Cinci filme în competiția festivalului „Lună plină” 2015

0
1699
Ascultă acest articol

Cea de-a 4-a ediție Festivalului de Film Fantastic „Lună Plină” va avea loc în perioada 14-16 august la Biertan, în Transilvania.

În acest an, câștigătorul trofeului „Lună Plină” va fi desemnat prin votul publicului. Cele cinci premiere românești absolute care concurează pentru premiul cel mare sunt:

REALITE – O nouă șarjă semnată Quentin Dupieux, cu Alain Chabat pe post de regizor care-și vede filmul proiectat în cinema înainte de a fi început turnajul.

FURY: THE TALES OF RONAN PIERCE – Ecranizare aiuritoare a unui graphic novel care de fapt nu există; Cel mai bun film la Fantastic Planet 2014.

BODOM – Primul found footage unguresc, bazat pe fapte cât se poate de real-înfricoșătoare.

HORSEHEAD – Premiul de regie la Fantasporto pentru un horror halucinant cu un cast eclectic: Catriona MacColl, Philippe Nahon și Murray Head (!)

CUB – Thriller deranjant și cu copii, dar nerecomandat minorilor. Premiul de regie la Sitges.

Anul acesta, trei American masters (Steven Spielberg, Joe Dante, Lewis Teague) se întâlnesc în cadrul evenimentului Night of the Creature Features, în compania clasicelor „Fălci”, „Piranha”, „Alligator”, toate prezentate în versiuni restaurate.

Ca în fiecare an, festivalul „Lună Plină” se încheie cu proiecția în aer liber a cultissimului „The Rocky Horror Picture Show”, care în august 2015 împlinește fix 40 de ani. Let’s do the time warp again!

Evenimentele speciale vor fi anunțate luni, 10 august. Toate detaliile despre transport și cazare se găsesc pe site: www.lunaplinafestival.ro.

Abonamente: https://www.biletmaster.ro/ron/PlaceInfo/1805666/Full-Moon-Festival

Festivalul de Film Horror și Fantastic „Lună Plină” este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Transilvania Film.

PROGRAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.