O parodie erotică ce vă poartă printr-un labirint de întâmplări și întâlniri dure și premature pornind din camera de joacă a lui Mr. Black.

Regizor: Michael Tiddes

Scenariu: Rick Alvarez, Marlon Wayans

Gen: Comedie

Lansare: 29 ianuarie

Durata: 92 m

Studio:  Open Road Films

Distribuitor: Ro Image

Clasificare: N.15

Actori:

Kali Hawk … Hannah
Marlon Wayans … Christian Black

Sinopsis:

O parodie erotică ce vă poartă printr-un labirint de întâmplări și întâlniri dure și premature pornind din camera de joacă a lui Mr. Black.

Recenzie:

La pomul lăudat să nu te duci cu sacul!

Salutare “tovarăși cinefili”!

Există filme și filme, există comedii, există parodii și există Fifty Shades of Black. În ultimii ani s-au scos o groază de filme, unele mai bune, altele mai puțin bune și de fiecare dată plecăm de la premiza că și într-o peliculă mai slabă găsim totuși ceva. Dacă ne aducem aminte de primele filme din seria de parodii Scary Movie, ne-am gândii că și această nouă peliculă scrisă de unul din protagoniști, și anume de Marlon Wayans, ar putea să aibă ceva, ceva de hit.

fifty-black-1Din păcate nu mă lasă deontologia și nici bunul simț să spun că da, are ceva din primele filme din seria Scary Movies. Nu intrăm in detalii foarte mult, dar dacă ați ajuns la film atunci când a avut premiera filmul ce stă la baza parodiei de față, Fifty Shades of Gray, înțelegeți și singuri unde este bătaia peștelui în filmul luat sub lupă astăzi. Rețeta e simplă, iei o mână de actori, faci un scenariu/parodie, faci rost de bani, aș spune mulți bani, și te apuci de filmat. Speri ca scenarist, regizor, actor că ceea ce faci sa fie bine, să aibă introducere, cuprins și încheiere iar la final, când s-a strigat ultimul “cut” și filmul pleacă la post-producție, totul o să devină hit. Sau cel puțin așa văd eu lucrurile.

fifty-black-2Filmul de față în rețetar a uitat undeva, pe drum, si lucrurile de bun simț. Dacă încerci să găsești ceva din sclipirea scenariilor scrise pentru Scary Movies, din păcate, și o spun cât se poate de sincer, nu găsești nimic. Da, toată lumea a recunoscut că Fifty Shades of Gray a fost cea mai mare dezamăgire, dar dacă te apuci să faci o parodie după un kitsch, riscul e să iasă un mai mare kitsch. Și da, așa și este acest “Fifty Shades of Black”.

Trebuie să menționez faptul că nu este un film pentru copii sub 18 ani, asta și datorită scenelor de o vulgaritate dusă la extrem, de fapt cam totul este dus la extrem, și nu vă gândiți că în sensul bun, nu, este extremul acela vulgar, aproape dezgustător.

fifty-black-3

Filmul acesta, în afară de faptul că are lipsă de inspirație din partea scenaristului, care este același cu actorul din rolul principal, și anume Marlon Wayans, are și o lipsă crasă de talent actoricesc, cel puțin aici, în acest film. Stau și mă întreb ce fel de film ar fi ieșit dacă l-ar fi făcut niște amatori? Poate ar fi ieșit mai bun. Nu vă pot recomanda acest film, nu din alte motive, ci doar din premiza faptului că nimic din ce ați vedea pe ecran nu v-ar induce o stare confortabilă, sau măcar un zâmbet în colțul gurii, cu toate că au fost căteva râsete în sală la vizionare. Când ieși din sală, la final, nu rămâi cu nimic din acest film, așa cum s-a întâmplat cu primul film din seria Scary Movies, de exemplu. Nu rămâi cu nimic și e păcat de banii irosiți, un buget de 20 milioane de dolari și de ce nu, în cele din urmă, de banii dați pe bilet. Dar nici nu vă împiedic să nu vă duceți și să vă convingeți și singuri dacă acest film merită.

Acestea fiind zise, vă salut “tovarăși cinefili”, să vă curgă filme bune prin fața ochilor și ne auzim, în fiecare dimineață, de luni până vineri, de la 07:30, la Radio 1 România.

Fifty Shades of Black va sosi din 29 ianuarie în cinema și este distribuit în România de Ro Image.

Poster:

50shadesofblack-ro

 

Trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.