazat pe experiența reală a regizoarei Letiţia Roşculeţ, realizat cu onestitate, uneori cu umor, alteori cu durere, filmul a fost prezentat la Cannes anul acesta și va fi proiectat deseară (joi, 14 august 2014) la Arena Verde Stop (Strada Barbu Văcărescu 161-164, zona Tei-Floreasca), de la ora 22:40, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, ediția a XI-a (intrarea liberă). Pe Ana Ularu o veți putea vedea și mâine, 15 august, de data aceasta pe scenă, în piesa În parc, la Godot Café-Teatru, de la ora 19.30.

În L1-L5, Mara, personajul Anei Ularu, este victima unui accident de mașină în urma căruia rămâne paralizată. După 60 de zile în spital, când universul auster de acolo îi va deveni familiar și, în absurdul situației, prietenos, Mara nu va mai putea să se adapteze din nou vieții de afară. Tinerei i se spune că șansele de a merge din nou sunt minime.

[pull_quote_center]„L1-L5 m-a atras în primul rând prin povestea emoționantă și optimistă”, [/pull_quote_center]

spune Ana Ularu,

[pull_quote_center]„prin forța personajului de a supraviețui, de a nu își accepta soarta potrivnică. E un film făcut cu drag, alături de o regizoare curajoasă, căreia îi mulțumesc”, [/pull_quote_center]

adaugă ea.

[pull_quote_center]„Un film despre adaptare ca proces suprem al supraviețuirii”, [/pull_quote_center]

spune regizoarea Letiția Roșculeț.

Despre L1-L5

Proiectul de debut al regizoarei Letiţia Roşculeţ și al casei de producție Cloud9film, L1-L5 (scurtmetraj ficțiune, 2013) are 29:30 de minute. Din distribuție fac parte: Ana Ularu, Sânziana Tarta și Adina Răpițeanu, iar scenariul și regia îi aparțin Letiției Roșculeț. Filmul este produs de Emilia Vlad, imaginea este semnată de Șerban Ionescu, montajul – Liviu Neagoie, iar sound designul – Cristian Mihai.

Anul acesta, L1-L5 a fost prezentat la Cannes în secțiunea Short Film Corner, dedicată susținerii scurtmetrajelor, filmele selecţionate fiind integrate într-o reţea globală de difuzare şi promovare.

La Anonimul, filmul va rula în secţiunea Romanian Off Section, alături de scurtmetrajele “O lume nouă”, de Luiza Pârvu, “Bucureşti, te iubesc!”, de Mircea Ghinescu, “Să mori de dragoste rănită”, de Iulia Rugină, “Brigada neagră”, de Andrei-Nicolae Teodorescu, “Lumină firavă”, de Florina Dumitrache, “Şi băieţii câteodată”, de Matei-Lucaci Grunberg, şi “Zi de târg”, de Sergiu Ciorescu.

in_parc

Mâine seară, “În parc”

 Ana Ularu despre spectacolul de mâine seară în care joacă alături de Istvan Teglas, la Godot Café-Teatru:

[pull_quote_center]„Sub bagheta măiastră a lui Radu Iacoban, în costumele minunate și suprapuse de Mihaela Ularu, vă propunem: secrete istorice dezvăluite, amoruri incendiare, ucigași în serie, Bicicliste stratege, regi pasionali, idile contemporane. Cel mai bun remediu pentru caniculă și cel mai bun început pentru un weekend de august.”[/pull_quote_center]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.