Grupul de a capella Barden Bella revine în forță în TONUL PERFECT, continuarea primului capitol. Comedia este regizată de Elizabeth Banks, star și producător, totodată, din primul capitol. Producători sunt Paul Brooks, Max Handelman și Banks, iar scenariul îi aparține lui Kay Cannon.

Regizor : Elizabeth Banks

Scenariu : Kay Cannon, Mickey Rapkin

Gen: Comedie, Muzical

Lansare : 29 mai 2015

Durata : 115 min

Studio :  Universal Pictures

Distribuitor : ROIMAGE 2000

Clasificare :  A.P.12

Actori :

Anna Kendrick     …     Beca
Rebel Wilson     …     Fat Amy
Hailee Steinfeld     …     Emily
Brittany Snow     …     Chloe

Sinopsis: Grupul de a capella Barden Bellas revine în forță în TONUL PERFECT, continuarea primului capitol. Comedia este regizată de Elizabeth Banks, star și producător, totodată, din primul capitol. Producători sunt Paul Brooks, Max Handelman și Banks, iar scenariul îi aparține lui Kay Cannon.

RECENZIE:

Am revăzut cu plăcere prima parte Pitch Perfect, regizat de Jason Moore și lansat în urmă cu 3 ani și m-a prins stilul muzical, a capella.

Dacă este un alt film cu adolescenți? Da, este, dar condimentat cu mai multe chestii într-atât să-l facă un film de luat în seamă și de revăzut ocazional.

Povestea începe cu o tipă Beca (Anna Kendrick) ce calcă în campusul unui liceu care pune accent pe stilul muzical menționat mai sus. Cu ceva experiență în mixuri muzicale, Beca le va întâlni pe Aubrey (Anna Camp) și Chloe (Britany Snow) și li se va alătura în grupul lor de a capella, Barden Bellas. Ele se vor pregăti împreună pentru cupa liceelor și se vor confrunta cu diferite grupuri asemănătoare, în frunte cu un boy-group, Treblemakers. Vor urma câteva dueluri vocale, iar într-un sfârșit cele două grupuri vor ajunge în confruntarea finală.

pitch-perfect-2-1Un plus merge și la cei doi comentatori ai evenimentelor Gail și John Smith (Elizabeth Banks și John Michael Higgins) ale căror comentarii n-au cum să nu te amuze.

Pitch Perfect 2 / Tonul Perfect a venit brusc și s-a cocoțat în box office într-o perioadă de secetă acută de filme muzicale în cinematografe, de la “Into the Woods” nimeni nemaiavând tupeu să deschidă gura actorilor pentru vre-un muzical. Și personal mă bucur, că e un film bun la care am mers oarecum fără așteptări și n-am fost dezamăgit. Rețeta se păstrează din prima parte, doar că în scaunul regizoral s-a pus (bine) Elizabeth Banks, un lucru de menționat însă, muzica nu mai este chiar vedeta filmului, ci relația între fetele din grup, iar pe plan secund vom urmări (pe fast forward) integrarea unei fete nou venite în grup, Emily (Hailee Steinfeld).

Barden Bellas se lovește și aici de o problemă, de data aceasta pe plan internațional, ele luptând pentru titlul mondial. Marele “villain” nu va mai fi Treblemakers ci un grup de germani, DSM, ce par a fi de neînvins.

pitch-perfect-2-2

Datorită multiplelor lovituri primite de la DSM, grupul își va pierde (încă o dată) identitatea și vor trebui să facă urgent ceva să le readucă în armonia de odinioară. Soluția? O ieșire pentru a se cunoaște mai bine și pentru a-și redobândi forțele și inspirația.

Muzica e puțină dar memorabilă, Fat Amy (Rebel Willson) are majoritatea gagurilor, iar Snoop Dog și Keegan-Michael Key se rup în figuri și reușesc câte ceva.pitch-perfect-2-3

După cum spuneam, partea a doua pune accent pe prietenie și fetele sunt în plină formă. Am zâmbit, am ascultat câteva piese bune și m-a dus cu gândul la vremurile de liceu și la nebuniile pe care le făceam. Dacă mi-aș dori să văd și o parte a 3-a? Da. Mai e loc pentru aventură și într-o plajă cinematografică gri plină de filme cu super-eroi, acțiune și dramă, nu refuz o pată de culoare și amuzament.

Pitch Perfect 2 / Tonul perfect este distribuit în România de ROIMAGE 2000 și intră de mâine în cinematografe și preferabil ar fi să mergeți să-l vedeți în gașcă.

Postere:

pitch_perfect

Trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.