S-a lansat revista online @FILM

0
1389
Ascultă acest articol


În urmă cu aproximativ o oră s-a lansat revista online @Film, un proiect pornit din pasiune! Uniţi sub motto-ul “din pasiune pentru film”, noi – alături de Edge and Back, CineAmator, F and G must see şi Gazeta de Film, ne propunem să aducem în peisajul românesc un suflu nou în jurnalismul online pentru cinematografie.

Paginile revistei @Film cuprind mai multe rubrici, printre care Alb-Negru, Seriale, Recenzii, iar acest prim număr îi este dedicat în totalitate lui Robin Williams, actorul care a marcat generaţii la rând! În rubrica Interviu puteţi afla impresiile şi gândurile doamnei Irina Margareta Nistor, critic de film şi unul dintre susţinătorii proiectului nostru.

INTRODUCERE

@FILM se întâmplă în sfârșit, după multe săptămâni de planuri, discuții, întâlniri și teasing, ca un rezultat al unui efort fără precedent. Prin faptul că aduce laolaltă mai multe entități de blogging, sub stindardul pasiunii pentru film, @FILM face o trecere de la multiple agende personale, la un scop comun: dialogul despre film expus vouă cititorilor.

Pentru cei ce-și petrec timpul răsfoind paginile unor bloguri sau site-uri precum Cineamator, Edge and Back, F and G must see, Gazeta de Film și MovieNews.ro, un lucru este evident: în spatele fiecărui articol se află dedicare, muncă, o energie aparte, personalități puternice și expresivitate. Fiecare dintre ele va aduce câteva ceva unic, propriu în stil și abordare, în conținut și în constanta dorință de autodepășire.

A fost necesară viziunea unei reviste web care să adune toate aceste abilități, mizând pe complementaritatea și sinergia de care sperăm să dăm dovada. Cum pentru noi filmul este mai mult decat refulare sau rezistență pasivă, resimțim pierderile din mediul cinematografic într-un mod aparte. Primul număr din @FILM ar fi putut fi diferit, v-ar fi putut aduce un conținut amplu, diversificat tematic așa cum fără îndoială vom face pe viitor. Însă plecarea lui Robin Williams ne-a marcat, pe fiecare dintre noi în moduri diferite. Tristețea este mai mică decât dorința de a-i sărbători viața și moștenirea cinematografică. Așa se întâmplă, că îi dedicăm acest prim număr unui actor genial, fără să cadem în melodramatic sau în ipostaze declarative.

Robin Williams, asemeni multor alți actori de geniu, nu dispare din memoria celor care iubesc filmul. De fapt, nouă ne reamintește chiar și acum, că zborul este posibil cât timp îmbrățișăm clipa, cât timp avem la noi desaga cu praf de zâne din farâme de amintiri frumoase.

DESPRE NOI

Un proiect pornit din pasiune, susținut de orgoliu și promovat de o pasiune și mai puternică.

Vorbim despre @FILM ca despre un experiment, dar nu unul care se așază orbește.

@FILM este mai degrabă suma unor eforturi, idei și gânduri despre filme care cer să fie aduse în atenția voastră. Și nu doar pentru că suntem un grup de iubitori de filme ce nu contenește să poarte discuții în sensul ăsta, ci mai degrabă pentru că era nevoie de o astfel de revistă.

Într-un peisaj în care cronicile și articolele derivate din lumea filmului par mai degrabă a fi lipsite de aceea scânteie care invită la vizionări, comunitatea din spatele revistei insistă să strecoare printre rândurile redactate teme subiective și gânduri originale.

@FILM este un proiect frumos. Un proiect simplu, un proiect în care avem încredere.
Implicarea vine mai mult din faptul că echipa formată din oameni devoratori de filme, dorește să aducă un suflu nou. Despre schimbare nu poate fi vorba. Doar dorim să iesim în față cu ceva nou care sperăm să cucerească prin autenticitate.

Revista o puteți citi aici.

Aşteptăm feedback-ul vostru!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.