The Longest Ride – Recenzie

0
5702

Vieţile unui tânăr cuplu se împletesc cu al unui bătrân în timp ce acesta reflectă asupra unei iubiri pierdute cât este prins într-un accident de maşină.

Regizor :  George Tillman Jr.

Scenariu :  Craig Bolotin, Nicholas Sparks (roman)

Gen: Dramă, Romantic

Lansare : 10 aprilie 2015

Durata : 139 min

Studio :  Fox 2000 PicturesTemple Hill Entertainment

Distribuitor :  Odeon Cineplex

Clasificare :  A.G

Actori :

Britt Robertson     …    Sophia Danko
Scott Eastwood    …     Luke Collins
Alan Alda    …    Ira Levinson
Jack Huston     …     Young Ira
Oona Chaplin     …     Young Ruth

Sinopsis:  Ira și Ruth, Luke și Sophia – două cupluri separate de timp și vârstă – au foarte puține în comun până ce intervine o serie de evenimente neașteptate, iar viețile lor se întrepătrund.  Nicholas Sparks, autorul de bestselleruri de la New York Times, creează o poveste de dragoste extraordinară care începe când o cutie cu scrisori vechi, plină cu o viață de iubire, înțelepciune și experiență, îi îndrumă pe Luke și Sophia către descoperirea valorilor lor reale și a sensului real al iubirii.

RECENZIE:

„The Longest Ride” reprezintă cea de-a treia adaptare a romanelor lui Nicholas Sparks cu producătorii Marty Bowen şi Wyck Godfrey. Aceştia au mai făcut echipă în 2010 pentru drama romantică „Dear John” şi în 2012 pentru „Safe Haven”. Sparks a dat lovitura în anul 2002 cu filmul „A Walk to Remember” şi în 2004 cu „The Notebook”, ambele fiind primite cu entuziasm şi foarte apreciate de către cinefili şi îndrăgostiţi.

the longest ride 2„The Longest Ride” nu se aseamănă cu celelalte cărţi şi adaptări ale lui Sparks. Este ceva ce nu a mai făcut până acum autorul bestsellere-lor de la New York Times. Sunt două poveşti într-una singură. Luke Collins (jucat de Scott Eastwood) este un cowboy celebru care vrea să ajungă pe primul loc în circuitul de Rodeo de Tauri Profesionişti. Sophia, jucată de Britt Robertson, se află în ring şi-l admiră pe Luke care e hotărât să câştige un campionat . După ce eşuează în a călări taurul în 8 secunde, acesta îi face ochi dulci Sophiei şi îi aruncă pălăria specifică cowboy-ilor. Cei doi vor trăi o poveste de dragoste emoţionantă şi plină de peripeţii, una dintre ele fiind salvarea unui bătrân, Ira (jucat de Alan Alda) şi găsirea unor scrisori vechi, pline de declaraţii care îi vor îndruma către descoperirea adevăratului sens al iubirii.

Britt Robertson a devenit cunoscută publicului datorită serialului „Under the Dome”, bazat pe cartea cu aceeaşi nume scrisă de Stephen King. Acest serial a propulsat-o către o carieră de succes pe marile ecrane. În „The Longest Ride”, interpretarea lui Britt este la fel de bună ca în serial, dar a mai adăugat ceva în plus talentului său: ideea de dragoste. Chimia dintre ea şi Scott Eastwood are ceva special, ei comunicând din gesturi şi priviri, arătând audienţiei cum arată dragostea la prima vedere. Personajul lui Scott Eastwood, fiul lui Clint Eastwood, este un bărbat echilibrat, amabil şi cu alte principii de viaţă, fermecând femeile cu frumuseţea sa. Acesta va apărea pe marile ecrane în super-producţiile „Suicide Squad” şi „Wonder Woman”, iar Britt va juca alături de veteranul filmelor din cetatea Hollywood-ului, George Clooney, în producţia Disney – „Tomorrowland”, care va avea premiera în luna mai a acestui an.

Ideea filmului nu este una simplă, ci una complexă care  foloseşte  flashback-uri din povestea bătrânului the longest ride 1Ira pentru nararea idilei. Ira cel tânăr este jucat de către Jack Huston („American Hustler”, „Boardwalk Empire”), care intră în pielea unui tânăr vrăjit de frumuseţea frumoasei Ruth, interpretată de nepoata lui Charlie Chaplin – Oona. Acesta are un accent specific zonei unde se desfăşoară povestea filmului şi putem sorbi din priviri interpretarea splendidă. De asemenea, îmbrăcămintea şi obiceiurile anilor ’40-’50 sunt executate cu mare atenţie. Regizorul George Tillman Jr. (cunoscut pentru „Faster” – care-l are în rolul principal pe Dwayne Johnson) surprinde momentele înduioşătoare dintre Britt şi Scott, dar şi momentele excelente de rodeo pe care Scott le stăpâneşte. Coloana sonoră este una specifică perioadei anilor ’40 şi vedem şi o scenă în care dansul charleston este privit cu atenţie de către regizor. Deşi povestea din trecut este mult mai bine construită ca cea actuală, trecem cu vederea peste acest aspect, deoarece Sparks plasează momente care îi îndrumă pe protagonişti către găsirea iubirii, publicul fiind alături de ei.

„The Longest Ride” ne arată ce înseamnă dragostea la prima vedere, fiind una dintre cele mai bune adaptări ale lui Nicholas Sparks. Două poveşti de dragoste pot transmite o doză dublă de emoţie, iar regizorul şi scenaristul profită de această oportunitate.

Postere:

The Longest Ride ROTrailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.